Kutatni kellene a fejlődő országok betegségeit

Szerző: Független Hírügynökség

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felszólította a gazdag országokat, hogy foglalkozzanak azokkal a betegségekkel, amelyek a fejlődő országokat sújtják. A WHO legfőbb döntéshozó szerve a hét végén hozott erről határozatot.

A dokumentum felszólítja a gazdag országokat, hogy kutatási és fejlesztési tevékenységükben vegyék figyelembe a fejlődő szegény országok igényeit. A WHO döntéshozó szerve tervet fogadott el arra, hogy hogyan lehet tartósan és kielégítően finanszírozni a fejlődő országok igényeit szolgáló gyógyszerkutatásokat.

A határozathoz kapcsolódóan a WHO testülete egy máik dokumentumot is elfogadott, amely kimondja, hogy ezt a stratégiát az egész WHO-nak is figyelembe kell vennie a kutatási terve kidolgozáskor.

Margaret Chan, a WHO vezérigazgatója "fontos áttörésként" üdvözölte a döntést. Hasonlóan értékelték a határozatot nem kormányszintű szervezetek, köztük az Orvosok Határok Nélkül.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A változékony időjárás hatásai A változékony időjárás hatásai

Fronthatások, nyári meleg - Minden korosztály szervezetének megterhelő.

Utazás tömegközlekedéssel Utazás tömegközlekedéssel

Hogyan maradjon fitt hosszú utazáskor buszon vagy vonaton?

Így fizethetjük a magánellátást...

Évek óta tendencia Magyarországon a magánegészségügyi szektor bővülése, az elmúlt évben azonban ugrásszerű a növekedés. A magánegészségügyi...

Zárva lesznek a szak- és háziorvosi...

Pénteken zárva lesz a gyógyszertárak többsége, a háziorvosi, fogorvosi és szakrendelők, valamint a védőnői tanácsadók is az egészségügyben...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.