• A Fidesz elszámoltatná a kormányt

    Szerző: Független Hírügynökség

    A Fidesz az egészségbiztosítási törvény visszavonása kapcsán az elszámolást tartja a legfontosabbnak. Az ellenzéki párt ki akarja kényszeríteni, hogy a kormányzat mind anyagilag, mind morálisan vonja meg az elmúlt időszak egészségpolitikájának mérlegét.

    Az MSZP szerint az elszámoláshoz az is hozzátartozik, hogy az egészségpénztárakról szóló törvény kudarcában az ellenzéknek is legalább akkor a felelőssége, mint a kormánynak. Az Országgyűlés hétfőn este kezdi tárgyalni az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény felülvizsgálatáról szóló törvényjavaslatot.

    Hirdetés

    A tárgyalás előtti sajtótájékoztatóján Mikola István (Fidesz) azt mondta: elkerülhetetlen, hogy az elmúlt másfél évvel pénzügyileg is elszámoljon a kormány. Szerinte több száz millió forintot költött a kabinet az egészségbiztosítási pénztárakkal kapcsolatos szakértői munkára, kommunikációra. Mikola kijelentette: elszámolás mindenképpen lesz, mert a civil társadalom azt ki fogja kényszeríteni.

    Kökény Mihály (MSZP) ezzel szemben leszögezte: a pénztárak megalakulásának tényleges költsége nem haladta meg a 10 millió forintot. A kormánypárti politikus kérdésre válaszolva elismerte, hogy a kommunikációs és szakértői költségekkel együtt ez az összeg meghaladja a 100 millió forintot, azonban szerinte a törvény körül kialakult vita az ország hasznára vált, ezért ez nem kidobott pénz.

    Kökény hangsúlyozta: az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény felülvizsgálata kudarc, azonban ebben "legalábbis ugyanakkora felelőssége van a Fidesznek, mint a kormánynak." A szocialista honatya szerint az ellenzéki párt az elmúlt időszakban mindent megtett, hogy elbizonytalanítsa a leendő befektetőket, illetve, hogy félretájékoztassa a közvéleményt a törvény hatásairól.

    Módosítva: 2008.05.19 17:12, Megjelenés: 2008.05.19 17:12
   • Cikkajánló

    Ha COVID-os a gyermek

    Ha COVID-os a gyermek

    Fazekas Erzsébet, újságíró

    Hogyan igazolja a szülő a hiányzást? A legfontosabb gyakorlati tudnivalók.

    Fontos tudni!

    Fontos tudni!

    koronavirus.gov.hu

    Péntektől kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken is.

    Koronavírus - Az EU tovább szűkítette a járványügyi szempontból biztonságosnak ítélt országok listáját

    Az Európai Unió a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban felülvizsgálta és ismét szűkítette azon országok körét, amelyek állampolgárai korlátozásmentesen léphetnek be az Európai Unióba. Csütörtökön Kanada, Georgia és Tunézia került le a listáról.

    Szlávik: a maszkhordás az alapvető védekezési eszköz

    Jelenleg a távolságtartás és a maszkhordás az alapvető védekezési eszköz a koronavírus-fertőzéssel szemben - mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa egy online szakmai konferencián csütörtökön.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.