Felújították a Zala Megyei Kórház három szakrendelőjét

MTI
megjelent: 2013.11.20.

Kibővítették és felújították a Zala Megyei Kórház belgyógyászatának immunológiai, hematológiai és endokrinológiai szakrendelőit, amelyeket kedden avattak fel.

Csidei Irén, a kórház főigazgatója elmondta, a három szakrendelőben évente 19 ezer beteg fordul meg. Az épületrészt saját forrásból, valamint adományok és alapítványi támogatások révén rendkívül olcsón, hárommillió forintból bővítették ki és újították fel.

A korszerűsítéssel ötszörösére növelték a váróhelyiséget, illetve kialakítottak egy nappali ellátást lehetővé tévő hatágyas ambuláns kezelőt és egy vérvételi helyiséget.

Anyagi támogatás több forrásból

A főigazgató szerint amikor legtöbbször az egészségügy gondjairól, a kórházak növekvő tartozásairól beszélnek, akkor különösen jó hír, hogy egy intézmény képes a saját erejéből javítani a gyógyítás körülményeit. Ehhez a belgyógyászati osztály alapítványa, két orvos és több cég anyagi támogatása is kellett, így nemcsak a burkolatokat, hanem a bútorzatot is újra tudták cserélni.

Gasztonyi Beáta, a belgyógyászat osztályvezetője arról beszélt, hogy a legnagyobb betegforgalmú részleg felújításával külön helyiségben tudják ellátni a nappali kezelésekre érkező betegeket.

Az MTI kérdésére hozzátette, hogy a három szakrendelő összesen 240 négyzetméteres területén különösen nagy a betegforgalom. Az immunológiai szakrendelésnek például több megye lakosaira kiterjedően összesen 490 ezres ellátási körzete van.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Magas vérnyomás Magas vérnyomás

Milyen a kockázata, hogy szív- és érrendszeri betegség jelentkezzen?

Mit mutat a szívultrahang? Mit mutat a szívultrahang?

Milyen formái vannak a vizsgálatnak? Milyen esetekben indokolt?

Fokozatosan újraindulhatnak az egészségügyben a szakrendelések

Hazánkban a koronavírus-világjárvány miatt március közepétől csak szigorú szabályok mellett vehették igénybe a páciensek az orvosi ellátást, a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.