Azonnali döntéseket várnak Székelytől

Szerző: Független Hírügynökség

A kórházak a betegellátást akadályozó finanszírozási korlátok újragondolását, a szakrendelők a kieső vizitdíj pótlását, az orvosok és a szakdolgozók biztos megélhetést garantáló életpályamodell megalkotását várják Székely Tamás új egészségügyi minisztertől - írja a Magyar Nemzet.

- A tavaly áprilisban hozott hibás döntések káoszt okoztak a fekvőbeteg-ellátásban, ezek mielőbbi korrekcióját reméljük az új egészségügyi minisztertől - fogalmazott Varga Ferenc, a Magyar Kórházszövetség elnöke, aki azt hangsúlyozta, hogy ezek egy része nem igényel pluszforrást.

- A kapacitáselosztás egy évvel ezelőtt ésszerűtlenül történt: nagy kórházak kaptak indokolatlanul kis területet, míg a kisebbekhez sokszor annyi beteget "rendeltek", amennyinek az ellátását nem tudják garantálni- mondta. Horváth Tamás, a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke szerint mielőbb megoldást kell találni a több száz csődhelyzetbe került patika működőképességének fenntartására is.

Azonnal meg kell határozni a generikus programot támogató keret folyósításának módját - az árrésrendszer módosításával -, valamint helyre kell állítani a közjót szolgáló rendet és a gyógyszerészek szakmai kompetenciáit - mondta a lapnak az elnök.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Terhesség Terhesség

Hüvelyfolyás és hüvelyfertőzés terhesség idején? Vegyük komolyan! (x)

Koronavírus - pénteken veszi...

Pénteken veszi kezdetét az országos rendszeres koronavírus-tesztelés, elsőként a szociális intézményekben - jelentette be csütörtöki online...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.