Új egészségügyi központot adtak át Debrecenben

MTI
megjelent: 2012.10.26.

Több orvosi és védőnői körzet rendelőjének és egy kisebb labornak ad otthont a Debrecenben csütörtökön átadott, 87 millió forintból kialakított új egészségügyi központ.

Az önkormányzati tulajdonú, korábban iskolaként használt épület felújítására 79 millió forint uniós támogatást nyert el a város - ismertette az avatón Pajna Zoltán (Fidesz) alpolgármester. Mint mondta, a 384 négyzetméteres korszerű központnak köszönhetően 11 ezer ember ellátását végezhetik megfelelő körülmények között.

Az orvosok térítésmentesen használhatják

A Faraktár utcai épületben két felnőtt- és négy gyermekorvosi körzet rendelője kapott helyet, továbbá nyolc védőnő is ott fog dolgozni.

A projekt részeként négymillió forintból eszközöket is beszereztek, így bizonyos alapvizsgálatok is helyben elvégezhetők. A felújítás során akadálymentesítették az épületet.

Pajna Zoltán elmondta: az önkormányzat az uniós támogatás fejében vállalta, hogy az orvosok térítésmentesen használhatják az ingatlant.

(MTI)Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Bőrbetegségek a lábon Bőrbetegségek a lábon

Atlétaláb, lábgomba, körömgomba, tyúkszem mitől alakul ki?

Prosztatamegnagyobbodás Prosztatamegnagyobbodás

Mikor jelentkezhet? Milyen tünetek esetén keresse fel orvosát?

Újra kezdődhet a hazai vakcinagyártás Debrecenben

A kormány döntése értelmében Magyarországon egy Nemzeti Oltóanyaggyárat, kifejezetten a COVID-19 elleni oltóanyaggyártására pedig egy Nemzeti...

Íme, a debreceniek, akik új alapra helyezték az anatómiát

Pár évvel ezelőtt két debreceni orvostanhallgató úgy gondolta, hogy új alapra helyezi az anatómia tanulást. Az ötletből szűk két év alatt...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.