• Pénztártörvény: név szerinti szavazást kérnek

    Szerző: Független Hírügynökség

    Név szerinti szavazást kér a Fidesz a pénztártörvény hétfői visszavonásánál - jelentette be Mikola István, aFidesz egészségügyi szakpolitikusa szombaton.

    A politikus szerint azért van erre szükség, mert fontos, hogy azok a szocialista képviselők, akik kétszer igent mondtak az egészségbiztosítás privatizációjáról szóló törvényre, most ugyanúgy felállva utasítsák el a "kormányzati önkény" e csúcstörvényét.

    Hirdetés

    Mikola István szerint azért is fontos ez a garancia, mert a pénztártörvény hatályon kívül helyezéséről szóló törvény parlamaneti vitájában a szocialisták még most is "össze-vissza beszéltek". Volt, aki még most is azt mondta, hogy a pénztártörvény jó, csak a Fidesz társadalmat megosztó kommunikációja miatt nem lehet végrehajtani. Volt azonban olyan MSZP-s politikus, aki a vitában azt állította, hogy soha nem akarta bevonni a magántőket az egészségbiztosításba.

    Az ellenzéki politikus kérdésre válaszolva hozzátette: A pénztártörvény várható visszavonása ellenére van értelme az erről szóló őszi népszavazásnak, mert az 3 éves garanciát adna arra, hogy a szocialisták ne vessék fel újra ezt a koncepciót.

    A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy a pénztártörvény kapcsán szakmailag, pénzügyileg és morálisan is számoljon el. Az "egészségügyi ámokfutásának csúcsát jelentő törvény" ugyanis Mikola István szerint milliárdos károkat okozott. Az MSZP-nek le kell vonnia a szakmai konzekvenciákat, meg kell változtatnia az egészségügyben létrehozott torz struktúrát. Azt is bejelentette: a jövő héten 3 megszüntetett kórház, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI), a Svábhegyi Gyermekkórház és a Schöpf-Merei Anyavédelmi Központ kapcsán interpellációt nyújt be.

    Az ellenzéki politikus kiemelte: a kormánynak felül kell vizsgálnia azokat a döntéseit, amelyek következményeként hajléktalanok, lelki sérültek kerültek az utcára, élnek barlangokban, és külföldre vándorolnak az orvosok és az ápolók. Hozzátette: Magyarországon 1 millió szenvedélybeteg, lelkisérült, alkohol és drogfüggő él, ezért megengedhetetlen, hogy " lemészárolták azt a szakmát", amely segíthetne rajtuk. Épp ezért az ellenzéki politikus szerint azonnal vissza kell állítani az OPNI-t.

    Módosítva: 2008.05.24 13:35, Megjelenés: 2008.05.24 13:35
   • Cikkajánló

    Ha COVID-os a gyermek

    Ha COVID-os a gyermek

    Fazekas Erzsébet, újságíró

    Hogyan igazolja a szülő a hiányzást? A legfontosabb gyakorlati tudnivalók.

    Fontos tudni!

    Fontos tudni!

    koronavirus.gov.hu

    Péntektől kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken is.

    Koronavírus - Az EU tovább szűkítette a járványügyi szempontból biztonságosnak ítélt országok listáját

    Az Európai Unió a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban felülvizsgálta és ismét szűkítette azon országok körét, amelyek állampolgárai korlátozásmentesen léphetnek be az Európai Unióba. Csütörtökön Kanada, Georgia és Tunézia került le a listáról.

    Szlávik: a maszkhordás az alapvető védekezési eszköz

    Jelenleg a távolságtartás és a maszkhordás az alapvető védekezési eszköz a koronavírus-fertőzéssel szemben - mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa egy online szakmai konferencián csütörtökön.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.