Pályázatot írtak ki a mentőszolgálat főigazgatói posztjára

Szerző: MTI

Pályázatot írt ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az Országos Mentőszolgálat főigazgatói posztjára.

A kormány honlapján szerdán megjelent kiírás szerint a főigazgató feladata az Országos Mentőszolgálat tevékenységének tervezése, szervezése, irányítása és ellenőrzése. A pályázati feltételek között a szükséges végzettség, magyar állampolgárság és büntetlen előélet mellett legalább ötéves vezetői gyakorlatot írnak elő.

A jelentkezési határidő 2014. január 3. A munkakör a pályázat elbírálását követően azonnal betölthető. A jogviszony három hónapos próbaidő kikötésével ötéves határozott időre szól.

Mártai Istvánt - aki 2010 szeptemberétől töltötte be az Országos Mentőszolgálat főigazgatói posztját - az idén áprilisban indoklás nélkül, azonnali hatállyal mentették fel tisztségéből. Szócska Miklósegészségügyi államtitkár április 8-án jelentette be, hogy a továbbiakban Burány Béla megbízott főigazgató irányítja a mentőszolgálatot. Szócska Miklós akkor azt mondta: ez a váltás egyfajta sebességváltást, gyorsítást jelent a mentőszolgálat fejlesztésében.

Bemutatták az OMSZ új mentésirányítási rendszerét

Bemutatták az új rendszert

Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszsegugy/14755/megujul-az-omsz-mentesiranyitasi-rendszere
Bemutatták az új rendszert

Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszsegugy/14755/megujul-az-omsz-mentesiranyitasi-rendszereét
Bemutatták az új rendszert

Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszsegugy/14755/megujul-az-omsz-mentesiranyitasi-rendszere

A 2013. április 16-án Dr. Szócska Miklós, Egészségügyért Felelős Államtitkár és Dr. Burány Béla, az OMSZ megbízott Főigazgatója mutatták be az Országos Mentőszolgálat mentésirányítási rendszerének fejlesztését célzó projektet az OMSZ székházában. Az Európai Unió támogatásával megvalósuló fejlesztési program keretében 2014 közepére egy, a kor technikai színvonalának és az európai uniós irányelveknek megfelelő informatikai alapú mentésirányítási rendszer (MIR) kerül bevezetésre az Országos Mentőszolgálatnál.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Bőrproblémája van? Bőrproblémája van?

Online mobilapplikációs szolgáltatás. Hogy működik a teledermatológia? (x)

Merkely: csökken a fertőzöttek...

Négy egyetem adataiból arra lehet következtetni, hogy Magyarországon csökken a pozitív koronavírus-fertőzéssel regisztráltak aránya - mondta a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.