A Fidesz elszámoltatná a kormányt

Szerző: Független Hírügynökség

A Fidesz az egészségbiztosítási törvény visszavonása kapcsán az elszámolást tartja a legfontosabbnak. Az ellenzéki párt ki akarja kényszeríteni, hogy a kormányzat mind anyagilag, mind morálisan vonja meg az elmúlt időszak egészségpolitikájának mérlegét.

Az MSZP szerint az elszámoláshoz az is hozzátartozik, hogy az egészségpénztárakról szóló törvény kudarcában az ellenzéknek is legalább akkor a felelőssége, mint a kormánynak. Az Országgyűlés hétfőn este kezdi tárgyalni az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény felülvizsgálatáról szóló törvényjavaslatot.

A tárgyalás előtti sajtótájékoztatóján Mikola István (Fidesz) azt mondta: elkerülhetetlen, hogy az elmúlt másfél évvel pénzügyileg is elszámoljon a kormány. Szerinte több száz millió forintot költött a kabinet az egészségbiztosítási pénztárakkal kapcsolatos szakértői munkára, kommunikációra. Mikola kijelentette: elszámolás mindenképpen lesz, mert a civil társadalom azt ki fogja kényszeríteni.

Kökény Mihály (MSZP) ezzel szemben leszögezte: a pénztárak megalakulásának tényleges költsége nem haladta meg a 10 millió forintot. A kormánypárti politikus kérdésre válaszolva elismerte, hogy a kommunikációs és szakértői költségekkel együtt ez az összeg meghaladja a 100 millió forintot, azonban szerinte a törvény körül kialakult vita az ország hasznára vált, ezért ez nem kidobott pénz.

Kökény hangsúlyozta: az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény felülvizsgálata kudarc, azonban ebben "legalábbis ugyanakkora felelőssége van a Fidesznek, mint a kormánynak." A szocialista honatya szerint az ellenzéki párt az elmúlt időszakban mindent megtett, hogy elbizonytalanítsa a leendő befektetőket, illetve, hogy félretájékoztassa a közvéleményt a törvény hatásairól.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Ízületi kopás Ízületi kopás

Ha nem kezelik, a szalagok, ínak és az érintkező csontfelszínek is sérülnek.

Koronavírus omikron-variánsa Koronavírus omikron-variánsa

Az FDA szakértői szerint fejlettebb vakcinákra lenne szükség ellene.

Június 14-e a Véradók Világnapja

Aki vért ad, lehetőséget ad. Aki vért ad, életet ad. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére minden...

Az EMA listát tett közzé a...

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) listát tett közzé az Európai Unióban a koronavírus megelőzésére vagy kezelésére jóváhagyott vakcinákról...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.