• Másfél millárdba került az egészégügyi reform

    Szerző: Független Hírügynökség

    Az egészségbiztosítás átalakítása kapcsán a bukott reformokra a kormány eddig legalább másfél millárd forintott költött - véli a Fidesz. Az ellenzéki párt szerint azonban még ez sem a teljes összeg és nagyon szeretnék tudni, hogy pontosan mennyi pénzt öltek az egészségbiztosítási pénzárakba.

    Varga Mihály alelnök a Fidesz elnökségének keddi tanácskozása után annak kapcsán tartott sajtótájékoztatót, hogy a parlament megkezdte az egészségbiztosítási pénztárak felállításának felülvizsgálatával összefüggő törvényjavaslat vitáját. A Fidesz tételes elszámolást követel az egéségügyi kormányzattól azzal kapcsolatban, hogy mire mennyi pénzt költöttek.

    Hirdetés

    A Fidesz szerint eddig annyit lehet tudni, hogy a 22 pénztár feállítása 400 millió, a 2010-ig kinevezett vezérigazgatók fizetése 500 millióba, a kommunikációs kampány 403 millióba, médiafelületek megvásárolása 130 millióba került. Varga Mihály azt is megemlítette, hogy a volt holland egészségügyi miniszter a magyar egészségügyi átalakulások kapcsán 7,5 millió forintért adott szakértői tanácsokat.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Más téma kapcsán Varga Mihály kérdésre válaszolva szokványosnak nevezte, hogy a Fidesz elnöke kedd délutánra összehívta a párt választókerületi elnökeit egy zárt ajtók mögött tartandó tanácskozásra. Mint mondta, erre általában negyedévente sor kerül. Most az jelenti az újdonságot, hogy a megbeszélésen a parlamenti frakció tagjai is részt vesznek.

    Ezt azzal indokolta, hogy a kisebbségi kormányzás megkezdése óta nem volt ilyen összejövetel. A tanácskozáson a választásokról beszélnek, de Varga Mihály azt nem erősítette meg, hogy az előrehozott választások bármilyen formában szóba kerülnének.

    Legutóbb frissült: 2008.05.20 15:35
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Tüdőtályog

    Tüdőtályog

    Dr. Brugós László

    A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg. Okok, tünetek és kezelés.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Én ugyan fel nem fekszem a műtőasztalra! Beleegyezés az ellátásba

    Általában rajtunk múlik, hogy hagyjuk-e magunkat meggyógyítani, még ha az orvosok sokszor úgy is tesznek, mintha ehhez nem sok közünk volna.

    Megkezdi működését a Nemzeti Népegészségügyi Központ

    A rendelet szerint az Országos Közegészségügyi Intézet elnevezése október elsején Nemzeti Népegészségügyi Központra változik, egyidejűleg az Emberi Erőforrások Minisztériuma országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára által irányított szervezeti egységek az NNK-ba olvadnak.

    Ott kolbászból van? Gyógyulás külföldön

    Pozsonyi plasztikai sebész ismerősömet kérdeztem, hogy az osztrák áraknál jóval kedvezőbb díjaival miért nem célozza meg a tehetős bécsi közönséget, hiszen szinte percek alatt átruccanhat bárki a szomszédvárba szépülni. Válasza nagyon érdekes volt.

    Átadták Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat díjait

    Szeptember 3-án a Vigadóban adták át Az év praxisa a Kárpát-medencében nyerteseinek díjait, az ünnepségen részt vett Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár is.

    Több pénz jut a betegszállítóknak, fogorvosoknak

    1,25 milliárd forinttal több pénzből gazdálkodhatnak a betegszállítást végző szolgáltatók, a fogászati szakrendelések számára biztosított finanszírozási keret pedig 1 milliárd forinttal növekedett.

    Milyen lesz a jövő kórháza?

    Kihez kell majd időpontot kérni? Egy orvoshoz vagy egy digitális terapeutához? A rövid válasz erre a kérdésre, hogy jelen állás szerint, szerencsére, az orvoshoz, de a diagnózis folyamatát nagyon sok ponton fogja a digitális technika segíteni. A WEBBeteg.hu utánajárt a témának.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.