Kápolnát alakítanak ki a budapesti Bajcsy-Zsilinszky kórházban

Szerző: MTI

Kápolnát alakítanak ki a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben, az erről szóló együttműködési szerződést az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye képviseletében Erdő Péter bíboros, a kórház részéről pedig Bodnár Attila főigazgató írta alá - közölte az egészségügyi intézmény kedden az MTI-vel.

A közleményben kitértek arra: az ünnepélyes keretek között hétfőn, a főegyházmegye épületében aláírt szerződés szerint a kialakítás teljes költségét a katolikus egyház finanszírozza, a helyiség pedig az intézet mint egészségügyi szolgáltató használatában lesz.

A kápolnában a katolikus, a református és az evangélikus egyház hitéleti tevékenysége mellett biztosítják majd a különböző felekezeteknek a szabad vallásgyakorlás jogát - tették hozzá.

A kórházkápolnát az intézet A épületének ötödik emeletén, egy 22 négyzetméter alapterületű helyiségből alakítják ki, és a jövőben kizárólag kápolnaként használják.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Gyermektervezés Gyermektervezés

Ez a hormon is megakadályozhatja a teherbe esést. (x)

Majomhimlő Majomhimlő

Megfertőződött majomhimlővel egy négyéves kislány Németországban.

Így fizethetjük a magánellátást...

Évek óta tendencia Magyarországon a magánegészségügyi szektor bővülése, az elmúlt évben azonban ugrásszerű a növekedés. A magánegészségügyi...

Zárva lesznek a szak- és háziorvosi...

Pénteken zárva lesz a gyógyszertárak többsége, a háziorvosi, fogorvosi és szakrendelők, valamint a védőnői tanácsadók is az egészségügyben...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.