• Véradásra szólít fel a Vöröskereszt

    Szerző: MTI

    Véradásra szólítja a lakosságot a Magyar Vöröskereszt a nagyobb fesztiválokon és rendezvényeken a nyári hónapokban.

    A Magyar Vöröskereszt "Nyáron is szükség van Rád! Adj vért, adj esélyt!" szlogennel hétvégéken is várja a véradókat a nagyobb városi rendezvényeken és fesztiválokon, így például a soproni VOLT Fesztiválon. A véradóknak a rendezvény minden napján dél és este nyolc óra között lesz lehetősége véradásra - közölte a humanitárius szervezet kedden az MTI-vel.

    Hirdetés

    A szervezet mindemellett június 28. és július 26. között minden csütörtökön, 10 és 18 óra között szervez véradást budapesti székházában. A lakóhelyhez legközelebbi véradásokról a www.veradas.hu oldalon tájékozódhatnak a segíteni vágyók. A véradáshoz szükséges a személyi igazolvány, lakcím és TAJ-kártya is.

    Fél évszázados tapasztalatokkal

    Magyarországon több mint 50 éves az önkéntes térítésmentes véradás, a Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a véradás szervezésében. A biztonságos hazai vérellátáshoz évente 430 ezer egység vérre van szükség, évente több mint félmillió önkéntes véradományára számítanak a gyógyulásra váró betegek.

    A hazai legnagyobb humanitárius szervezet a véradónapok szervezését donortoborzó tervei alapján, a heti egyenletes vérellátás biztosításának figyelembevételével végzi. Tavaly több mint 11 ezer véradóeseményt szervezett, ahol 448 905 véradó jelent meg. A múlt évben 58 962 volt az új véradók száma.

    Tévhitek a véradásról


    Egyetlen véradással 3 ember életét lehet megmenteni, ráadásul az adott vér teljes vérként, vagy részeire bontva (vörös vértest, plazma, trombocita) adható, attól függően, mire van szüksége a betegnek.Ennek ellenére rengeteg mítosz kering a véradással kapcsolatban. Ezekről rántjuk most le a leplet. 11 tévhit a véradásról.>>

    (mti)

    Módosítva: 2012.06.27 23:23, Megjelenés: 2012.06.27 23:23
   • Cikkajánló

    Hüvelyfolyás terhesen?

    Hüvelyfolyás terhesen?

    Szponzorált tartalom

    Vegyük komolyan! A leendő anyukának a saját egészségére is fokozottan figyelnie kell! (x)

    Korai menopauza

    Korai menopauza

    Cs. K., fordító

    Mik a tünetei? Hogyan diagnosztizálják? Mire számíthat? Hogyan kezelhető?

    Országos tisztifőorvos: elkezdődött a célzott tesztelés Magyarországon

    Elkezdődött a célzott tesztelés Magyarországon is, ez elsősorban azokat a csoportokat és közösségeket érinti, akiknél felmerülhet a fertőződés esélye - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

    Ismét jön az idősek vásárlási idősávja

    Orbán Viktor a Facebookon jelentette be, hogy ismét jön az idősek vásárlási idősávja.

    Megyejárás a Vöröskeresztnél: célzottabb véradásszervezés, a fiatalok bevonása

    A Magyar Vöröskereszt vezetői az év végéig minden megyébe ellátogatnak, hogy felmérjék a rendelkezésre álló belső erőforrásokat és a felmerülő szükségleteket, valamint hogy közelebbről megismerkedjenek a megyei szervezetek munkájával, milyen körülmények között tevékenykednek, hogyan lehet motiválni a tagokat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.