A daganatos gyermekek rehabilitációját segíti a TEGY

MTI
megjelent: 2012.09.30.

A leukémiás és daganatos gyermekek testi-lelki rehabilitációját és egészséges klinikai táplálkozását támogatja az idei Tegyünk Együtt a Gyermekekért (TEGY) program október 1. és november 4. között.

A daganatos betegséggel kezelt gyermekek szinte mindegyikénél megfigyelhető testsúlyváltozás a szteroid vagy a kemoterápiás kezelések hatására, ez a gyerekek kilencven százalékánál problémát jelent. A TEGY program ezért idén is az egészséges klinikai táplálkozásra összpontosít, emellett kiemelten támogatja a gyermekek és családtagjaik kezelés utáni lelki rehabilitációját - tájékoztatták a szervezők közleményben az MTI-t.

Az elmúlt év programjának köszönhetően az ország gyermekonkológiai központjaiban sikerült felállítani egy-egy táplálkozási szakemberekből álló csapatot, amelyeknek az év elejétől elsődleges feladatuk a gyerekek állapotfelmérése és a szülőknek szóló szaktanácsadás.

Teljes ellátás a Bakonyszücsi Rehabilitációs Otthonban

Az idén összegyűlő pénzből tovább támogatják a csapatok munkáját és kiemelt figyelmet szentelnek a kicsik lelki rehabilitációjának. "Célunk, hogy 2013 májusa és novembere között biztosítsuk a teljes ellátási költséget a daganatos betegségből gyógyult gyermekek és családtagjaik számára a Bakonyszücsi Rehabilitációs Otthonban" - fejtette ki Kriván Gergely, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke.

A bakonyszücsi Második Otthonban a betegségből felépült gyermekek családtagjaikkal együtt vehetnek részt egy rehabilitációs tréningen, amely a fizikai gyógyulás után abban nyújt nekik segítséget, hogy fel tudják dolgozni a gyakran évekig tartó kezelések okozta traumákat.

A TEGY program tizenegy éve támogatja már a Magyar Gyermekonkológiai Hálózatot, ez alatt az idő alatt összesen több mint 263 millió forint gyűlt össze a leukémiás és daganatos beteg gyermekek támogatására.

A Magyar Gyermekonkológiai Hálózattal együttműködésben, társadalmi támogató programjának keretein belül a Danone Kft. az elmúlt évekhez hasonlóan idén is minden egyes eladott Könnyű és Finom joghurt árából egy forintot ajánl fel a programnak.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Étrend-kiegészítők Étrend-kiegészítők

Hogyan tájékozódjunk az étrend-kiegészítők útvesztőjében? (x)

Krónikus betegek Krónikus betegek

A téli szezon a légúti fertőzések nagyobb kockázatával jár. (x)

Gyermekkori rosszindulatú daganatos betegségek

A gyermekkori rosszindulatú daganatos betegségeket az érintett betegcsoport jellege (15 év alatti gyermekek) és az ellátás speciális igényei miatt...

Patch Adams Pécsett: a mosoly és a humor sem hiányozhat a gyógyításból!

Az orvosok szeretettel bánjanak a betegeikkel, vegyék észre, lássák meg bennük a hozzájuk hasonló embert - ez a fő üzenete Hunter Doherty Adams...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.