• Életmód programok a Kenézy Gyula Kórház munkavállalói részére

    Szerző: Garda Consulting Kft.

    Uniós támogatásból egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok valósultak meg a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet munkavállalói részére.

    Támogatás a Széchenyi Terv keretében


    A Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet (a Nagyerdei Gyógyászati Kft. jogutódja) 9 958 816,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a TÁMOP-6.1.2 „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.

    A projektünk célja volt, hogy munkatársaink számára egészséges munkahelyi környezetet biztosítsunk. Az előzetes felmérésből kiderült, hogy szervezetünk munkatársai nyitottak, érdeklődők az egészséges életmód iránt, és a mindennapokban szükségesnek látják a szekértői támogatást, véleményt. Szervezetünk munkatársai a mindennapi munkavégzés során igen nagy stressznek vannak kitéve, amit a mozgásszegény életmód súlyosbít.

    A projekt keretén belül ezen pontokra fókuszálva valósítottunk meg életmódprogramokat egészséges táplálkozás, lelki egészség és stressz kezelés, laikus önsegítő csoport és rendszeres testmozgás témakörben, melyeknek részét képezték szervezeti és egyéni szintű programelemek, szűrővizsgálatok  is.

    Hirdetés

    A projektben tehát a következő témakörökben valósítottunk meg komplex életmódprogramot:

    1. Stresszkezelési klub: stresszoldó technikák, a stresszes helyzetek felmérése, lehetőség szerinti elkerülése, saját gyakorlatok elsajátítása volt a klub programja.
    2. Elsősegély nyújtási előadások: elméleti háttér és gyakorlati trükkök megismerése.
    3. Egészséghét, egészségnap és életmódtábor: életmódhoz és életmódváltáshoz kapcsolódóan számos olyan program és foglalkozás valósult meg, melyek az életvezetési kompetenciákról információkat és hasznos technikákat mutatnak meg.
    4. Egészségügyi állapotfelmérés: alapvető fontosságú szűrővizsgálatok kerültek elvégzésre.
    5. Sportfoglalkozások, túrák, bajnokság, verseny: több hetes, rendszeres tevékenység, melynek során a résztvevők egy alternatív közlekedési formát népszerűsítettek a kerékpárral való munkába járással, valamint a gyalog- és kerékpártúrák, bowling, labdarúgás versenyek révén a közösség egységes csapattá formálódott.
    6. Laikus önsegítés: önszerveződő kör, mely az egyéni problémákra fókuszálva segítette azok megoldását.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet a stratégiája szerves részévé kívánja tenni az alkalmazottak egészségvédelmét. Ennek érdekében a projektidőszakon túl is folytatjuk majd a megkezdett programokat, kezdeményezéseket. Lehetőségeinkhez mérten új programokat is indítunk ezeken a területeken.

    A projektről


    Projekt megnevezése: „Nagyerdei Gyógyászati Kft. életmód programja” TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0003

    Időtartam: 2012. 12. 11. – 2013. 10. 31.

    A projekt támogatásának összege: 9 958 816,- Ft

    A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

    (Garda Consulting Kft.)

     

     

    Legutóbb frissült: 2013.11.04 16:43
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Depressziós a párom

    Depressziós a párom

    Dr. Veress Dóra, pszichiáter

    Hogyan lehet rábírni valakit, hogy akarata ellenére elfogadja a segítséget?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    A veseátültetés

    Veseátültetésre végstádiumú veseelégtelenség esetén kerülhet sor. A műtét alapvető feltétele, hogy a betegek előzőleg már tartósan dialízisre szoruljanak és a transzplantációs listára is felkerüljenek.

    Én ugyan fel nem fekszem a műtőasztalra! Beleegyezés az ellátásba

    Általában rajtunk múlik, hogy hagyjuk-e magunkat meggyógyítani, még ha az orvosok sokszor úgy is tesznek, mintha ehhez nem sok közünk volna.

    Megkezdi működését a Nemzeti Népegészségügyi Központ

    A rendelet szerint az Országos Közegészségügyi Intézet elnevezése október elsején Nemzeti Népegészségügyi Központra változik, egyidejűleg az Emberi Erőforrások Minisztériuma országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára által irányított szervezeti egységek az NNK-ba olvadnak.

    Ott kolbászból van? Gyógyulás külföldön

    Pozsonyi plasztikai sebész ismerősömet kérdeztem, hogy az osztrák áraknál jóval kedvezőbb díjaival miért nem célozza meg a tehetős bécsi közönséget, hiszen szinte percek alatt átruccanhat bárki a szomszédvárba szépülni. Válasza nagyon érdekes volt.

    Átadták Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat díjait

    Szeptember 3-án a Vigadóban adták át Az év praxisa a Kárpát-medencében nyerteseinek díjait, az ünnepségen részt vett Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár is.

    Életmódtanácsok refluxos betegeknek

    Sok időre és türelemre van szükség, hogy a mindennapokban kiegyensúlyozottak tudjunk maradni, leküzdhessük a stresszt és megelőzzük annak minden negatív következményét, ám mindez nem lehetetlen feladat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.