• Több javaslata is van a Hálózati Gyógyszertárak Szövetségének

    Szerző: MTI

    Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége (HGYSZ); javaslatairól a szövetség alelnöke csütörtökön beszélt Budapesten.

    A patikai létszámrendelet újragondolását, a forgalmazható termékkör bővítését, az egészségpénztári kártya használatát a teljes termékkörre és a gyógyszertári törzsvásárlói akciók megszüntetését javasolja többi között a Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége.

    Zlinszky János szerint meg kellene szüntetni a nem vényköteles készítmények gyógyszertáron kívüli árusítását.

    Hirdetés

    A patikák gazdasági helyzetére térve az alelnök elmondta, felmérésük szerint 2005 óta folyamatosan csökken a patikák árrése, forgalmuk - nagyjából azonos receptszám mellett - viszont évek óta stagnál, ezzel szemben a különböző fix költségek hatvan százalékkal nőttek.

    Ezek a cikkek is érdekelhetikÖnt

    Zlinszky János szerint veszély fenyegeti a patikaszektort, de hozzátette, javult a lakosság gyógyszerellátása az elmúlt években.

    Mint mondta, nem gyógyszertárbezárásokkal kell rentábilissá tenni a patikákat, a szövetség által említett javaslatok úgy tennék kiszámíthatóbbá a gyógyszertárak működését, hogy az a költségvetést nem terhelnék.

    A Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége tagvállalatain keresztül körülbelül négyszáz patikát üzemeltet.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2013.04.19 10:28
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Prosztatagyulladás

    Prosztatagyulladás

    BOE - Kulcsár Flóra

    Már az első tünetek jelentkezésekor ajánlott felkeresni egy szakorvost.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Patikák év végi nyitva tartása

    A karácsonyi ünnepek idején négy egybefüggő munkaszüneti nap követi egymást, ezért az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet munkatársai felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy időben gondoskodjanak a gyógyszerek beszerzéséről.

    Ügyeleti rend az egészségügyi ellátásban július 1-jén

    Július 1-je Semmelweis-nap, amely az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap. Így az idén július 1-én is az ügyeleti rend szerint biztosítják a sürgős esetek ellátását az egészségügyi szolgáltatók.

    A közintézmények mellett a gyógyszertárak is zárva lesznek július 1-jén

    A Hálózati Gyógyszertárak Szövetségének (HGYSZ) tagvállalataihoz tartozó gyógyszertárak is zárva tartanak július 1-jén, a Semmelweis-napon.

    Egyre romlik a patikák helyzete

    Évek óta súlytják a patikákat és a gyógyszerpiacot a bevezetett rendelkezések, a közeljövőben pedig újabbak bevezetésére kerül sor, melyek tovább rontják a szektor versenyképességét.

    Vércukorszintet mérnek a patikákban

    Egyes gyógyszertárakban a betegeknek lehetőségük lesz vérnyomást és vércukorszinteter méretni. A szolgáltatást gyógyszerészek kezdeményezték.

    Mennyi vitamint fogyasztunk?

    Kevesebben, de több vitamint vásárolnak az utóbbi 2 évben - többek között ez derül ki a GFK piackutató felméréséből. Aki vitamint vesz, egészen biztosan vásárol zöldséget és gyümölcsöt is, viszont csak 57 százalékuk fogyaszt teljes kiőrlésű kenyeret.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.