• A tb-kassza többletéből pótolhatnak

    Szerző: FH

    A tervek szerint a tb-kassza többletéből pótolják a háziorvosoknak a vizitdíj megszüntetése miatt kieső 6,2 milliárd forintot - írja a Népszava. Az orvosi kamara elnöke szerint a pótlás elmaradása esetén a háziorvosok tömegesen bonthatják fel szerződésüket az OEP-pel.

    A lap információi szerint egyebek mellett ez is kiderült a szerdai egyeztetésen, amelyen - mások mellett - a Magyar Orvosi Kamara és Székely Tamás, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatója vett részt. Mivel a plusz év közben keletkezik, ezeket a pénzeket folyamatosan kaphatják meg az érintettek. A megbeszélések pénteken folytatódnak, és akár az is elképzelhető, hogy akkor már előkészíthetőek lesznek a vonatkozó jogszabályok módosító javaslatai.

    Hirdetés

    A kamara elnöke korábban az elmaradó bevételek pótlását és a jövő évi költségvetésben a praxisok valós értékén való finanszírozásának való megteremtését követelte a háziorvosoknak.

    Éger István úgy vélte, hogyha ez nem teljesül, a családorvosok felbontják szerződésüket az OEP-pel. A tiltakozó lépés akkor lehet eredményes, ha a 6100 praxisban dolgozó tízezer orvos közül legalább négyezer csatlakozik ehhez.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.04.17 10:32
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Hajrájához érkezett Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat!

    Még nem késő beszállni, május 10-ig bárki beküldheti történetét háziorvosáról!

    Döntse el, kié legyen az év praxisa

    Pályázatot hirdetett a magyarországi és a határon túli magyar háziorvosok, illetve az őket ajánló páciensek számára az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyi Államtitkársága.

    Kibővítik a tb-finanszírozott lombikprogram-eljárásokat

    Kibővítik a társadalombiztosítás (tb) által finanszírozott lombikprogram-eljárások számát, valamint változni fog az ahhoz kapcsolódó gyógyszertámogatás is - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

    Mivel javítható a szűrési hajlandóság?

    Jövőre a cégek adómentes juttatásként adhatnak szűrővizsgálatokra szóló beutalót a dolgozóiknak. Kérdés, hogy mennyire fogják kihasználni az érintettek ezt a lehetőséget, mert köztudottan kevesen járnak alap vizsgálatokra. Amennyiben idejében felfedeznek egy-egy betegséget, a munkaadónak is hasznos, nem csak a munkavállalónak.

    Tüdőtranszplantáció - A tb minden szükséges beavatkozást támogat

    Évente 15-25 tüdőtranszplantációval számolnak Magyarországon, de nincs felső korlát, a társadalombiztosítás (tb) minden szükséges beavatkozást támogat - közölte az egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

    Júliusig kell adatot szolgáltatni az egészségügyi dolgozókról

    Július elsejéig az egészségügyi szolgáltatótól kötelező adatközlést vár az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH); egy törvénymódosítást követően a hivatal által vezetett közhiteles nyilvántartás kiegészül az egészségügyi szolgáltatók, gyógyszertárak által foglalkoztatott egészségügyi dolgozókra vonatkozó információkkal.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.