Felfüggesztették állásából a győri orvost

Szerző: Független Hírügynökség

Felfüggesztette állásából az ittasság gyanújába keveredett győri orvost dr. Varga Gábor, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója, amíg vizsgálják a két haláleset körülményeit. "A doktor az ügy kirobbanása után táppénzen volt, majd vissza akart menni dolgozni, de ezt elutasítottam" - mondta el a Független Hírügynökségnek a főigazgató.

Június 7-én két beteg is meghalt a Petz-kórházban, amikor az érintett doktor ügyeletben volt. A kópházi ötvenöt éves asszony infarkusban, a nyúli hetvenkét éves férfi pedig szívnagyobbodásban halt meg. A boncolás során egyiküknél sem állapítottak meg orvosi műhibát a szakértők. Mindkét, a hozzátartozóját elveszítő család azzal vádolja az orvost, hogy erősen ittas volt, összefüggéstelenül beszélt és botladozott.

Ez történt korábban
Már két család állítja, hogy ittas, vagy legalábbis zavart volt az ügyeletes orvos a Győri Petz Aladár Kórházban június 7-én. Egy hetvenegy éves nyúli férfi is meghalt azon a napon, amikor a kapuvári asszony - írja a Kisalföld című Győr-Moson-Sopron megyei napilap.

A kórházban belső vizsgálat indult és a rendőrség is nyomoz. Közben dr. Begya László, Magyar Orvosi Kamara Győr- Moson- Sopron Megyei Területi elnöke jelezte a Független Hírügynökségnek, hogy ők is kivizsgálják az ügyet, mivel az orvos viselkedése, hangneme etikailag mindenképpen elítélendő.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Fejfájás Fejfájás

Különböző életkorok jellemző fejfájástípusai.

Diabétesz Diabétesz

Kinek, mikor ajánlott ellenőriztetni a vércukorértékeit?

Június 14-e a Véradók Világnapja

Aki vért ad, lehetőséget ad. Aki vért ad, életet ad. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére minden...

Az EMA listát tett közzé a...

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) listát tett közzé az Európai Unióban a koronavírus megelőzésére vagy kezelésére jóváhagyott vakcinákról...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.