Egészségvonat - Debrecen

Szerző: WEBBeteg

Ismét országos körútra indult az Egészségvonat. Ezen a hétvégén idei harmadik állomására érkezik Debrecenbe.

A speciálisan felszerelt Egészségvonat 2006 óta járja az országot, s a rajta dolgozó rezidensek, orvostanhallgatók és ápolónők eddig közel húszezer résztvevőn végeztek ingyenes szűrővizsgálatokat és adtak egyénre szabott tanácsokat.

Nem csupán a szervezet vércukor-, triglicerid- és koleszterinszintjét mérik, hanem a testzsírszázalékot, a vérnyomást, a haskörtérfogatot, a testmagasságot és a testsúlyt. Ezután az Egészségvonat személyzete a kapott eredményeket értékeli, és minden érdeklődőnek személyre szabottan adnak felvilágosítást illetve életvezetési, egészségügyi tanácsokat.

Az Egészségvonat 2008-as programja
- június 6. Székesfehétvár
- június 13. Szeged
- június 20.Debrecen
- szeptember 12. Miskolc
- szeptember 19. Kaposvár
- szeptember 26. Zalaegerszeg
- október 3. Budapest

Az egyik kocsiban berendezett bemutatóteremben konkrét szemléltető képeket kapunk arról, hogyan is reagál szervezetünk a káros hatásokra, például miként zárja el az érfalon lerakódott plakk a vér útját. Elsősorban a szív- és érrendszeri betegségekre kívánják felhívni a figyelmet a programsorozattal, ám emellett a különböző környezeti hatásokról, mint például a levegőszennyezettség vagy a stressz is szó esik.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Diabétesz Diabétesz

Bizonyos óvintézkedések betartása nélkülözhetetlen.

Ketten kapják az orvosi Nobel-díjat

A hőmérséklet és a tapintás érzékeléséért felelős receptorok felfedezéséért két tudós, az amerikai David Julius és az Egyesült Államokban...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.