Kápolnát alakítanak ki a budapesti Bajcsy-Zsilinszky kórházban

Szerző: MTI

Kápolnát alakítanak ki a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben, az erről szóló együttműködési szerződést az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye képviseletében Erdő Péter bíboros, a kórház részéről pedig Bodnár Attila főigazgató írta alá - közölte az egészségügyi intézmény kedden az MTI-vel.

A közleményben kitértek arra: az ünnepélyes keretek között hétfőn, a főegyházmegye épületében aláírt szerződés szerint a kialakítás teljes költségét a katolikus egyház finanszírozza, a helyiség pedig az intézet mint egészségügyi szolgáltató használatában lesz.

A kápolnában a katolikus, a református és az evangélikus egyház hitéleti tevékenysége mellett biztosítják majd a különböző felekezeteknek a szabad vallásgyakorlás jogát - tették hozzá.

A kórházkápolnát az intézet A épületének ötödik emeletén, egy 22 négyzetméter alapterületű helyiségből alakítják ki, és a jövőben kizárólag kápolnaként használják.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Anafilaxiás sokk Anafilaxiás sokk

Milyen tünetekről ismerhetjük fel? Mit tegyünk anafilaxiás sokk esetén?

Koronavírus napi jelentés: 73-an...

A péntek reggel közzétett adatok szerint Magyarországon 8921 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 327 014 főre nőtt a...

Orvosok helyett robotok és...

Az egészségügy szinte összes területén egyszerűsíthetné vagy gyorsíthatná a folyamatokat különböző online megoldások alkalmazása. Ahogy...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.