• Véradásra szólít fel a Vöröskereszt

    Szerző: MTI

    Véradásra szólítja a lakosságot a Magyar Vöröskereszt a nagyobb fesztiválokon és rendezvényeken a nyári hónapokban.

    A Magyar Vöröskereszt "Nyáron is szükség van Rád! Adj vért, adj esélyt!" szlogennel hétvégéken is várja a véradókat a nagyobb városi rendezvényeken és fesztiválokon, így például a soproni VOLT Fesztiválon. A véradóknak a rendezvény minden napján dél és este nyolc óra között lesz lehetősége véradásra - közölte a humanitárius szervezet kedden az MTI-vel.

    Hirdetés

    A szervezet mindemellett június 28. és július 26. között minden csütörtökön, 10 és 18 óra között szervez véradást budapesti székházában. A lakóhelyhez legközelebbi véradásokról a www.veradas.hu oldalon tájékozódhatnak a segíteni vágyók. A véradáshoz szükséges a személyi igazolvány, lakcím és TAJ-kártya is.

    Fél évszázados tapasztalatokkal

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Magyarországon több mint 50 éves az önkéntes térítésmentes véradás, a Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a véradás szervezésében. A biztonságos hazai vérellátáshoz évente 430 ezer egység vérre van szükség, évente több mint félmillió önkéntes véradományára számítanak a gyógyulásra váró betegek.

    A hazai legnagyobb humanitárius szervezet a véradónapok szervezését donortoborzó tervei alapján, a heti egyenletes vérellátás biztosításának figyelembevételével végzi. Tavaly több mint 11 ezer véradóeseményt szervezett, ahol 448 905 véradó jelent meg. A múlt évben 58 962 volt az új véradók száma.

    Tévhitek a véradásról


    Egyetlen véradással 3 ember életét lehet megmenteni, ráadásul az adott vér teljes vérként, vagy részeire bontva (vörös vértest, plazma, trombocita) adható, attól függően, mire van szüksége a betegnek.Ennek ellenére rengeteg mítosz kering a véradással kapcsolatban. Ezekről rántjuk most le a leplet. 11 tévhit a véradásról.>>

    (mti)

    Legutóbb frissült: 2012.06.27 23:23
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Véradókat vár a Vöröskereszt a nemzeti ünnepen

    Az ország tíz pontján szervez véradást a Magyar Vöröskereszt augusztus 20-án. A fővárosban két helyszínen is várják majd a véradókat az államalapítás ünnepén.

    Vasútállomásokon lehet vért adni pénteken

    Az ország 14 vasútállomásán lesz véradás pénteken a MÁV, a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) szervezésében.

    Véradás: soha nem késő elkezdeni

    November 27. a Véradók Napja. A WEBBeteg szerkesztősége közös véradással tisztelgett a véradók előtt, így hívta fel a figyelmet a rendszeres véradás fontosságára.

    Megyejárás a Vöröskeresztnél: célzottabb véradásszervezés, a fiatalok bevonása

    A Magyar Vöröskereszt vezetői az év végéig minden megyébe ellátogatnak, hogy felmérjék a rendelkezésre álló belső erőforrásokat és a felmerülő szükségleteket, valamint hogy közelebbről megismerkedjenek a megyei szervezetek munkájával, milyen körülmények között tevékenykednek, hogyan lehet motiválni a tagokat.

    Legyél különleges, legyél rendszeres véradó!

    Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt idén is meghirdette az Országos Felsőoktatási Véradóversenyt.

    Sikerrel zárult az első Országos Rendőrségi Véradónap

    Közel két és félezren jelentek meg az első Országos Rendőrségi Véradónapon csütörtökön a fővárosban és az ország minden megyéjében. A rendőrség tájékoztatása szerint a kitelepült véradóhelyeken 2441-en adtak vért a Magyar Vöröskereszt adatai szerint.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.