• 25 milliárd forintos többlet-támogatás az egészségügynek

    Szerző: Egészségügyért Felelős Államtitkárság

    Összesen 25 milliárd forint többlettámogatáshoz juthatnak az egészségügyi ellátórendszerek 2015. december 31-ig.

    A Magyar Közlöny 95. számában megjelent határozat szerint jelentős többletforráshoz juthatnak a betegellátó rendszerek. Az infrastrukturális fejlesztésekre fordítható támogatások révén javul az egészségügyi ellátás színvonala, a betegbiztonság, illetve a rendszerben dolgozók munkakörülményei is.

    Hirdetés

    Ellátás és egészségügyi szolgáltatás – kinek, mikor jár?


    Aki rendelkezik TAJ kártyával, még nem biztos, hogy biztosított, így nem szerezhet jogosultságot a társadalombiztosítás ellátásaira. Tehát hiába van születésünk óta a tárcánkban a kártya, ha nem vagyunk jogosultak, mert például nem fizetik utánunk a járulékot, vagy nem jelentettük be a változásokat. Ellátás és egészségügyi szolgáltatás – kinek, mikor jár?>>

    Mindez egyrészről azt jelenti, hogy a 2012 decemberében 35,36 milliárd forint támogatási keretösszeggel meghirdetett „Struktúraváltás támogatása a járó- és fekvőbeteg ellátás fejlesztésével” című pályázat során megvalósuló egészségügyi infrastrukturális fejlesztésekhez a kormány további 14,01 milliárd Ft forrással kíván hozzájárulni. Így biztosítható, hogy a kisebb városi kórházak is megtehessék azokat a lépéseket, amiket a 2012. évi strukturális változások alapoztak meg: az integrációt egy másik kórházzal vagy helyben a sürgősségi, járóbeteg, krónikus és nappali kapacitások fejlesztését.

    Másrészről pedig a kormányhatározat 11 milliárd forint kiegészítő forrás lehetőségét teremti meg a már korábban elindult uniós támogatású egészségügyi beruházások sikeres lezárásához 2013-2014-ben.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A GYEMSZI 2012-ben elvégezte az állami fenntartásba került kórházak, illetve az ott már futó Új Széchenyi Terv projektjeinek átvilágítását és ennek nyomán vált indokolttá ez a kiegészítés. Ezzel felgyorsítható a projektek sikeres befejezése, mivel a 11 milliárd forint fedezi az előző fenntartók által megkötött szerződésekből származó, máshonnan el nem számolható költségnövekményt is.

    Cserháti Péter egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár témában adott nyilatkozata az alábbi linken érhető el: http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/egeszsegugyert-felelos-allamtitkarsag

    (Egészségügyért Felelős Államtitkárság)

     

    Legutóbb frissült: 2013.06.14 09:01
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Prosztatagyulladás

    Prosztatagyulladás

    BOE - Kulcsár Flóra

    Már az első tünetek jelentkezésekor ajánlott felkeresni egy szakorvost.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Megkezdi működését a Nemzeti Népegészségügyi Központ

    A rendelet szerint az Országos Közegészségügyi Intézet elnevezése október elsején Nemzeti Népegészségügyi Központra változik, egyidejűleg az Emberi Erőforrások Minisztériuma országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára által irányított szervezeti egységek az NNK-ba olvadnak.

    Átadták Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat díjait

    Szeptember 3-án a Vigadóban adták át Az év praxisa a Kárpát-medencében nyerteseinek díjait, az ünnepségen részt vett Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár is.

    Semmelweis öröksége: Moss kezet, hogy megelőzd a fertőzést!

    Semmelweis Ignácra, a 200 évvel ezelőtt született - tapasztalatai nyomán infektológussá váló - orvosra irányul a gyógyító szakma és a közvélemény figyelme ebben a jubileumi évben. Korszakos teljesítménye, hogy felismerte a szülő nők életét fenyegető fertőzések okát, mibenlétét, majd ajánlást tett a hatékony megelőzésre. Erre emlékeznek világszerte ebben az ünnepivé emelt évben, így tett a szakértők sorában dr. Jakab Zsuzsanna, a WHO európai regionális igazgatója is.

    Az oltásellenes mozgalom érvei és a valódi válaszok - Tények és tévhitek

    Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk. Olvassa el a gyakori tévhiteket, és szabaduljon meg a kételyektől!

    Gondolatok az orvos-beteg kapcsolatról

    Az egészségügy válsága a világ számos országában érzékelhető. Eltekintve az egyes régiók aktuális nemzetgazdasági, politikai irányvonalaitól, nem lehetséges-e, hogy az orvosokba vetett bizalom megrendülését az eltérő adottságú környezetekben hasonló folyamatok lejátszódása okozza?

    Országjelentés: az összes halálozás egynegyede elkerülhető lett volna!

    A szív- és érrendszeri betegségek tartoznak hazánkban a fő halálokok közé, ezek hátterében pedig olyan rizikófaktorok vannak, mint a dohányzás, elhízás és a túlzott alkoholfogyasztás. A daganatos megbetegedések a dobogó második fokára kerültek.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
    Tartson velünk az emeletre
    A Stannah lépcsőliftek alkalmasak mindenféle lépcső akadálymentesítésére. (x)
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások