Sok az érdeklődő, de egyelőre kevés a licitáló

Szerző: Független Hírügynökség

Sok az érdeklődő, de egyelőre kevés a licitáló a bezárt Svábhegyi Gyermekkórház eszközeire a szerda óta tartó internetes árverésen. Úgy tűnik, a licitálásra jelentkezett több mint 100 regisztrált intézmény egyelőre kivár, várhatóan az árverés jövő hét végi befejezésekor teszik meg ajánlataikat - mondta a Független Hírügynökségnek Bánk Imre.

Bánk Imre, az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) osztályvezetője elmondta: az első tapasztalatok szerint a röntgen és EKG berendezések illetve ultrahangkészülékek iránt a legnagyobb az érdeklődés, de várhatóan sokan pályáznak majd a felkínált kórházi gyermekágyakra, számítástechnikai és klímaberendezésekre is. A www.ekiarveres.hu internetes oldalra azonban egyelőre csak 1-1 db licit érkezett - tette hozzá.

Az EKI 3 bezárt kórház, a Svábhegyi Gyermekkorház, a Szabolcs utcai Országos Gyógyintézeti Központ (OGYK), majd az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) ingóságait bocsátja internetes árverésre. Elsőként a svábhegyi gyermekkórház 4 ezer eszközére lehet szerda óta licitálni. Van olyan eszköz, amelynek kikiáltási ára 100 forint. de olyan is, amelynek 250 ezer. Az árverésre felkínált orvosi és egyéb, például konyhai eszközöket az érdeklődők kedd óta a XII. kerület Mártonhegyi út 8. szám alatt személyesen is megtekinthetik egészen jövő hét hétfőig.

Első körben csak azok a fekvő- és járóbeteg ellátó intézmények jelentkezhettek az árverésre, amelyeknek szerződése van az Országos Egészségbiztosító Pénztárral (OEP). Bánk Imre elmondta: Körülbelül 400 ilyen intézmény van, ezeknek mind levelet küldött az EKI, amelyben tájékoztatták őket a lehetőségekről. Hozzátette: nagyon sokan érdeklődtek, nemcsak a fővárosból, hanem például Kisvárdáról is.

A Svábhegyi kórház eszközeinek többségére jövő hét szerdáig lehet licitálni, de van olyan is, amelyre jövő szombatig. Az árverés lezárása után az EKI szakemberei áttekintik a megmaradt eszközöket és eldöntik, hogy esetleg ezeket egy második, nagyobb körben megpróbálják-e újra értékesíteni - mondta az osztályvezető. A következő bezárt kórház, az OGYK eszközeinek árverése várhatóan július végén kezdődik, majd ezután valószínűleg nyár végéig az OPNI ingóságait is értékesítik - tette hozzá.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Bőrproblémája van? Bőrproblémája van?

Online mobilapplikációs szolgáltatás. Hogy működik a teledermatológia? (x)

Módosult a koronavírus-fertőzések...

Ismét módosult a koronavírus-fertőzések megelőzésének és terápiájának kézikönyve - mondta el az emberi erőforrások minisztere keddi, online...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.