Szerkezetkész a szombathelyi Markusovszky Kórház épülő belgyógyászati tömbje

Szerző: MTI

Szerkezetkész a szombathelyi Markusovszky Kórház 6,3 milliárd forintos beruházással épülő új belgyógyászati tömbje.

A létesítmény várhatóan július végére elkészül - jelentették be az építők a hétfői szombathelyi bokrétaünnepségen, amelyen Hende Csaba honvédelmi miniszter és Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár is köszöntőt mondott.

Hende Csaba (Fidesz) a térség országgyűlési képviselőjeként hangsúlyozta: az elmúlt négy évben a magyar adófizetők pénzéből összesen 12 milliárd forint fejlesztés történt a Markusovszky Kórházban, ami jobb feltételeket teremt a betegeknek a gyógyuláshoz, az orvosoknak és ápolóknak pedig a munkához.

A politikus köszönetét fejezte ki az építőknek a megfeszített és szakszerű munkáért, de köszönetet mondott a betegeknek és a kórház dolgozóinak is, azért, hogy elviselték és elviselik az építkezéssel együtt járó napi nehézségeket.

Szócska Miklós köszöntőjében arról szólt: 2010-ben, amikor átvették az egészségügy irányítását, az válságos helyzetben volt, de az elmúlt négy évben végzett "szívós válságkezelő" és szervezetfejlesztő munkának már látszanak az eredményei.

Négy évvel ezelőtt népegészségügyi válság volt, az ellátórendszert a szétesettség jellemezte, és kibontakozóban volt egy emberierőforrás-válság is, hiszen egyre több orvos készült külföldi munkavállalásra - mondta az államtitkár.

Szócska Miklós hangsúlyozta: a válság ellenére a jelenlegi kormányzat mindent megtett annak érdekében, hogy javítsa a kórházi infrastruktúrát és növelje az egészségügyben dolgozók fizetését.

Jelezte: Nagykanizsától Nyíregyházáig, Gyulától Szombathelyig az ország számos pontján újulnak meg kórházak, most nyer értelmet az elmúlt négy évben végzett munka.

Nagy Lajos, a Markusovszky Kórház főigazgatója azt mondta: az új belgyógyászati tömb felépítésével a kórház 1929-es alapítása óta legnagyobb léptékű fejlesztés zajlik, ami a kórház minden harmadik betegének jobb elhelyezési körülményeket jelent majd. Közölte: a réginél kétszer nagyobb alapterületű épületben 4-5 ágyas kórtermek helyett 2-3 ágyas, külön fürdőszobával rendelkező szobák lesznek.

A főigazgató korábbi tájékoztatása szerint az épületben kap majd helyet a belgyógyászati, a kardiológiai, a gasztroenterológiai, a reumatológiai, a bőrgyógyászati, az infektológiai és a neurológiai osztály, az épület földszintjén pedig az osztályok szakambulanciái működnek majd.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Koronavírus - Döntöttek a...

A kormány szerdán döntött a koronavírus elleni védettségi igazolvány bevezetéséről. A legfontosabb részleteket egy pénteken megjelenő...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.