Gyermekkórház onkológiai osztályait támogatta az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány

Szerző: Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány

Alapítványunk 2013. december 9-én 28 millió forintos adományt adott át a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára, amelyből 7 gyermekkórház onkológiai osztálya részesült 4-4 millió Ft-tal.

A támogatások az alábbiak szerint kerülnek felhasználásra:

Lehet, hogy leukémiás a gyermekem?
Nincs rosszabb, mint amikor az ember gyermeke betegszik meg. Ilyenkor egy szülő mindent megtenne azért, hogy minél hamarabb diagnosztizálják és meggyógyítsák szeretett szeme fényét. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy időben orvoshoz forduljunk! Lehet, hogy leukémiás a gyermekem?>>
  • A DEOEC Gyermekgyógyászati Intézet Gyermekhematológiai-onkológiai Osztálya steril klímarendszer kiépítésére kívánja az adományt felhasználni.
  • Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Gyermekhematológiai és Csontvelőtranszplantációs Rendelőintézetnél infúziós pumpák beszerzésére kerül sor.
  • A Fővárosi Önkormányzat Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai részlege betegőrző monitort és fecskendős pumpa beszerzésére kívánja felhasználni.
  • A Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika, Onkohaematológiai Osztálya légcserélő berendezéshez nagy teljesítményű szűrő és ventilátor, valamint központi vákuum beszerzésére fordítja a támogatást.

  • A Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika (Tűzoltó utcai Gyermekkórház) Hematológiai Osztálya egy endoszkópos toronyrendszert kíván beszerezni.
  • A Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika Haematológiai-Onkológiai Osztálya többek között volumentrikus infúziós pumpákat, ultrahangos inhalátort, illetve önhajtós kerekesszék beszerzésére fordítja.
  • Markusovszky Kórház Gyermekosztályának Onko-haematológiai Részlege videó-laryngoszkópot, hordozható EKG-t, valamint és a gyógyításhoz nélkülözhetetlen mikroszkópot kíván a támogatásból beszerezni.

(www.leukemias.hu)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

COVID-19 elleni oltás után lehet...

Az egyszerre beadott vakcinák nem befolyásolják a kialakuló immunválaszokat. A kérdésre Dr. Ludwig Endre járványügyi szakember válaszol.

Kit kell oltani influenza ellen? -...

A kiemelt kockázati csoportokba tartozókat mindenképpen be kellene oltani? A kérdésre Dr. med habil Mészner Zsófia járványügyi szakember válaszol.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.