Egészségvonat - Debrecen

Szerző: WEBBeteg

Ismét országos körútra indult az Egészségvonat. Ezen a hétvégén idei harmadik állomására érkezik Debrecenbe.

A speciálisan felszerelt Egészségvonat 2006 óta járja az országot, s a rajta dolgozó rezidensek, orvostanhallgatók és ápolónők eddig közel húszezer résztvevőn végeztek ingyenes szűrővizsgálatokat és adtak egyénre szabott tanácsokat.

Nem csupán a szervezet vércukor-, triglicerid- és koleszterinszintjét mérik, hanem a testzsírszázalékot, a vérnyomást, a haskörtérfogatot, a testmagasságot és a testsúlyt. Ezután az Egészségvonat személyzete a kapott eredményeket értékeli, és minden érdeklődőnek személyre szabottan adnak felvilágosítást illetve életvezetési, egészségügyi tanácsokat.

Az Egészségvonat 2008-as programja
- június 6. Székesfehétvár
- június 13. Szeged
- június 20.Debrecen
- szeptember 12. Miskolc
- szeptember 19. Kaposvár
- szeptember 26. Zalaegerszeg
- október 3. Budapest

Az egyik kocsiban berendezett bemutatóteremben konkrét szemléltető képeket kapunk arról, hogyan is reagál szervezetünk a káros hatásokra, például miként zárja el az érfalon lerakódott plakk a vér útját. Elsősorban a szív- és érrendszeri betegségekre kívánják felhívni a figyelmet a programsorozattal, ám emellett a különböző környezeti hatásokról, mint például a levegőszennyezettség vagy a stressz is szó esik.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Menopauza Menopauza

Milyen testi és lelki tünetek jelentkezhetnek?

Onkológia Onkológia

Mennyiben lehet ma az ellátás személyre szabott?

Orvosok helyett robotok és...

Az egészségügy szinte összes területén egyszerűsíthetné vagy gyorsíthatná a folyamatokat különböző online megoldások alkalmazása. Ahogy...

Koronavírus - a veszélyhelyzet...

Változnak a veszélyhelyzet idején lejáró okmányokkal kapcsolatos szabályok, januártól nem a veszélyhelyzet megszűnésének időpontjához kötik a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.