• Korszerűsítik a bonyhádi kórházat

    Szerző: MTI

    Korszerűsítik a bonyhádi kórházat és rendelőintézetet 264 millió forintos európai uniós támogatásból - közölte az intézmény igazgatója az MTI-vel.

    Barcza Zsolt elmondta, a 2015. június 8-ig megvalósuló beruházás keretében a jelenleg külön épületben működő tüdőgondozót a kórház műtőblokkjában lévő sterilizáló helyére telepítik, a tömbösítéssel csökkennek a kórház költségei.

    Az építészeti átalakítás mellett bővítik az egynapos sebészet kapacitását, és fejlesztik az orvosi eszközöket is; a többi közt a tüdőgondozóba digitális röntgenkészüléket, a sebészeti osztálynak az artroszkópos és endoszkópos műtétekhez szükséges műszereket szereznek be - tette hozzá.

    Hirdetés

    A bonyhádi kórházban 2012. július 1-jétől 130 ágyon krónikus és ápolásra szoruló betegeket látnak el, valamint egynapos sebészeti beavatkozásokat végeznek.

    Az egynapos sebészeten évente 800-900 beteget műtenek meg. Mivel az egynapos sebészet iránt nő az igény, a kapacitásbővítéssel azt szeretnék elérni, hogy többletfinanszírozás esetén több egynapos műtétet végezzenek a bonyhádi kórházban - mondta a kórház vezetője.

    Egynapos sebészet


    Emelkedő tendenciát mutat, ám a nyugat-európaitól még mindig messze elmarad hazánkban az egynapos sebészeti beavatkozások száma. Három év alatt több mint kétszeresére nőtt az ilyen jellegű kezelések aránya, de a nyugat-európai mutatókhoz és a hazai igényekhez képest is lemaradásban van. Egynapos sebészet: hatékony, de nem elég elterjedt.>>

    (MTI)

     
    Legutóbb frissült: 2013.11.13 13:55
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi az alvási apnoe?

    Mi az alvási apnoe?

    Dr. Zsuga Judit

    Mondták már Önnek, hogy hangosan horkol? Fáradtan ébred fel? Álmos napközben?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Tudnivalók az egynapos sebészeti beavatkozásokról

    Korábban is voltak már kezdeményezések az egynapos sebészeti ellátás kiterjesztésére hazánkban, de számtalan finanszírozási, kivitelezési akadályba ütközött a zökkenőmentes alkalmazás. Napjainkra azonban a korszerű műtéti eljárások és eszközök használatának köszönhetően bizonyos beavatkozások esetén lehetőség van arra, hogy a beteg ne töltsön napokat a kórházban, hanem 24 órás megfigyelés után az otthonában lábadozzon tovább.

    8 milliárdos fejlesztés az egynapos sebészeti részlegek országos hálózatában

    A korszerű, hatékony és betegközpontú ellátás megteremtése érdekében az Állami Egészségügyi Ellátó Központ önálló, legalább négy szakmát érintő egynapos sebészeti részlegek kialakítását kezdte meg 18 fekvőbeteg-ellátó intézmény 20 helyszínén. A szakmai, infrastrukturális és eszközfejlesztések eredményeképpen lerövidül a kórházban eltöltött idő, és jelentősen csökken a kórházi fertőzések száma.

    220 milliárd forinttal több jut egészségügyre 2018-ban

    Jövőre 221,7 milliárd forinttal több jut egészségügyre, mint ebben az évben - mondta az egészségügyért felelős államtitkár az Országgyűlés által a múlt héten elfogadott 2018-as költségvetésről szóló törvénnyel kapcsolatban.

    Kórházszövetségi kongresszus: az egészségügyi dolgozók elvándorlása veszélyeztetheti az ellátást

    Ha az uniós tendenciákhoz hasonlóan a magyar egészségügyi dolgozók elvándorlása folytatódik, akkor 2020-ra Magyarországon is száz ágyból csak 80-90-re juthat egészségügyi dolgozó - hangzott el a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) kongresszusának szakmai napján csütörtökön.

    Otthoni szakápolás - változtatásért kiáltanak a szolgáltatók

    Jelenleg az egynapos beavatkozással végzett sebészeti ellátások után a beteg nem vehet igénybe OEP által finanszírozott otthoni szakápolást.

    Minimál invazív sebészet - korunk legkíméletesebb műtéti technikái

    Modern világ, rohanó élet, nem jut időm semmire… – miként ezt a Bikini együttes is énekli, életünk állandó rohanással van tele, mindennapi - munkahelyi és családi - teendőink mellett nem mindegy számunkra, mennyi időbe telik egészségügyi problémáink kivizsgálása, főként annak kezelése, esetleg műtéti úton történő orvoslása. Létezik erre megoldás: az egynapos sebészet!

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
    Tartson velünk az emeletre
    A Stannah lépcsőliftek alkalmasak mindenféle lépcső akadálymentesítésére. (x)
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások