• Még két hétig ajánlhatja kedvenc háziorvosát!

    Szerző: Az Év Praxisa

    Ha van egy története, még két hétig ajánlhatja kedvenc háziorvosát! Finiséhez érkezett Az év praxisa a Kárpát medencében pályázat. A szervezők és a zsűri kérnek mindenkit, - pácienst, az önkormányzatokat, tisztiorvosi szolgálatokat, civil szervezeteket, kórházi osztályokat, szakorvosokat , ajánlják kedvenc háziorvosukat a díjra.

    Az eddig beérkezett érvényes ajánlások egyharmada határon túli/ Erdély, Szerbia, Felvidék/ kétharmada hazai, Pécstől Salgótarjánon át Baktalórántházáig számos fővárosi vidéki történet érkezett. A legfiatalabb ajánló a 13 éves Kitty, a legtöbb ajánlást-10- egy budapesti doktornő kapta.
    Az ajánlásokból kiderül, hogy a páciens számára a legfontosabb a felkészültség, a naprakészség, ha valaki kitűnő diagnoszta, vannak érzelmei, empátiája, használja az alternatív gyógymódokat, és- talán ez a legjellemzőbb- nemcsak a testet, a lelket is gyógyítja. A hétköznapi történetek főhőse az orvos, olykor kerékpáron jelenik meg, máskor pizsamában, köntösben rohan, ha éjszaka hívják,  rendszeresen szervez  szűrővizsgálatot, és aki,  a beteg helyett kifizeti a gyógyszert..

    Hirdetés

    Eddigi tapasztalataink szerint a kiírásnak megfelelő ajánlások mellett, számos hibás pályázat egészen pontosan 79 érkezett. Tipikus hiba, hogy nincs történet, csak a  beküldő e-mail  címe,  név nélkül, vagy, hogy egyetlen szó sem szól az orvosról, praxisáról, az ajánló csak az orvos nevét írja le. Ezek a pályázatok sajnos érvénytelenek.  Kérjük portálunk olvasóit és a pályázókat, olvassák el figyelmesen a pályázati kiírást, az év praxisa portálján!

    Ízelítő történeteinkből:

    Van egy története?


    Ne feledje, önnek 5 perc, a háziorvosának pedig életre szóló ajándék!

    Határidő: 2012. november 30.

    Bókon Sándorné írja Sopronból:

    „Fiamat, Andrást, nyolcadikos korában műtötték mellkasával - egy lemezt helyeztek be.  A hirtelen növés miatt tölcsérmell alakult ki. Szombathelyen sok komplikáció (majdnem elvesztettük) után, egy év múlva úgy nézett ki, helyre jön, mikor hirtelen probléma lépett fel. Mellkasából dőlt a genny. Felhívtam Szombathelyt, hogy vinném azonnal, de közölték, hogy nem tudnak fogadni.

    Felhívtam Drávai doktor urat a mobilján, s elirányított a Budapesti Bókay utcai Gyermek Klinikára. Telefonos egyeztetés után  azonnal a rendelőbe mentem, ahol már várt a kész orvosi beutaló. Gyermekemet a gyermeksebészeten egy hét alatt rendbe hozták. Azóta a fiam egészséges, idén az asztrofizikai-csillagászati vetélkedőn egy nemzetközi versenyen képviselte hazánkat. Kitűnő érettségi eredményével elkezdte a szegedi egyetem fizika szakát. „

    András Budapestről javasolja orvosát:

    „Sajnos az 1999-es év tragikusan telt, Édesanyám szeptemberben, majd Édesapám december elején meghalt. Haláluk előtti törődést és odafigyelést, majd a későbbi empátiát nem tudom elfelejteni a mi  háziorvosunknak. Ezt sem megköszönni, sem igazán meghálálni nem lehet. És ez azóta is így van.

    Hét éve, hogy munkahelyi problémáim miatt rendívül magas vérnyomást állapítottak meg nálam, azóta a doktornő kezel és ma már teljesen normális vérnyomással élem az életem. A napi egyszeri gyógyszerek beszedésén kívül semmi problémám nincsen. Közben 2005-ben súlyos tüdőgyulladással kerültem kórházba, a doktornő javaslatára. Ez idő alatt is érdeklődött utánam a Törökbálinti Tüdőkórházban.”

    Magdolna erdélyi, dicsőszentmártoni orvosát dicséri:

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    „Egy másik alkalommal a mamát hozta vissza a halál karmaiból. Ha a doktornő nem annyira rátermett, alapos és lelkiismeretes, infarktus vitte volna el imádott mamánkat. Még egy esetet elmesélek, amely azt bizonyítja,hogy a doktornő nagyon jól ismeri betegeit,és mindig és mindenhol igyekszik segíteni rajtuk. A templomban rosszul lett az orvosnő egyik betege. Szerencsére ott volt a doktornő is, és ő tudta, hogy olyan gyógyszert használ a mi mamánk is, amilyenre a betegnek szüksége volt. Azonnal küldött valakit hozzánk-a templom mellett lakunk –ő addig a beteget ápolta, s a gyógyszerrel segített rajta. Családunknak nagy-nagy biztonságérzetet ad, hogy dr. Lisenche Ibolya háziorvos vigyáz az egészségünkre. Az év praxisa díjra őt ajánlom.

    A média munkatársainak segítségével a hátralévő időben szeretnénk minél több hazai és határon túli beteg elismerő szavait olvasni a www.azevpraxisa.hu portálon, hogy azok az orvosok és nővérek, akik szakértelmükkel és empátiájukkal egyaránt kivívják betegeik bizalmát: nyilvános elismerésben részesülhessenek év végén.

    (www.azevpraxisa.hu)

    Legutóbb frissült: 2012.11.16 15:05
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi okozhat viszketést?

    Mi okozhat viszketést?

    Dr. Csuth Ágnes

    A tartós viszketés a kellemetlenségen túl további szövődményeket is okozhat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Átadták Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat díjait

    Szeptember 3-án a Vigadóban adták át Az év praxisa a Kárpát-medencében nyerteseinek díjait, az ünnepségen részt vett Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár is.

    Ezeket a tüneteket nem szabad félvállról venni

    Fiatalabb korban az egészségügyi ismeretek és panaszok csak nagyon kevéssé foglalkoztatnak bárkit is. Pedig rengeteg ok van arra, hogy ne csak az idősebbek figyeljenek jobban egészségükre - következzenek azok a tünetek, amik mellett nem szabad szó nélkül elmenni.

    Egyetlen fecni akár életet is menthet

    Amikor belépünk egy rendelőbe, és elmondjuk a panaszainkat, a „milyen gyógyszereket szed” vagy az „érzékeny-e valamilyen készítményre” mondatok az első kérdések között szoktak szerepelni, amit kezelőorvosunk nekünk szegez. Sajnálatos módon ezen a ponton gyakran megakad a beszélgetés, a hatékony kezelési terv felállítása pedig szertefoszlik.

    Idén közel száz kiválóságot köszöntött a nagyközönség és a szakma

    Itt veszíteni nem lehet, akit ugyanis betegei, vagy szakmai környezete a jelöléssel elismer, az csak nyertes lehet – hangzott el pénteken este a 2014-es Év orvosa és a Média az orvosokért pályázat legjobbjait köszöntő Astellas Díjátadó Gálán.

    Szavazzon az Év orvosára! - TOP 5

    Már csak néhány napig tart a 2013-as Astellas-díj - Az év orvosa pályázat internetes közönségszavazása.

    Szoros versennyel zárt az Astellas-díj - Az év orvosa 2012 pályázat

    Éjfélkor lezárult az idén hatodik alkalommal meghirdetett Astellas-díj – Az év orvosa 2012 pályázat közönségszavazása. Az elmúlt hetekben beküldött 8016 szavazat jelentős része az utóbbi néhány napra koncentrálódott, ami a résztvevő orvosok pillanatnyi helyezésének folyamatos változását eredményezte. Ez a változás még az utolsó az utolsó percekben is intenzív volt. A nemes versengés végül szoros eredményeket hozott, a dobogót jelentő harmadik és a negyedik hely között mindössze egyetlen pont különbség döntött.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.