• Javultak az ország életkilátásai

    Szerző: FH

    Mindegyik nagyvárosban javultak az életkilátások, a legnagyobb javulást azonban Debrecen érte el, ahol a most születendő csecsemőkre átlagosan 75 év vár. Az ország fővárosa, Budapest csak az erős középmezőnyben van.

    Szegeden 2000-ben a várható élettartam valamivel több mint 72 év volt, 2006-ban pedig már közel 75 (74,88). Ezzel az eredménnyel a csongrádi megyeszékhely a hazai "metropoliszok" között a harmadik helyen áll Debrecen és Székesfehérvár után.

    Hirdetés

    A számításnál azt vizsgálják a szakemberek, hogy egy bizonyos évben meghatározott korosztályokban hányan halnak meg a népességhez viszonyítva. Akkor nő például a születéskor várható élettartam, ha csökken a csecsemőhaladóság, és többen halnak meg idős korukban.

     
    Nagyvárosi csecsemők várható élettartama

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Szegeden 2000-ben a várható élettartam valamivel több mint 72 év volt, 2006-ban pedig már közel 75 (74,88). 

    Ezzel az eredménnyel Szeged a hazai "metropoliszok" között a harmadik helyen áll Debrecen és Székesfehérvár után. Nemcsak Budapestet előzi meg, hanem Győrt, Pécset és Miskolcot is.

    A KSH adataiból kiderül, hogy mindegyik nagyvárosban javultak az életkilátások, a legnagyobb eredményt azonban a most a rangsor élén álló Debrecenben érték el. A cívis városban a ma született csecsemők, a statisztikai számítások szerint 75,14 évig élhetnek.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.04.30 00:00
    • WEBBeteg.hu
   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.