• Még 20 napig pályázhatnak a kórházak a több milliós támogatásra

    Szerző: Well pr

    A 11. alkalommal meghirdetett pályázat beadási határideje idén 2014. május 30.

    Akár 4 millió forint értékű műszertámogatást is nyerhet az a gyermekek gyógyításával foglalkozó kórház, mentőállomás, vagy egyéb, az Országos Egészségügyi Pénztár által finanszírozott intézmény, amely benyújtja jelentkezését a K&H gyógyvarázs pályázati kiírására.

    Hogyan élik meg a gyerekek a kórházi tartózkodást?

    A kórházi tartózkodás minden gyerek számára nehéz – legyen bármilyen korú is. Az otthontól és a barátoktól való távollét, az idegen szituáció, a vizsgálatok, a szokásos napi rutin megváltozása mind-mind frusztrációt okoznak a gyerekeknek. Hogyan élik meg a gyerekek a kórházi tartózkodást?>>

    „Még 3 hétig várjuk azoknak az OEP által finanszírozott gyermek-egészségügyi intézmények pályázatait, amelyek új műszerekkel szeretnék hatékonyabbá tenni a gyermekek gyógyítását és megkönnyíteni saját munkájukat” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója. „Az előző években átlagosan 90 jelentkezés érkezett felhívásunkra. Tapasztalataink szerint az intézmények általában az utolsó 1-2 hétben adják be jelentkezésüket, amelyet elektronikus és postai úton is el kell küldeni. Sajnos minden évben akad néhány olyan intézmény, amely kicsúszik a határidőből, vagy hiányos jelentkezést ad be, és nem tudja időben pótolni a kért dokumentumokat. Így kiemelten fontos, hogy a pályázók ne az utolsó pillanatban adják fel jelentkezésüket, és a késés miatt ne essenek el a támogatás lehetőségétől.”

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A K&H gyógyvarázs program keretében 2004 óta összesen 270 intézmény részesült több mint 292 millió forint értékű támogatásban. A K&H 2013-ban 25 intézmény dolgozóinak munkáját segítette az okos döntések meghozatalában, 32, 5 millió forint értékű műszerrel járulva hozzá a beteg gyermekek mielőbbi gyógyulásához. Az országos pályázat nyertesei között a K&H idén 20 millió forintot oszt szét, de dolgozói, ügyfél-, és partnerfelajánlásainak köszönhetően a jelentkezők 2014-ben is több mint 30 millió forint értékben számíthatnak korszerű berendezésekre.

    Az OEP által támogatott intézmények a jelentkezési lap kitöltésével, a megfelelő nyilatkozatok és mellékletek csatolásával pályázhatnak a műszertámogatásra, amelyek a következő weboldalról tölthető le: https://www.kh.hu/publish/kh/hu/khcsoport/gyermekegeszsegugy.html

    A dokumentumok elektronikus levél formájában is bekérhetők a [email protected] e-mail címről.

    (Well pr)

    Módosítva: 2014.05.12 16:25, Megjelenés: 2014.05.12 16:25
   • Nyomtatás
   • Cikkajánló

    Éjszakai bepisilés

    Éjszakai bepisilés

    Dr. Sándor György

    Kezelésével megelőzhetők a betegség következményei. Hogyan gyógyítható?

    Onkológiai kezelés

    Onkológiai kezelés

    Dr. Ujj Zsófia Ágnes

    A terápia egyik mellékhatása szájnyálkahártya-gyulladás lehet. Hogyan előzze meg?

    Veszélyes szer kering az interneten

    Az MMS (Miracle Mineral Solution vagy Master Mineral Supplement) az interneten keresztül árusított készítmény, amelyet súlyos megbetegedésekre (HIV, autizmus, rák stb.) javasolnak mind felnőttek, mind gyermekek számára. A terméket ajánlás szerint 28 százalékos nátrium-klorit és citromsav összeöntésével kell aktiválni, melynek során klór-dioxid keletkezik.

    Életmentő innováció - a szívritmus hetében

    A felnőtteket érintő leggyakoribb szívritmuszavar, a pitvarfibrilláció sokáig csak figyelmeztető jeleket produkál - viszont e korai jelzéseket is képes időben érzékelni, értékelni egy innovatív eszköz (Wiwe), amely ma már 160 szakambulancia eszköztárát bővíti. A 30 grammos hordozható EKG-készülék ezáltal fontos szerepet játszhat a felismerés, a megelőzés, az olykor életet fenyegető következmények elkerülése terén.

    Kisgyermekkel az orvosnál - Praktikus tanácsok szülőknek

    Nem egy felnőtt rémálma az orvosnál tett látogatás. A kiszolgáltatottság érzése és a bizonytalanság a közeljövő beavatkozásaival szemben, az idegen környezet jelenléte még az idősebb korosztály képviselőiben is szorongást szül.

    Tévhitek a gyermekgyógyászatban

    Munkája során több orvos tapasztalja, hogy a gyermekek kezelésével kapcsolatban számos tévhit létezik. Az egyik legnagyobb ilyen az antibiotikumok körül van. Megtörtént esetekről számolunk be, melyek segítségével talán elkerülhetőek lesznek a tévedések.

    A leggyakoribb gyermekbetegségek

    Sok esetben nem a fertőzés maga veszélyes, hanem a lehetséges szövődmények kialakulása. Szerencsére ezen betegségek jó része védőoltással megelőzhető.

    Tévhitek a gyermekbetegségekkel kapcsolatban

    Kétségtelen, hogy mindenki a legjobbat akarja a gyerekének, és hajlamos minden olyan orvosi javaslatot figyelmen kívül hagyni, amely ugyan pillanatnyilag fájdalmas is lehet - mint például a fájós fül felszúrása -, ám hosszabb távon a gyermek egészségét szolgálja.

    Új remény a ritka betegséggel élőknek

    Ma Magyarországon minden 10. családban olyan gyermek születik, aki a 6000 ritka betegség valamelyikével küzd és él együtt. Sajnos ezeknek a gyerekeknek nem mindegyike kezelhető, de sokszor azok is későn kapják meg a megfelelő ellátást, akik problémájára lenne megoldás.

    A szülői gondoskodás orvossal nem pótolható

    Dr. Drávai István gyermekgyógyász, háziorvos 35 éve van a pályán. A Sopronba az egyetemi évek után visszatérő doktor gyermekgyógyász háziorvosként dolgozik. Interjú.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.