Kápolnát alakítanak ki a budapesti Bajcsy-Zsilinszky kórházban

MTI
megjelent:

Kápolnát alakítanak ki a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben, az erről szóló együttműködési szerződést az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye képviseletében Erdő Péter bíboros, a kórház részéről pedig Bodnár Attila főigazgató írta alá - közölte az egészségügyi intézmény kedden az MTI-vel.

A közleményben kitértek arra: az ünnepélyes keretek között hétfőn, a főegyházmegye épületében aláírt szerződés szerint a kialakítás teljes költségét a katolikus egyház finanszírozza, a helyiség pedig az intézet mint egészségügyi szolgáltató használatában lesz.

A kápolnában a katolikus, a református és az evangélikus egyház hitéleti tevékenysége mellett biztosítják majd a különböző felekezeteknek a szabad vallásgyakorlás jogát - tették hozzá.

A kórházkápolnát az intézet A épületének ötödik emeletén, egy 22 négyzetméter alapterületű helyiségből alakítják ki, és a jövőben kizárólag kápolnaként használják.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Nem alkoholos zsírmáj Nem alkoholos zsírmáj

Az egyik leggyakoribb májbetegség. Milyen tünetek jelentkezhetnek?

A máj fontossága A máj fontossága

Szervezetünk legnagyobb és egyik legösszetettebb szerve.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.