• Egy hét alatt 400 bírság

    Szerző: Független Hírügynökség

    Egy hét alatt több mint négyszáz patikát bírságolt meg az egészségbiztosító a jogviszony-ellenőrzés elmulasztása miatt. A gyógyszertáraknak január óta kell ellenőrizniük, hogy van-e a pácienseknek érvényes taj-kártyájuk.

    A korábban fellépő, különböző technikai problémák miatt az Egészségbiztosító csak április közepétől büntet. A Független Hírügynökség információi szerint egy hét alatt több mint 2 millió forintnyi büntetést róttak ki.

    Hirdetés

    Bár a bírság átlagosan 5 ezer forintot jelent patikánként, a csőd szélén egyensúlyozó, főleg vidéki kispatikák működése veszélybe kerül a szigorítás miatt. Ráadásul azt állítják, hogy az új szoftver pontatlansága miatt hibáztak.

    Módosítva: 2008.05.06 13:24, Megjelenés: 2008.05.06 13:24
   • Cikkajánló

    Percentilis görbék

    Percentilis görbék

    Dr. Árki Ildikó

    A gyermekek súly- és hosszfejlődésének nyomon követését szolgálják.

    Fáradékonyság

    Fáradékonyság

    Dr. Antalffy Katalin Anita

    A fáradékonyság hátterében különböző okok állhatnak. Mik lehetnek ezek?

    Kérdezze a gyógyszerészt

    Bármilyen gyógyszerszedéssel kapcsolatos témában tehetnek fel kérdéseket a látogatók a Semmelweis Egyetem ingyenes rendezvénysorozatának decemberi programján.

    Melanoma- és fogászati szűrés

    Egyebek mellett melanoma- és fogászati szűréseken is részt vehetnek az érdeklődők a Semmelweis Egyetem ingyenes rendezvénysorozatának decemberi programján.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.