• Integrációs törekvések a debreceni betegellátásban

    Szerző: dtmp.hu

    A Debreceni Egyetem és a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet célja, hogy olyan együttműködés jöjjön létre, melynek eredményeként az Észak-Alföldi régióban egymásra épülő, a betegek valós szükségletein alapuló integrált szakellátási szolgáltatások valósulnak meg.

    A Debreceni Egyetem és a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet célja, hogy olyan együttműködés jöjjön létre, melynek eredményeként az Észak-Alföldi régióban egymásra épülő, a betegek valós szükségletein alapuló integrált szakellátási szolgáltatások valósulnak meg.

    Hirdetés
    Támogatás

    A Debreceni Egyetem valamint a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet egészségügyi ellátási szolgáltatásának integrációjára és bővítésére nyert 1 500 000 000,- Ft vissza nem térítendő támogatást a TIOP 2.2.6/12/1/B „Struktúraváltás támogatása a járó- és fekvőbeteg ellátás fejlesztésével” című pályázaton az Új Széchenyi Tervben.

    A két intézmény a pályázat révén olyan fejlesztéseket hajt végre, melyek rövidtávú célkitűzése a korábbinál jobb minőségű és hatékonyabb egészségügyi szolgáltatások kialakítása, valamint a betegelégedettség és betegbiztonság növelése. További cél, hogy az Észak-Alföldi régió betegei a progresszivitás minden szintjén komplex ellátást kapjanak. Ezért a projekt egyértelműen meghatározza a további fejlesztési irányokat, melyek teljesítésével a párhuzamosságok megszűnnek, így a két intézmény egymást kiegészítő szolgáltatásokat biztosít majd.

    A fejlesztési beruházást hosszú és alapos előkészítő munka előzte meg, amely során a pályázati elemek kidolgozásához külső és belső orvos-szakmai szakértői teamek dolgoztak együtt. A két intézmény közötti szoros együttműködés és közös projektmenedzsment a projekt megvalósítása során is megmarad.

    A pályázati támogatásból a Debreceni Egyetemen kialakítják a CATO (Computer Aided Therapy for Oncology) Labor infrastruktúráját, a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetben pedig felújítják a belgyógyászati épülettömb több mint 5000 négyzetméterét, valamint a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály épületét mintegy 2000 négyzetméteren.

    A projektről további információ a Kenézy Gyula Kórház Pályázati irodájában:


    Telefon: +36 52 511 878

    Fax: +36 52 511 755

    Email: [email protected]

    Weblap: www.kenezykorhaz.hu

    (dtmp.hu)

    Legutóbb frissült: 2014.06.18 16:37
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Diabétesz gyermekeknél

    Diabétesz gyermekeknél

    Dr. Horváth Balázs

    Gyermekkorban többnyire az 1-es típus alakul ki, de a 2-es is egyre gyakoribb.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Én ugyan fel nem fekszem a műtőasztalra! Beleegyezés az ellátásba

    Általában rajtunk múlik, hogy hagyjuk-e magunkat meggyógyítani, még ha az orvosok sokszor úgy is tesznek, mintha ehhez nem sok közünk volna.

    Megkezdi működését a Nemzeti Népegészségügyi Központ

    A rendelet szerint az Országos Közegészségügyi Intézet elnevezése október elsején Nemzeti Népegészségügyi Központra változik, egyidejűleg az Emberi Erőforrások Minisztériuma országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára által irányított szervezeti egységek az NNK-ba olvadnak.

    Ott kolbászból van? Gyógyulás külföldön

    Pozsonyi plasztikai sebész ismerősömet kérdeztem, hogy az osztrák áraknál jóval kedvezőbb díjaival miért nem célozza meg a tehetős bécsi közönséget, hiszen szinte percek alatt átruccanhat bárki a szomszédvárba szépülni. Válasza nagyon érdekes volt.

    Átadták Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat díjait

    Szeptember 3-án a Vigadóban adták át Az év praxisa a Kárpát-medencében nyerteseinek díjait, az ünnepségen részt vett Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár is.

    Több pénz jut a betegszállítóknak, fogorvosoknak

    1,25 milliárd forinttal több pénzből gazdálkodhatnak a betegszállítást végző szolgáltatók, a fogászati szakrendelések számára biztosított finanszírozási keret pedig 1 milliárd forinttal növekedett.

    Milyen lesz a jövő kórháza?

    Kihez kell majd időpontot kérni? Egy orvoshoz vagy egy digitális terapeutához? A rövid válasz erre a kérdésre, hogy jelen állás szerint, szerencsére, az orvoshoz, de a diagnózis folyamatát nagyon sok ponton fogja a digitális technika segíteni. A WEBBeteg.hu utánajárt a témának.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.