Integrációs törekvések a debreceni betegellátásban

Szerző: dtmp.hu

A Debreceni Egyetem és a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet célja, hogy olyan együttműködés jöjjön létre, melynek eredményeként az Észak-Alföldi régióban egymásra épülő, a betegek valós szükségletein alapuló integrált szakellátási szolgáltatások valósulnak meg.

A Debreceni Egyetem és a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet célja, hogy olyan együttműködés jöjjön létre, melynek eredményeként az Észak-Alföldi régióban egymásra épülő, a betegek valós szükségletein alapuló integrált szakellátási szolgáltatások valósulnak meg.

Támogatás

A Debreceni Egyetem valamint a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet egészségügyi ellátási szolgáltatásának integrációjára és bővítésére nyert 1 500 000 000,- Ft vissza nem térítendő támogatást a TIOP 2.2.6/12/1/B „Struktúraváltás támogatása a járó- és fekvőbeteg ellátás fejlesztésével” című pályázaton az Új Széchenyi Tervben.

A két intézmény a pályázat révén olyan fejlesztéseket hajt végre, melyek rövidtávú célkitűzése a korábbinál jobb minőségű és hatékonyabb egészségügyi szolgáltatások kialakítása, valamint a betegelégedettség és betegbiztonság növelése. További cél, hogy az Észak-Alföldi régió betegei a progresszivitás minden szintjén komplex ellátást kapjanak. Ezért a projekt egyértelműen meghatározza a további fejlesztési irányokat, melyek teljesítésével a párhuzamosságok megszűnnek, így a két intézmény egymást kiegészítő szolgáltatásokat biztosít majd.

A fejlesztési beruházást hosszú és alapos előkészítő munka előzte meg, amely során a pályázati elemek kidolgozásához külső és belső orvos-szakmai szakértői teamek dolgoztak együtt. A két intézmény közötti szoros együttműködés és közös projektmenedzsment a projekt megvalósítása során is megmarad.

A pályázati támogatásból a Debreceni Egyetemen kialakítják a CATO (Computer Aided Therapy for Oncology) Labor infrastruktúráját, a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetben pedig felújítják a belgyógyászati épülettömb több mint 5000 négyzetméterét, valamint a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály épületét mintegy 2000 négyzetméteren.

A projektről további információ a Kenézy Gyula Kórház Pályázati irodájában:

Telefon: +36 52 511 878

Fax: +36 52 511 755

Email: [email protected]

Weblap: www.kenezykorhaz.hu

(dtmp.hu)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Diabétesz Diabétesz

A cukorbetegség bőrön megjelenő tünetei és következményei.

Dohányzás Dohányzás

Hogyan függ össze a tüdőbetegségekkel?

Miért érdemes oltakozni influenza...

A szövődményes influenza súlyos, esetenként halálos kockázatú betegség? A kérdésre Dr. med habil Mészner Zsófia járványügyi szakember...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.