• Gyűjtés a gyermekklinika felújításáért

    Szerző: MTI

    Adománygyűjtés kezdődött a Tűzoltó utcai Gyermekklinika intenzív osztályának a felújítására.

    A Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikája kiemelkedő szerepet játszik a beteg gyermekek ellátásában, itt ápolják többek között a leukémiás, illetve daganatos gyermekek 50 százalékát. Zavartalan és magas színvonalú ellátásuk érdekében a klinika intenzív osztálya teljes körű felújításon esik át, és kialakítanak benne két speciális, zsilippel és elszívó berendezéssel felszerelt elkülönítő helyiséget is azoknak a leukémiában és daganatos betegségben szenvedő gyerekeknek az ápolására, akiket az állapotuk miatt izolálni kell a külvilágtól - közölte a kezdeményezés kommunikációjával foglalkozó cég kedden az MTI-vel.

    Hirdetés

    A felújítás 40 millió forintos költségéből a klinika 11 millió forintot tud önerőből finanszírozni. A fennmaradó 29 millió forint összegyűjtésére a Robert Burns Nemzetközi Alapítvány (Robert Burns International Foundation, RBIF) magyarországi szervezete vállalkozott.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    2012-ben az előző évhez képest jelentősen emelkedett a klinikán kezelt, rosszindulatú vérképzőrendszeri és daganatos betegek száma, akik ápolásuk alatt gyakran szorulnak intenzív ellátásra. Az új intenzív osztály felszereltsége a korábbihoz képest teljes megújulást jelent, mindenben megfelelve az Európai Unió és az ÁNTSZ előírásainak - idézte a közlemény Fekete György egyetemi tanár, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika előző igazgatója, a Burns Alapítvány tanácsadója szavait.

    Az RBIF magyarországi szervezete 2005-ben jött létre a Magyar-Skót Társaság tagjaiból. Egyik fő célja, hogy professzionális és átlátható módon végezzen adománygyűjtést Magyarországon, illetve Közép-Európában élő beteg és hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésére.

    (MTI)

    Legutóbb frissült: 2013.01.30 10:07
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Milyen feladatai vannak a klinikai vezető ápolónak? Interjú Vattai Györgynével

    Aki csecsemő- és gyermekápoló lesz, az valamilyen szinten maga is gyermek marad, partner a játékban, a kacagásban, így könnyebb a gyógyulás is - mondja Vattai Györgyné klinikai vezető ápoló, aki 241 szakdolgozóért felelős a debreceni Gyermekklinikán. Idén a klinika Kiváló dolgozójává választották.

    Kampány a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat támogatására

    Különleges kampányt indított a Magyar Vöröskereszt kiemelt Balaton parti vendéglátóhelyekkel és borászatokkal összefogva, hogy adományokat gyűjtsön a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat további sikeres működtetéséhez. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat az 1359-es adományvonal felhívásával vagy ’ADOMANY’ szó SMS-ben való elküldésével.

    Fiatalok tartanak jótékonysági divatbemutatót Szegeden

    Ép és fogyatékkal élő fiatalok részvételével tartanak jótékonysági divatbemutatót március 12-én Szegeden, az esten a középiskolások és egyetemisták saját tervezésű és készítésű ruháikat mutatják be.

    A Gyermekmentő Szolgálat célja minél több beteg és rászoruló gyerek segítése

    Minél több beteg és rászoruló gyerek, valamint gyermekintézmények segítése a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) fő célja, amely a közmédia Jónak lenni jó! című adománygyűjtési kampányának idei kedvezményezettje.

    Dr. Mogyorósy Gábor: az elhízás a leggyakoribb, szövődményeket okozó probléma a fiataloknál

    Aki találkozott már dr. Mogyorósy Gábor gyermekgyógyász – gyermekkardiológussal, pontosan tudja, hogy csemetéjét bármelyik életkorban, jó szívvel a szakember nagy tudású gyógyítására bízhatja. Az egyetemi docens immár 31 éve dolgozik, s él a hivatásának a debreceni Gyermekklinikán. Hitvallásában kérdésemre azt is elmondja: még orvostanhallgató korában elkötelezte magát a gyermek kardiológia felé. Azóta is ez a legfontosabb szakterülete gyógyító tevékenységében.

    Nem házal a Vöröskereszt - ne engedjen be szélhámost

    Visszaéltek a Vöröskereszt nevével Debrecenben. Mégsincs ok aggodalomra: Hajdú-Bihar megyében nem csengetnek be otthonokba vöröskeresztesek azért, hogy gyűjtsenek, sem más okból. Nyilvánosan, szervezetten kérnek adományt.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.