Öt milliárd forint uniós támogatás a tatabányai betegeknek

Szerző: GYEMSZI

A tatabányai Szent Borbála Kórház a rendelkezésre álló támogatást korszerű központi technológiai tömb kialakítására, új orvostechnikai-eszközök vásárlására, valamit a betegellátást segítő informatikai rendszerek kiépítésére fordítja. Ünnepélyes alapkő-letétel a tatabányai Szent Borbála Kórházban.

Az új épületszárny ünnepélyes alapkőletételén beszédet mondott Balog Zoltán nemzeti erőforrás miniszter és dr. Török Krisztina, a GYEMSZI főigazgatója, majd az általuk aláírt emléklapot az időkapszulába helyezték el.

A betegellátás minőségét és hozzáférésének javítása érdekében lehetővé válik a korszerűtlen, több telephelyes, pavilonrendszerű kórházstruktúra kiváltása - a fejlesztés kulcseleme a központi technológiai tömb kialakítása. A Dózsa György úti Manuális Pavilonhoz csatolt két új szárnyban kerülnek elhelyezésre a jelenleg két telephelyen és a központban szétszórtan működő osztályok, részlegek. Jelentős orvos-technológiai, épületgépészeti és informatikai fejlesztésre is lehetőség nyílik a projekt keretén belül. A központi technológiai tömb kialakításához kapcsolódóan fejlesztésre kerül a központi intenzív osztály, a központi diagnosztikai (CT, MRI, röntgen-digitalizáció), valamint a központi műtő is. Emellett a betegutak racionalizálása érdekében központi betegirányítási rendszert alakítanak ki, és megújul a menedzsmentet támogató információs rendszer is.

Adattárak
Egészségügyi keresők, kalkulátorok, lexikon a WEBBetegen

A Szent Borbála Kórház a megye legjelentősebbegészségügyi intézménye, II-es és némely szakterületeken III-as progresszivitási szintnek megfelelő ellátási kötelezettséggel. Az új egészségügyi struktúrában az erőforrások koncentrálásával új profilt is kapott, az aktív reumatológiai ellátást.

A Szent Borbála Kórház közvetlen betegellátási területe Tatabánya, Oroszlány, Tata, Kisbér, Komárom és Bicske városa és környéke. A kórház jelenleg 641 aktív és 145 krónikus ágyon végez gyógyító tevékenységet, 193 orvos és 754 egészségügyi szakdolgozó közreműködésével.

A rekonstrukcióban összesen 19 ellátási egység érintett. Az építési-kivitelezési munkálatok 2013. májusában kezdődtek és szakaszos átadásokkal végül a teljes épületet 2014. második felében lehet birtokba venni.

A Tatabányai Szent Borbála Kórház fejlesztése a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program “Struktúraváltoztatást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg-szakellátásban” című konstrukciója keretében, mintegy 5,23 Mrd Ft összköltséggel valósul meg, a TIOP 2.2.4 projekt keretében.

(GYEMSZI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A változékony időjárás hatásai A változékony időjárás hatásai

Fronthatások, nyári meleg - Minden korosztály szervezetének megterhelő.

Utazás tömegközlekedéssel Utazás tömegközlekedéssel

Hogyan maradjon fitt hosszú utazáskor buszon vagy vonaton?

Így fizethetjük a magánellátást...

Évek óta tendencia Magyarországon a magánegészségügyi szektor bővülése, az elmúlt évben azonban ugrásszerű a növekedés. A magánegészségügyi...

Zárva lesznek a szak- és háziorvosi...

Pénteken zárva lesz a gyógyszertárak többsége, a háziorvosi, fogorvosi és szakrendelők, valamint a védőnői tanácsadók is az egészségügyben...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.