Nem maradnak ellátás nélkül a betegek

Szerző: Független Hírügynökség

A tisztiorvosi szolgálatnak kell megszerveznie a betegek ellátását, ha az egri Markhot Ferenc Kórház dolgozói nem írják alá új munkaszerződésüket, és az intézmény nem tudja ellátni feladatát.

A kórház működtetésének jogát korábban a HospInvest Zrt. nyerte el 20 évre. Az intézmény 1060 dolgozójából körülbelül 700-an nem írták alá eddig a nekik kínált szerződést. A fenntartónak kell jeleznie az ÁNTSZ-nek, ha a kórház nem tud működni, csak ezután foghatnak hozzá az ellátás megszervezéséhez.

Ebben az esetben a hatvani, a gyöngyösi és a salgótarjáni kórház jöhet szóba, ezeken a helyeken fogadhatnák a betegeket, de az ügy pikantériája, hogy a hatvani és a gyöngyösi intézményt is a HospInvest üzemelteti.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Menopauza Menopauza

Milyen testi és lelki tünetek jelentkezhetnek?

Onkológia Onkológia

Mennyiben lehet ma az ellátás személyre szabott?

Koronavírus napi jelentés: 73-an...

A péntek reggel közzétett adatok szerint Magyarországon 8921 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 327 014 főre nőtt a...

Orvosok helyett robotok és...

Az egészségügy szinte összes területén egyszerűsíthetné vagy gyorsíthatná a folyamatokat különböző online megoldások alkalmazása. Ahogy...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.