Gyermekkórház onkológiai osztályait támogatta az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány

Szerző: Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány

Alapítványunk 2013. december 9-én 28 millió forintos adományt adott át a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára, amelyből 7 gyermekkórház onkológiai osztálya részesült 4-4 millió Ft-tal.

A támogatások az alábbiak szerint kerülnek felhasználásra:

Lehet, hogy leukémiás a gyermekem?
Nincs rosszabb, mint amikor az ember gyermeke betegszik meg. Ilyenkor egy szülő mindent megtenne azért, hogy minél hamarabb diagnosztizálják és meggyógyítsák szeretett szeme fényét. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy időben orvoshoz forduljunk! Lehet, hogy leukémiás a gyermekem?>>
  • A DEOEC Gyermekgyógyászati Intézet Gyermekhematológiai-onkológiai Osztálya steril klímarendszer kiépítésére kívánja az adományt felhasználni.
  • Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Gyermekhematológiai és Csontvelőtranszplantációs Rendelőintézetnél infúziós pumpák beszerzésére kerül sor.
  • A Fővárosi Önkormányzat Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai részlege betegőrző monitort és fecskendős pumpa beszerzésére kívánja felhasználni.
  • A Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika, Onkohaematológiai Osztálya légcserélő berendezéshez nagy teljesítményű szűrő és ventilátor, valamint központi vákuum beszerzésére fordítja a támogatást.
  • A Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika (Tűzoltó utcai Gyermekkórház) Hematológiai Osztálya egy endoszkópos toronyrendszert kíván beszerezni.
  • A Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika Haematológiai-Onkológiai Osztálya többek között volumentrikus infúziós pumpákat, ultrahangos inhalátort, illetve önhajtós kerekesszék beszerzésére fordítja.
  • Markusovszky Kórház Gyermekosztályának Onko-haematológiai Részlege videó-laryngoszkópot, hordozható EKG-t, valamint és a gyógyításhoz nélkülözhetetlen mikroszkópot kíván a támogatásból beszerezni.

(www.leukemias.hu)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Pozitív HPV-diagnózis Pozitív HPV-diagnózis

A citológiai vizsgálatot rendszeresen ismételni kell. Mit tehetünk még? (x)

Fogamzásgátlás Fogamzásgátlás

Milyen típusú fogamzásgátló tabletta való nekem? - Töltse ki tesztünket! (x)

Június 14-e a Véradók Világnapja

Aki vért ad, lehetőséget ad. Aki vért ad, életet ad. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére minden...

Az EMA listát tett közzé a...

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) listát tett közzé az Európai Unióban a koronavírus megelőzésére vagy kezelésére jóváhagyott vakcinákról...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.