Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány támogatása

Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány
megjelent: 2013.12.12.

Alapítványunk 2013. december 9-én 28 millió forintos adományt adott át a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára, amelyből 7 gyermekkórház onkológiai osztálya részesült 4-4 millió Ft-tal.

A támogatások az alábbiak szerint kerülnek felhasználásra:

  • A DEOEC Gyermekgyógyászati Intézet Gyermekhematológiai-onkológiai Osztálya steril klímarendszer kiépítésére kívánja az adományt felhasználni.
  • Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Gyermekhematológiai és Csontvelőtranszplantációs Rendelőintézetnél infúziós pumpák beszerzésére kerül sor.
  • A Fővárosi Önkormányzat Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai részlege betegőrző monitort és fecskendős pumpa beszerzésére kívánja felhasználni.
  • A Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika, Onkohaematológiai Osztálya légcserélő berendezéshez nagy teljesítményű szűrő és ventilátor, valamint központi vákuum beszerzésére fordítja a támogatást.
  • A Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika (Tűzoltó utcai Gyermekkórház) Hematológiai Osztálya egy endoszkópos toronyrendszert kíván beszerezni.
  • A Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika Haematológiai-Onkológiai Osztálya többek között volumentrikus infúziós pumpákat, ultrahangos inhalátort, illetve önhajtós kerekesszék beszerzésére fordítja.
  • Markusovszky Kórház Gyermekosztályának Onko-haematológiai Részlege videó-laryngoszkópot, hordozható EKG-t, valamint és a gyógyításhoz nélkülözhetetlen mikroszkópot kíván a támogatásból beszerezni.

adomány

Lehet, hogy leukémiás a gyermekem?
Nincs rosszabb, mint amikor az ember gyermeke betegszik meg. Ilyenkor egy szülő mindent megtenne azért, hogy minél hamarabb diagnosztizálják és meggyógyítsák szeretett szeme fényét. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy időben orvoshoz forduljunk! Lehet, hogy leukémiás a gyermekem?

(www.leukemias.hu)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A dohányzás káros hatása A dohányzás káros hatása

A dohányzás és a szív-érrendszeri betegségek összefüggése.

Mit mutat a szívultrahang? Mit mutat a szívultrahang?

Milyen formái vannak a vizsgálatnak? Milyen esetekben indokolt?

Mivel kínáld a menekülteket?

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége összeállított egy rövid listát, amit érdemes figyelembe venni, amikor étellel, itallal kínáljuk az...

Műanyag kupak: neked apró szemét, neki óriási segítség

Szinte nincs olyan munkahely, iskola vagy óvoda az országban, ahol ne gyűjtenének műanyag kupakokat. Általában pedig nem is az osztálypénz...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.