• Pénztártörvény: név szerinti szavazást kérnek

    Szerző: Független Hírügynökség

    Név szerinti szavazást kér a Fidesz a pénztártörvény hétfői visszavonásánál - jelentette be Mikola István, aFidesz egészségügyi szakpolitikusa szombaton.

    A politikus szerint azért van erre szükség, mert fontos, hogy azok a szocialista képviselők, akik kétszer igent mondtak az egészségbiztosítás privatizációjáról szóló törvényre, most ugyanúgy felállva utasítsák el a "kormányzati önkény" e csúcstörvényét.

    Hirdetés

    Mikola István szerint azért is fontos ez a garancia, mert a pénztártörvény hatályon kívül helyezéséről szóló törvény parlamaneti vitájában a szocialisták még most is "össze-vissza beszéltek". Volt, aki még most is azt mondta, hogy a pénztártörvény jó, csak a Fidesz társadalmat megosztó kommunikációja miatt nem lehet végrehajtani. Volt azonban olyan MSZP-s politikus, aki a vitában azt állította, hogy soha nem akarta bevonni a magántőket az egészségbiztosításba.

    Az ellenzéki politikus kérdésre válaszolva hozzátette: A pénztártörvény várható visszavonása ellenére van értelme az erről szóló őszi népszavazásnak, mert az 3 éves garanciát adna arra, hogy a szocialisták ne vessék fel újra ezt a koncepciót.

    A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy a pénztártörvény kapcsán szakmailag, pénzügyileg és morálisan is számoljon el. Az "egészségügyi ámokfutásának csúcsát jelentő törvény" ugyanis Mikola István szerint milliárdos károkat okozott. Az MSZP-nek le kell vonnia a szakmai konzekvenciákat, meg kell változtatnia az egészségügyben létrehozott torz struktúrát. Azt is bejelentette: a jövő héten 3 megszüntetett kórház, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI), a Svábhegyi Gyermekkórház és a Schöpf-Merei Anyavédelmi Központ kapcsán interpellációt nyújt be.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az ellenzéki politikus kiemelte: a kormánynak felül kell vizsgálnia azokat a döntéseit, amelyek következményeként hajléktalanok, lelki sérültek kerültek az utcára, élnek barlangokban, és külföldre vándorolnak az orvosok és az ápolók. Hozzátette: Magyarországon 1 millió szenvedélybeteg, lelkisérült, alkohol és drogfüggő él, ezért megengedhetetlen, hogy " lemészárolták azt a szakmát", amely segíthetne rajtuk. Épp ezért az ellenzéki politikus szerint azonnal vissza kell állítani az OPNI-t.

    Legutóbb frissült: 2008.05.24 13:35
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mellhártyagyulladás

    Mellhártyagyulladás

    Dr. Brugós László

    A betegség tünetei a fájdalmon és nehézlégzésen kívül lehet a láz.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    H1N1 - Interjú Mikola Istvánnal a vakcináról és az antivirális szerekről

    A világ egyik legjobb vakcinája porosodik a polcokon, mert a mesterséges zavarkeltés miatt az emberek bizalmatlanok az oltóanyaggal szemben – állítja Mikola István. Az Országgyűlés szakbizottságának fideszes alelnöke a WEBBegetnek nyilatkozva az antivirális szerek fontosságára is felhívta a figyelmet.

    Szellemépületekké vált kórházak

    Hat nagy kórházépület zártak be a két évvel ezelőtti kórházfelszámolás idején, az értékesíthető épületek árából úgy 10-15 milliárd forintra számít az állam - írja a Népszabadság.

    Kétszer is leszavazták az egészségügyi államtitkárt

    Kétszer is leszavazták Vojnik Mária, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára interpellációra adott válaszát hétfőn a parlamentben. Mikola István (Fidesz) a teljesítményvolumen-korlát eltörléséről, Horváth Zsolt (Fidesz) a gyógyszerkasszát érintő pénzelvonásról interpellált.

    Mikola: óriási átverés-show zajlik az egészségügyben

    A Fidesz szerint átverés és hazugság, hogy a kormányzat eltörölné a teljesítmény volumenkorlátot. Mikola István az ellenzéki párt szakpolitikusa szerdai tájékoztatóján elmondta: a kormány nem megszünteti, hanem lentebb tolja a határait.

    Még mindig kísért a bezárt OPNI

    Kétmilliárd forintot követel az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) bezárása miatt hoppon maradt CVI Radiológiai Kht. a jogutód intézettől - Világgazdaság.

    Visszavonta az Országgyűlés a pénztártörvényt

    346 igen és 19 nem szavazattal hétfőn este visszavonta az Országgyűlés a február elején másodszorra elfogadott pénztártörvényt. A Fidesz név szerinti szavazást kért, így a képviselők egyenként felállva szavaztak a pénztártörvény visszavonásáról.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.