• Nem válságmenedzselésre szerződött

    Szerző: Független Hírügynökség

    Nem tart attól a frissen kinevezett egészségügyi miniszter, hogy a pénztártörvény tervezet hatályon kívül helyezése bosszúvágyat ébresztene az SZDSZ-ben.

    Székely Tamás a Magyar Nemzetnek adott interjújában azt mondta, hogy csak a magántőke kérdésében nem értett egyet az MSZP és a Szabad Demokraták Szövetsége, "ha ezt a kérdést nem bolygatjuk, remélem, hogy sértődöttségből senki sem fog ellenállni" - fogalmazott.

    Hirdetés

    A tárcavezető arról is beszélt, hogy reformértékűnek tartja az egészségbiztosítás átalakításának új koncepcióját, amelyet június 30-ig kell letennie a kormány asztalára. Ezzel kapcsolatban egyelőre annyit árult el: az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak szerinte eddig az volt a fő baja, hogy nem voltak erős jogosítványai.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Székely Tamás elmondta azt is: elkezdték végignézni a hatályos egészségügyi jogszabályokat, hogy kiderülhessen, melyik nem működik. A miniszter szerint felülvizsgálni és módosítani kell például a területi ellátási kötelezettség rendszerét. Székely Tamás az interjúban leszögezte, hogy nem válságmenedzselésre szerződött.

    Legutóbb frissült: 2008.05.20 09:21
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Ne halogassa az orvoshoz fordulást!

    Az egészségügyet érheti sok kritika, ám ez nem változtat azon: az orvosok csak azokon tudnak segíteni, akik elmennek hozzájuk szűrésekre, illetve egy-egy panaszuk kivizsgáltatásával nem várnak hónapokat, éveket

    Változnak a gyógyszerárak!

    Július elsejétől csaknem hatszáz tb-támogatott gyógyszer térítési díja változik: csaknem kétszáz gyógyszer olcsóbb lesz, majdnem 350 készítmény viszont többe kerül majd.

    Ápolók - Mégis jön a licence-vizsga?

    Székely Tamás megerősítette, továbbra is az az álláspontja, hogy mindenki olyan tevékenységet végezzen, amire a képzettsége van.

    Ápolók és licence-vizsga

    Székely Tamás beszámolt egy licence-vizsgával kapcsolatos jogszabályról is, amellyel jelenleg foglalkozik az Európai Unió: e szerint a szakdolgozók tehetnének egy licence-vizsgát azokra a tevékenységekre, amelyek az orvosi kategóriába tartoznak.

    H1N1 - Székely Tamás beoltatta magát

    A újinfluenzavírus elleni védőoltást az Egészségügyi Minisztérium foglalkozás-egészségügyi orvosa adta be a tárcavezetőnek a minisztériumban, miután Székely Tamás egy budapesti patikában megvásárolta az oltóanyagot.

    Székely: 5,3 millió oltást kell beadni

    A jövő hét végétől vagy az azt követő hét elejétől kezdődhet meg az A/H1N1 vírus elleni védőoltás beadása Magyarországon - jelentette be az egészségügyi miniszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.