• Minőségi előrelépés a betegellátás színvonalában a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban

    Szerző: GYEMSZI

    A kórház közel 2,5 milliárd forintos korszerűsítése 90%-os uniós támogatással valósult meg.

    Az új központi technológiai tömbben műtő, intenzív ellátás, sterilizáló, diagnosztika (laboratórium, transzfuziológia) kapott helyet, itt működik a kórházi belső gyógyszertár, és a magisztrális labor. Jelentős mértékű műszerfejlesztés valósult meg a technológiai tömbben elhelyezett egységekben, illetve a központi diagnosztika részét képező radiológián és pathológián.

    Hirdetés

    Ellátás és egészségügyi szolgáltatás – kinek, mikor jár?


    Aki rendelkezik TAJ kártyával, még nem biztos, hogy biztosított, így nem szerezhet jogosultságot a társadalombiztosítás ellátásaira. Tehát hiába van születésünk óta a tárcánkban a kártya, ha nem vagyunk jogosultak, mert például nem fizetik utánunk a járulékot, vagy nem jelentettük be a változásokat. Ellátás és egészségügyi szolgáltatás – kinek, mikor jár?>>

    Mindennek eredményeképpen rövidülnek a kórházon belüli betegutak, a steril eszközök rövid úton történő biztonságos szállítása révén költséghatékonyabb gazdálkodás alakul ki, a humán erőforrások ésszerű kihasználása eredményes betegellátást és korszerű kórházüzem kialakulását biztosítja.

    A fejlesztés révén a berettyóújfalui betegek is korszerű, magas színvonalú egészségügyi ellátásokhoz férnek hozzá. A Gróf Tisza István Kórház Hajdú–Bihar  egyetlen nem megyeszékhelyi kórháza, éppen ezért kiemelkedő szerepet tölt be. Összes aktív, krónikus és rehabilitációs ágyszáma együtt 666. Ellátási területe a 85-90 ezer embert magában foglaló berettyóújfalui, derecskei és sárréti kistérség. Vonzáskörzete azonban túlnyúlik a Bihari térségen, fontos egészségügyi központ, tekintve, hogy két fontos nemzetközi útvonal metszéspontjában fekszik.

    Mentők, ügyelet, házi orvos?
    Az új technológiai tömb minőségi előrelépést jelent az egészségügyi ellátásban, továbbá a sürgősségi és a neurológiai tevékenységet segíti a nemrégiben, a GYEMSZI közreműködésével Miskolcról áthelyezett CT. A korábbi, már megvalósult KEOP pályázat által napelemes beruházás, és gázmotor segíti a kórház gazdálkodását.

    A GYEMSZI fenntartású Gróf Tisza István Kórházban a TIOP-projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

    (GYEMSZI)

    Legutóbb frissült: 2013.08.07 13:39
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Én ugyan fel nem fekszem a műtőasztalra! Beleegyezés az ellátásba

    Általában rajtunk múlik, hogy hagyjuk-e magunkat meggyógyítani, még ha az orvosok sokszor úgy is tesznek, mintha ehhez nem sok közünk volna.

    Megkezdi működését a Nemzeti Népegészségügyi Központ

    A rendelet szerint az Országos Közegészségügyi Intézet elnevezése október elsején Nemzeti Népegészségügyi Központra változik, egyidejűleg az Emberi Erőforrások Minisztériuma országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára által irányított szervezeti egységek az NNK-ba olvadnak.

    Bürokráciacsökkentés: egy lépés előre

    Az év elején bejelentett bürokráciacsökkentő programban az egészségügy is vastagon érintett. A program része az OEP megszüntetése, amely ellen szakmai szervezetek is tiltakoztak. Az intézményi átszervezésekről a döntés megszületett, ám a mai napig nem látszanak annak részletei, hogy a változások pontosan hány közalkalmazottat érintenek. A Miniszterelnökség a közelmúltban közölte: a létszámleépítés nem érinti az egészségügyi dolgozókat. Hírösszefoglaló.

    Átlagosan 40 napig vár vizsgálatra egy szívbeteg - Mire számíthatunk a szakrendeléseken?

    Az elmúlt időszakban többször is téma volt a betegek szakrendelői ellátásra való várakozási ideje, és egymástól eltérő információk hangzottak el a közéleti diskurzusban.

    Leginkább a vidéki kórházakban lesznek változások

    Új struktúra szerint működik júliustól a fekvőbeteg-szakellátás. Az egységes állami kórházhálózat kialakítása nyomán egységes kapacitásszabályozást lehet érvényesíteni - vélik a minisztériumban. Úgy határozták meg az egészségügyi szolgáltatók területi ellátási kötelezettségeit, hogy ne legyen lefedetlen térség az országban. A járóbeteg-szakellátás rendszere most nem változik.

    Orbán: nemmel a vizitdíj felemelése ellen

    Ha sikertelen lesz a népszavazás, akkor azt a kormány úgy fogja értékelni, hogy az emberek elfogadják a vizitdíjat, amely akkor akár ezer forint is lehet - mondta Orbán Viktor szerdán délután Székesfehérváron.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.