Életmód programok a Kenézy Gyula Kórház munkavállalói részére

Szerző: Garda Consulting Kft.

Uniós támogatásból egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok valósultak meg a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet munkavállalói részére.

Támogatás a Széchenyi Terv keretében
A Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet (a Nagyerdei Gyógyászati Kft. jogutódja) 9 958 816,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a TÁMOP-6.1.2 „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.

A projektünk célja volt, hogy munkatársaink számára egészséges munkahelyi környezetet biztosítsunk. Az előzetes felmérésből kiderült, hogy szervezetünk munkatársai nyitottak, érdeklődők az egészséges életmód iránt, és a mindennapokban szükségesnek látják a szekértői támogatást, véleményt. Szervezetünk munkatársai a mindennapi munkavégzés során igen nagy stressznek vannak kitéve, amit a mozgásszegény életmód súlyosbít.

A projekt keretén belül ezen pontokra fókuszálva valósítottunk meg életmódprogramokat egészséges táplálkozás, lelki egészség és stressz kezelés, laikus önsegítő csoport és rendszeres testmozgás témakörben, melyeknek részét képezték szervezeti és egyéni szintű programelemek, szűrővizsgálatok is.

A projektben tehát a következő témakörökben valósítottunk meg komplex életmódprogramot:

  1. Stresszkezelési klub: stresszoldó technikák, a stresszes helyzetek felmérése, lehetőség szerinti elkerülése, saját gyakorlatok elsajátítása volt a klub programja.
  2. Elsősegély nyújtási előadások: elméleti háttér és gyakorlati trükkök megismerése.
  3. Egészséghét, egészségnap és életmódtábor: életmódhoz és életmódváltáshoz kapcsolódóan számos olyan program és foglalkozás valósult meg, melyek az életvezetési kompetenciákról információkat és hasznos technikákat mutatnak meg.
  4. Egészségügyi állapotfelmérés: alapvető fontosságú szűrővizsgálatok kerültek elvégzésre.
  5. Sportfoglalkozások, túrák, bajnokság, verseny: több hetes, rendszeres tevékenység, melynek során a résztvevők egy alternatív közlekedési formát népszerűsítettek a kerékpárral való munkába járással, valamint a gyalog- és kerékpártúrák, bowling, labdarúgás versenyek révén a közösség egységes csapattá formálódott.
  6. Laikus önsegítés: önszerveződő kör, mely az egyéni problémákra fókuszálva segítette azok megoldását.

A Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet a stratégiája szerves részévé kívánja tenni az alkalmazottak egészségvédelmét. Ennek érdekében a projektidőszakon túl is folytatjuk majd a megkezdett programokat, kezdeményezéseket. Lehetőségeinkhez mérten új programokat is indítunk ezeken a területeken.

Támogatás a Széchenyi Terv keretében

Projekt megnevezése: „Nagyerdei Gyógyászati Kft. életmód programja” TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0003

Időtartam: 2012. 12. 11. – 2013. 10. 31.

A projekt támogatásának összege: 9 958 816,- Ft

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

(Garda Consulting Kft.)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Kit kell oltani influenza ellen? -...

A kiemelt kockázati csoportokba tartozókat mindenképpen be kellene oltani? A kérdésre Dr. med habil Mészner Zsófia járványügyi szakember válaszol.

A COVID-19 fertőzésre rá lehet...

A COVID-19 és influenza együttes előfordulása viszonylag ritka, de nem kizárt. A felvetésre Dr. Ludwig Endre járványügyi szakember válaszol.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.