Tájékoztató anyag a Debreceni Gyógyfürdő Kft. egységeiben zajló fejlesztésekről

Szerző: Debreceni Gyógyfürdő Kft.

A Debreceni Gyógyfürdő Kft. 2013. augusztus végétől egyidejűleg több egymással összefüggő beruházási projektet indított el.

Mindez az Észak-alföldi Regionális Operatív Program három különálló kiírására benyújtott sikeres pályázatoknak köszönhetően valósulhat meg. Aszálloda- és termálfürdő fejlesztések első üteme a lezáráshoz közelít és elkezdődött aműszaki átadás-átvételszakasza.

Termálfürdő felújítás

A medencecsarnok komplex felújítására volt szükség, ahol az alábbi fontosabb munkák készültek el:

Gyógyvizeinkről - Mikor alkalmazzuk, mikor ne?

Magyarország geológiai és hidrogeológiai adottságainak köszönhetően termálvíz nagyhatalom. Vizeinek gyógyító hatásait nemcsak hazánkban ismerik el, hanem szerte Európában is, és egyre több helyen csalogatják balneoterápiás szolgáltatásokkal a gyógyulni vágyókat. Gyógyvizeinkről - Mikor alkalmazzuk, mikor ne?>>
 • A medencecsarnok egésze természetes anyagok felhasználásával készült. Gránitot, travertin mészkőburkolatokat, csempéket és üvegmozaikokat építettek be.
 • A medencék üvegmozaik burkolatot kaptak, peremük kissé ki lett emelve a járófelülettől, amely a lépcsőkhöz és a túlfolyóidomokhoz hasonlóan gránittal lett befedve.
 • Megújult a csarnok gépészete is. A jövőben energiatakarékos üzemű légkezelők biztosítják a bent lévők számára a friss levegőt, a kellemes hőmérsékletet és a megfelelő páratartalmat.
 • A kicserélt új nyílászárók korszerűbbek és jobb a hőszigetelésük is.
 • Az egész medencetér alá padlófűtés került, ami jelentősen fogja növelni a vendégek komfortérzetét.
 • A csarnokon belül történő pihenőhelyek kialakításával a vendégek régi álma valósult meg. A fűtött, csempézett padok és pihenőágyak maximális kényelmet biztosítanak a fürdővendégeknek.
 • A pihenőterületek létrehozása miatt azonban meg kellett szüntetni a medencék közötti vizesblokkokat és a két gőzkamrát. A vizesblokkok a medencetér bejáratához kerültek, míg a két gőzkamra egy új, minden igényt kielégítő szaunavilágban kap majd helyet.
 • A csarnok világítása is korszerűsödött. A mesterséges megvilágítás mellett energiatakarékos LED izzók biztosítják a természetes fény élményét a fürdőzők számára.
 • A medencetér tetőszerkezetén kör alakú rögzített ablakok biztosítják a természetesebb megvilágítást. Ugyanakkor az átburkolt fa tetőszerkezetet is világosabb színt kapott, ezáltal a medencetér jóval több fényhez jut.
 • A vendégigényeknek megfelelően bővültek és korszerűsödtek a 33 oC-os és 35 oC-os medence élményelemei.
 • Az új szaunavilág szaunákkal, gőzkamrákkal, infra szaunával, tepidáriummal, hűtött hideg vizes csobbanó és hideg-meleg vizű Kneipp medencékkel együtt a felújítás második ütemében készül el.

Szálloda felújítás

A szálloda korszerűsítésének első ütemében kiépült egy új szállodai bejárat, a földszinti lobby, a hotel fél épületszárnyában teljesen megújultak a szobák. A kétágyas szobák és a korábbi kétlégterű apartmanok mellett kialakításra kerültek egylégterű, ún. junior apartmanok és a fürdőszobák is felújításra kerültek. A szállodában új hotel TV rendszer is telepítésre került, melynek részeként valamennyi szobában nagyképernyős LED TV-k állnak a vendégek rendelkezésére. A szobákban új minibár és kiváló minőségű szobai laptop méretű széf is a vendégek rendelkezésére áll. A Natura étterem és a konyha kapacitása is jelentősen bővült, külön diétás konyha létesült raktárakkal, előkészítővel, fagyasztókamrával, így biztosítva az ételérzékenységben, táplálékallergiában szenvedő vendégek magas szintű ellátását.

A rekonstrukció második ütemében tovább folytatódik a vizesblokkok modernizálása, a bio- és antiallergén szobák kialakítása, a szobai erkélyek felújítása, a szobák felszereltségének bővítése, a modern informatikai és közösségi tájékoztató rendszer véglegesítése. A közlekedő és közösségi terek megújulása mellett bővülnek a fitneszlehetőségek. Az ifjabb korosztály szórakozását szolgáló gyerekvilág (játszószoba, beltéri játszótér és X-box szoba) kialakítása szintén erre periódusra tehető.

A beruházási projektek idén, várhatóan 2014. augusztus 31-én zárulnak.

Sugárkezelés után mehetek gyógyfürdőbe? - Az orvos válaszol

Emlőműtétem után sugárkezelésben részesültem. Kérdésem, hogy a sugarazás után járhatok-e gyógyfürdőbe, mert nagy szükségem lenne rá a lábaim miatt. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdései közül. Sugárkezelés után mehetek gyógyfürdőbe? - Az orvos válaszol>>

(Debreceni Gyógyfürdő Kft.)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Pozitív HPV-diagnózis Pozitív HPV-diagnózis

A citológiai vizsgálatot rendszeresen ismételni kell. Mit tehetünk még? (x)

Fogamzásgátlás Fogamzásgátlás

Milyen típusú fogamzásgátló tabletta való nekem? - Töltse ki tesztünket! (x)

Június 14-e a Véradók Világnapja

Aki vért ad, lehetőséget ad. Aki vért ad, életet ad. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére minden...

Az EMA listát tett közzé a...

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) listát tett közzé az Európai Unióban a koronavírus megelőzésére vagy kezelésére jóváhagyott vakcinákról...

Gyógyvizeinkről - Mikor alkalmazzuk...

Magyarország geológiai és hidrogeológiai adottságainak köszönhetően termálvizekben gazdag. Vizeinek gyógyító hatásait nemcsak hazánkban ismerik...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.