Új egészségügyi központot adtak át Debrecenben

Szerző: MTI

Több orvosi és védőnői körzet rendelőjének és egy kisebb labornak ad otthont a Debrecenben csütörtökön átadott, 87 millió forintból kialakított új egészségügyi központ.

Az önkormányzati tulajdonú, korábban iskolaként használt épület felújítására 79 millió forint uniós támogatást nyert el a város - ismertette az avatón Pajna Zoltán (Fidesz) alpolgármester. Mint mondta, a 384 négyzetméteres korszerű központnak köszönhetően 11 ezer ember ellátását végezhetik megfelelő körülmények között.

Az orvosok térítésmentesen használhatják

A Faraktár utcai épületben két felnőtt- és négy gyermekorvosi körzet rendelője kapott helyet, továbbá nyolc védőnő is ott fog dolgozni.

A projekt részeként négymillió forintból eszközöket is beszereztek, így bizonyos alapvizsgálatok is helyben elvégezhetők. A felújítás során akadálymentesítették az épületet.

Pajna Zoltán elmondta: az önkormányzat az uniós támogatás fejében vállalta, hogy az orvosok térítésmentesen használhatják az ingatlant.

(MTI)Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Asztma Asztma

Az asztma és a tisztítószerek használatának összefüggése.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.