• Milyen idő várható a héten?

    Szerző: antsz.hu

    A megbízott országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján kedden 0 órától 24 óráig másodfokú, szerdán 0 órától pénteken 24 óráig harmadfokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére.

    25-27 fok között lesz a napi középhőmérséklet, csak észak-keleten várható 25 fok alatti középhőmérséklet a hűvösebb éjszaka miatt.

    Szerdán az Északi-középhegység völgyeit leszámítva 25-28 fokos napi középhőmérséklet várható.

    A hét közepétől szombatig az ország nagy részén 27 fok feletti középhőmérséklet várható, a legmelegebb (akár 29 fok körüli értékkel) a nagyvárosok belvárosaiban lesz. A hőhullám vége egyelőre nem látható pontosan, így szükség lehet a hőségriasztás meghosszabbítására is.

    Piros riasztás


    A tartós hőség miatt szerdára az ország 14 megyéjére és a főváros területére piros, a többi megyére narancssárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A honlapjukon található előrejelzés szerint Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Fejér, Zala, Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében, valamint Budapesten a napi középhőmérséklet három egymást követő napon meghaladja a 27 Celsius-fokot, így ezeken a területeken szerdán a legmagasabb szintű figyelmeztetés lesz érvényben.
    Hirdetés

      A hőkollapszus: Mit tegyünk az ájult emberrel?


    Magyarországon a forró nyári napok megszaporodása miatt egyre több a hőártalommal kapcsolatos esetek száma, amelyek közül a leggyakoribb - gyermekek, fiatalok, felnőttek és idősek esetében is - a nagy meleg miatt bekövetkező ájulás. A meleg miatti ájulás (orvosi kifejezéssel banális hőségkollapszus) fontos kritériuma, hogy az eszméletvesztés rövid ideig tart: néhány pillanattól pár percig, de sosem húzódik 15 percnél tovább! Mit tegyünk az ájult emberrel?>>

    Várható minimum és maximum hőmérsékletek

    • augusztus 23., kedd: hajnalban: 15, 20oC, napközben: 31, 36oC
    • augusztus 24., szerda: hajnalban: 16, 21oC, napközben: 34, 38oC
    • augusztus 25., csütörtök hajnalban: 17, 22oC, napközben: 34, 38oC
    • augusztus 26., péntek: hajnalban: 18, 23oC, napközben: 34, 39oC
    • augusztus 27., szombat: hajnalban: 18, 23oC, napközben: 34, 37oC
    • augusztus 28., vasárnap: hajnalban: 17, 22oC, napközben: 30, 35oC

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Óvják egészségüket a hőségben is!

    Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal nyomatékosan kéri az ország lakosságát és a hazánkban tartózkodókat, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot.

    Délelőtt 11 és délután 15 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon megfelelő óvintézkedések nélkül: védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények használatával!

    Vegyék igénybe a hűtött helyiségeket!

    Hőség és egészségünk


    A nagy hőség extrém megterhelést jelent az emberi szervezet számára, amelynek ilyenkor folyamatosan arra kell törekednie, hogy testhőmérsékletünket állandó szinten tartsa. A hőség különösen az idős emberekre és a gyerekekre, de bármely egészséges emberre nézve is igen veszélyes lehet. Hőség és egészségünk>>

    (ÁNTSZ.hu)

    Legutóbb frissült: 2011.08.23 11:35
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Péntekig ismét hőségriasztás lesz érvényben

    Az intézkedésről értesítették a megyei kormányhivatalokat, az egészségügyi és a szociális intézményeket, a védelmi bizottságokon keresztül pedig a nagyobb infrastruktúraüzemeltetőket.

    Hőségriasztást rendeltek el

    Csütörtök 0 órától vasárnap éjfélig hőségriasztást rendelt el Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyi államtitkárság csütörtök délben az MTI-vel.

    Másodfokú hőségriasztás lépett életbe

    Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban tartós hőség várható!

    A hirtelen érkezett meleg veszélyei

    Mindenkit megviselhet a hirtelen jött meleg.

    Hőhullám érkezik - Másodfokú hőségriasztás lesz csütörtöktől

    Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását, 2016. június 23. (csütörtök) 00 órától június 26. (vasárnap) 24 óráig másodfokú hőségriasztást ad ki.

    Tovább tart a kánikula: meghosszabbítja a hőségriadót az országos tisztifőorvos

    Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban is folytatódik az országos kánikula. A napi középhőmérséklet szinte mindenütt 25 fok felett, sokfelé 27-29 fok körül alakul. Ezért az országos tisztifőorvos, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását a korábban kiadott harmadfokú hőségriadót 2015. augusztus 16. (vasárnap) 24.00 óráig meghosszabbítja.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.