Egészségfejlesztési program indult a szolnoki kistérségben

Szerző: MTI

Egészségfejlesztési program indult a 17 településen több mint 120 ezer lakost számláló szolnoki kistérségben a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi kórház gesztorálásával.

A Társadalmi Megújulás Operatív Program által 124 millió forinttal támogatott, 2015 februárjáig tartó projekt révén az egészséges életmód további térhódítását és a térségben leggyakoribb megbetegedések számát szeretnék csökkenteni.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében 2007 óta működnek prevenciós programok, és az itt élők a tapasztalok szerint egyre inkább partnerek abban, hogy tegyenek a betegségek megelőzéséért, vagy ha már kiderül a baj, akkor azt időben és jól lehessen kezelni - mondta Bene Ildikó, a Hetényi kórház főigazgatója a szerdai szolnoki projektnyitó rendezvényen.

Egészségfejlesztési iroda, egészségügyi adatbázis ...

Noha olyan úton járnak, amelyen már megtették az első lépéseket, tennivaló még van bőségesen, hiszen a szív- és érrendszeri, a daganatos valamint a mozgásszervi megbetegedések tekintetében országos összevetésben rosszak a megye statisztikai mutatói - tette hozzá.

A program keretében egy egészségfejlesztési iroda kezdi meg működését a megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szervénél. A települési önkormányzatok, civil szervezetek, valamint a háziorvosok bevonásával tervezett feladatok között szerepel egészségügyi adatbázis létrehozása, a keringési betegségek kockázatának kiszűrése, betegeket tömörítő klubok támogatása, a dohányzás és a túlzott alkoholfogyasztás visszaszorítására hivatott akciók, valamint ismeretterjesztő előadások tartása.

(MTI)

Ellátás és egészségügyi szolgáltatás

Aki rendelkezik TAJ kártyával, még nem biztos, hogy biztosított, így nem szerezhet jogosultságot a társadalombiztosítás ellátásaira. Tehát hiába van születésünk óta a tárcánkban a kártya, ha nem vagyunk jogosultak, mert például nem fizetik utánunk a járulékot, vagy nem jelentettük be a változásokat. Ellátás és egészségügyi szolgáltatás – kinek, mikor jár?>>

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Bethesda: több, mint gyermekkórház

Minden szülő álma egy olyan gyógyító intézmény, ahogy minden a gyerekekről, a családról szól, ahol magas szakmai színvonalon, közösségben...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.