Másfél millárdba került az egészégügyi reform

Szerző: Független Hírügynökség

Az egészségbiztosítás átalakítása kapcsán a bukott reformokra a kormány eddig legalább másfél millárd forintott költött - véli a Fidesz. Az ellenzéki párt szerint azonban még ez sem a teljes összeg és nagyon szeretnék tudni, hogy pontosan mennyi pénzt öltek az egészségbiztosítási pénzárakba.

Varga Mihály alelnök a Fidesz elnökségének keddi tanácskozása után annak kapcsán tartott sajtótájékoztatót, hogy a parlament megkezdte az egészségbiztosítási pénztárak felállításának felülvizsgálatával összefüggő törvényjavaslat vitáját. A Fidesz tételes elszámolást követel az egéségügyi kormányzattól azzal kapcsolatban, hogy mire mennyi pénzt költöttek.

A Fidesz szerint eddig annyit lehet tudni, hogy a 22 pénztár feállítása 400 millió, a 2010-ig kinevezett vezérigazgatók fizetése 500 millióba, a kommunikációs kampány 403 millióba, médiafelületek megvásárolása 130 millióba került. Varga Mihály azt is megemlítette, hogy a volt holland egészségügyi miniszter a magyar egészségügyi átalakulások kapcsán 7,5 millió forintért adott szakértői tanácsokat.

Más téma kapcsán Varga Mihály kérdésre válaszolva szokványosnak nevezte, hogy a Fidesz elnöke kedd délutánra összehívta a párt választókerületi elnökeit egy zárt ajtók mögött tartandó tanácskozásra. Mint mondta, erre általában negyedévente sor kerül. Most az jelenti az újdonságot, hogy a megbeszélésen a parlamenti frakció tagjai is részt vesznek.

Ezt azzal indokolta, hogy a kisebbségi kormányzás megkezdése óta nem volt ilyen összejövetel. A tanácskozáson a választásokról beszélnek, de Varga Mihály azt nem erősítette meg, hogy az előrehozott választások bármilyen formában szóba kerülnének.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Orvosok helyett robotok és...

Az egészségügy szinte összes területén egyszerűsíthetné vagy gyorsíthatná a folyamatokat különböző online megoldások alkalmazása. Ahogy...

Koronavírus - a veszélyhelyzet...

Változnak a veszélyhelyzet idején lejáró okmányokkal kapcsolatos szabályok, januártól nem a veszélyhelyzet megszűnésének időpontjához kötik a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.