• Több pénzt kapnak a háziorvosok

    Szerző: FH

    Aláírták kedden az alapellátásban dolgozó orvosok finanszírozásáról szóló megállapodást szakmai szervezetek képviselői és az egészségbiztosítási pénztár főigazgatója, aki egyben a kijelölt egészségügyi miniszter is.

    Az orvosi kamara szerint az év hátralévő részében átlagosan 160 ezer forinttal kapnak többet havonta a praxisok, nagyjából ennyi folyt volna be a népszavazással megszüntetett vizitdíjból is.

    Saját miniszteri meghallgatásán jelentette be az egészségbiztosítási pénztár főigazgatója, hogy a háziorvosok több pénzt kapnak. Az elmúlt 6 évben változatlan volt a háziorvosok állami támogatása, ezért okozott náluk a vizitdíj kisesése működési nehézségeket.

    Hirdetés

    Most 6,5 milliárd forint visszamenőleges többlettámogatásról állapodtak meg. Ez az összeg kiegészül a gyermekellátásban dolgozó háziorvosok több mint 3 milliárd forintos támogatásával. Ők korábban nem szedhettek ugyanis vizitdíjat.

      Kapcsolódó cikkek
      - Elvi megállapodás a vizitdíj kompenzációról
      - A TB kassza többletéből pótolhatnak
      - Támogatja az egészségügyi bizottság Székelyt

    A vizitdíj egyik fő problémája az volt, hogy rendkívül nagy aránytalanságokkal járt, emellett kiszámíthatatlan volt, mennyi bevételt hoz. Most viszont egy garantált, havonta járó, fix költségvetési pénzről állapodtak meg - mondta az RTL Híradónak Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

    Székely Tamás szerint nem egyszeri juttatásról van szó, sőt nem is a vizitdíj kompenzációjáról, hanem egy új finanszírozási rendszer első lépéséről. Ebben a háziorvosok több fixdíjat kapnak az államtól, és külön pénz jár a TAJ-kártyák ellenőrzéséért is.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.04.30 08:29
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Depressziós a párom

    Depressziós a párom

    Dr. Veress Dóra, pszichiáter

    Hogyan lehet rábírni valakit, hogy akarata ellenére elfogadja a segítséget?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    46407 vokssal ért véget június 2-án éjfélkor a szavazás

    Lezárult az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Államtitkárságának égisze alatt szervezett Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza: az internetes szavazás. Rengetegen szurkoltak orvosukért, így két héten át folyamatosan négyóránként szavaztak,hogy meghálálják a TOP listás praxisok áldozatos munkáját.

    Az év praxisa a Kárpát-medencében - Szavazzon Ön is!

    Indul Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat második szakasza! Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Államtitkársága által meghirdetett pályázat első szakaszában a páciensek május 10-ig történeteikkel díjazhatták háziorvosukat és munkatársát határon innen és határon túl.

    Sürgősségi szakorvosi beutaló: mikor kérheti a háziorvos?

    Sürgős szakorvosi vizsgálatot akkor lehet kérni, ha valaki már kettő vagy ennél több hete táppénzen van, gyors kivizsgálást igényelnek a komoly panaszai. Hosszú a várakozás bizonyos szakrendelésekre, több hét, sőt, hónapok múlva kaphat csak időpontot a beteg.

    Hajrájához érkezett Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat!

    Még nem késő beszállni, május 10-ig bárki beküldheti történetét háziorvosáról!

    Dr. Fodor Zsuzsanna: eddig nem tapasztalt összefogás jellemezte a falut

    Pusztaföldvár egyetlen háziorvosa négy éve dolgozik az 1600 fős településen, de már eddig is több fejlesztést, változtatást valósított meg, mint több tíz éve praktizáló pályatársai: betegirányító rendszer, modern betegvizsgáló készülék, barátságos váróterem.

    Dr. Mangó Gabriella: egészként tekintem és így is kezelem a betegeimet

    A betegre egészként kell tekintenünk, fizikai-szellemi-lelki összességében, és ezektől függ a kezelés, a gyógyszerszedés és a gyógyulás is – véli dr. Mangó Gabriella gyöngyösi háziorvos.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.