• Megkezdődött a rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése Szegeden

    Szerző: Szegedi Tudományegyetem

    A Szegedi Tudományegyetem 2011-ben sikeresen nyújtotta be a DAOP-4.1.2/B-11-2011-0001, „Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a dél-alföldi régióban” című pályázatát. A pályázat konzorciumi együttműködésben valósul meg, melynek vezetője a Szegedi Tudományegyetem.

     Az egyetemi projekt keretében belül a pszichiátriai és addiktológiai betegek, valamint a súlyos koponya- és agysérültek rehabilitációját célzó fejlesztés valósul meg, előbbi keretében a munkaterület 2013. december 17-én került átadásra a kivitelező részére.

    A pszichiátriai projekt során a Szeged, Kálvária sgt. 57. szám alatt elhelyezkedő épületen végeznek építési, bővítési, felújítási munkálatokat. A bővítés eredményeként kialakuló épületrészben a rehabilitációs fekvőbeteg-ellátás, a meglévő épületben az akut és krónikus fekvőbeteg-ellátás, az átalakítandó (jelenleg sürgősségi osztályként működő) épületrészben pedig járóbeteg-ellátás fog működni.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A bővítményként létrejövő háromszintes rehabilitációs épületrész alsó két szintjén egy-egy 25 ágyas ápolási egység kerül kialakításra, egységenként 7 háromágyas kórterem, 1 kétágyas kórterem, 1 egyágyas kórterem és 1 egyágyas, akadálymentes kórterem. Valamennyi kórterem különálló fürdőszobával rendelkezik.

    A bővítés tetőtéri részében alapvetően kiszolgáló, személyzeti és szociális helyiségek kerülnek kialakításra: főorvosi, orvosi és pszichológus szobák, adminisztráció, gyógyfoglalkoztató személyzeti helyiségek, személyzeti pihenő.

    A konzorciumi tag részére nyújtott támogatás összege 663 527 500 Ft. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

    (Szegedi Tudományegyetem)

    Legutóbb frissült: 2014.02.03 11:40
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fogzás és fogápolás

    Fogzás és fogápolás

    Dr. Szendrey Gábor

    A fogzás megviseli a csecsemőket. Mit tehet a szülő és mit ne tegyen?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    A bipoláris zavar kezelési lehetőségei

    Ma már korszerű gyógyszeres és pszichoterápiás lehetőségek állnak rendelkezésre, melyek akár teljes értékű életvezetést is lehetővé tehetnek, nélkülözhetetlen azonban a beteg együttműködésének megnyerése, valamint fontos szerep jut a hozzátartozóknak is.

    Autizmus, a bezárt világ - Ezek lehetnek a figyelmeztető jelek

    A gyermek fejlődése során leggyakrabban 3 éves kor körül válnak a tünetek olyan markánssá, hogy a szülők orvoshoz fordulnak, valójában azonban már pár hónaposan is vannak a betegségre utaló tünetek. Melyek ezek?

    Kényszerbetegség - Rituálék fogságában

    Mindannyian jártunk már úgy, hogy le kellett ellenőriznünk, bezártuk-e a lakás ajtaját, kihúztuk-e a vasalót. Vannak azonban, akik ezt több százszor is kénytelenek megismételni, akár több utcasarokról visszafordulva is.

    Új térkép mutatja a 250 legfontosabb betegség közti kapcsolatokat

    A 250 legfontosabb betegség közti kapcsolatokat mutatja meg a Semmelweis Egyetem kutatói részvételével készült új térkép.

    Boldogkői Zsolt: Misszióm a modern biológiai ismeretek terjesztése

    Hetedik éve vezeti a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Orvosi Biológiai Intézetét, amely eddig minden évben elnyerte az év tanszéke díjat a két szegedi orvosi kar első évfolyamosainak szavazatai alapján. Mi a siker titka? Hogyan került a tiszafüredi srác Amerikába, majd Szegedre?

    Visszavonta keresetét a Pszichiátriai Társaság

    Végül csak a rá eső perköltséget kellett megfizetnie annak a klinikai szakpszichológusnak, aki ellen egy cikke miatt a Magyar Pszichiátriai Társaság (MPT) személyiségi jogi pert indított még tavaly tavasszal.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.