Új szívultrahang diagnosztikai készüléket kapott a Honvédkórház

Szerző: MTI

A korai diagnózisok felállítását segítő, több mint 50 millió forint értékű szívultrahang készüléket kapott a Honvédkórház kardiológiai osztálya.

A diagnosztikai készüléket az OTP bank adományozta az egészségügyi intézménynek, ezzel a kórház szív- és érrendszeri megbetegedések terén kifejtett munkáját támogatja - közölte a pénzintézet kedden az MTI-vel.

Szabó István dandártábornok, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka az eszköz hétfői átadásakor hangsúlyozta, hogy a Honvédkórház egyik legfontosabb célja az eszközpark fejlesztése a betegek legkorszerűbb ellátása érdekében, így fontos, hogy legyenek olyan mecénás vállalatok és magánszemélyek, akik támogatásukkal hozzájárulnak ezekhez a célokhoz.

Szív-és érrendszeri betegségek: A vezető halálok

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egy korábbi kutatásából kiderül, hogy világszerte szív- és érrendszeri betegségekben halnak meg a legtöbben, 2011-ben 17 millió ember hunyt el kardiovaszkuláris betegségben, ebből 7 millióan a szív vérellátási zavarai miatt.

Magyarország - az elmúlt évek javuló tendenciájának ellenére - még mindig rossz helyen szerepel nemzetközi összehasonlításban, a szív- és érrendszeri betegségekben meghaltak arányában pedig első helyen áll - olvasható az összegzésben.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Tippek a nyári hajápoláshoz Tippek a nyári hajápoláshoz

Érdemes megfogadni hasznos tanácsainkat.

Nyári depresszió Nyári depresszió

Jellegzetes tünete a kimerültség, álmatlanság és belső nyugtalanság.

Június 14-e a Véradók Világnapja

Aki vért ad, lehetőséget ad. Aki vért ad, életet ad. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére minden...

Az EMA listát tett közzé a...

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) listát tett közzé az Európai Unióban a koronavírus megelőzésére vagy kezelésére jóváhagyott vakcinákról...

Mit mutat a szívultrahang (ECHO)?

A szívultrahang sok mindent képes megmutatni, de nem mindent. Hogyan zajlik egy szívultrahang-vizsgálat és mire lehet az eredményekből következtetni?

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.