• Nem értenek egyet a bezárással

    Szerző: FH

    A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) nem tud azonusulni a gyermepszichiátriai ellátás szakmailag nem egyeztetett leépítésével. Az egyesület szerdai közleménye leszögezi, hogy nő a veszélyeztetett gyermekek száma, tehát inkább bővítésre és nem leépítésre lenne szükség.

    A közlemény hangúlyozza: a NOE továbbra is elengedhetetlennek tartja a pénztártörvény visszavonását. Ezen kívül továbbra is megengedhetetlennek tartják azt, ha a lényeges kérdések társadalmi egyeztetés helyett pártpolitikai szinten dőlnek el.

    Hirdetés

    Kedden derült ki, hogy bezár a korábban a Madarász, jelenleg a Heim Pál kórházhoz tartozó Faludi utcai Gyermek- és Ifjúsági Pszichoterápiás Szakrendelő. Az ellátási feladatokat a Heim Pál Kórház egy másik telephelye veszi át. A racionalizálásra azért volt szükség, mert a Faludi utcai rendelő 9 orvosa közül 6 felmondott és csak hárman maradtak a psziciátrián.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.04.30 14:30
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Új betegazonosító rendszer

    A betegbiztonság növelése érdekében korszerű higiéniás eszközöket is beszereztek a keszthelyi és a hévízi kórházban.

    Baktérium okozta a tömeges megbetegedéseket

    Az első vizsgálati eredmények alapján Campylobacter nevű baktérium okozta a hányással, hasmenéssel, magas lázzal járó tömeges megbetegedéseket Domoszlón és Kisnánán.

    Kardióösvényt alakítottak ki a Normafán

    A Budapest XII. kerületében található túraútvonal elsősorban szív- és érrendszeri vagy magasvérnyomás-betegséggel élők, valamint cukorbetegek számára készült, de egészséges embereknek is ajánlják betegségmegelőzés vagy állapotfelmérés céljából.

    A gyermekpszichiátriai ellátás helyzete

    Orvoshiány van a gyermekpszichiátriai ellátásban, miközben egyre kritikusabb a gyermekek mentális állapota - olvasható az ombudsman közleményében, amelyet vasárnap juttatott el az MTI-hez.

    Elkészült a steril klíma a Heim Pál Gyermekkórház intenzív osztályán és központi műtőjében

    A megújult részlegekben lényegesen biztonságosabb, korszerűbb és komfortosabb körülmények között folytathatják a gyógyító munkát az intézmény munkatársai - közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

    Áramszünet a Heim Pál-kórházban

    Több mint negyedórán keresztül nem tudták elérni telefonon a Heim Pál Gyermekkórházból az Elektromos Műveket múlt pénteken, amikor teljes áramszünet volt az intézményben.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.