• Új röntgendiagnosztikai központot adtak át

    Szerző: FH

    Röntgendiagnosztikai központot adtak át kedden Salgótarjánban. Az egykori bányászváros egészségügyi fejlesztésében kiemelt figyelmet kapott a tüdőgyógyászat, amely most digitális mellkasi felvételek készítésére alkalmas, internetes felületekkel ellátott berendezésekkel bővült.

    Dr. Tóth Károly, a kórházi projektet menedzselő főorvos a Független Hírügynökségnek elmondta: csupán a gépberuházásuk összege meghaladta a negyedmilliárd forintot. A tüdőgyógyászati területen túl például a nőgyógyászat új vizsgálóasztalokkal, a kardiológia egy 12 csatornás EKG-készülékkel, az urológia endoszkóp-készlettel, a fül-orr-gége szakrendelés két komplett kezelőegységgel bővült. A kiemelt tüdőgyógyászati területet egyebek közt az is indokolta, hogy tavaly Nógrádban 39-en haltak meg tüdőbetegségben, s ezt a számot a megfelelő időben történő szűréssel töredékére tudnák leszorítani - közölte az illetékes szakfőorvos.

    Hirdetés

    A salgótarjáni Szent Lázár Nógrád Megyei Kórház új röntgendiagnosztikai központját egy uniós pályázat révén 339 millió forintból alakították ki az egészségügyi intézmény egyik részének átalakításával. A 85 ezer lakos ellátását biztosító súlyponti kórház fejlesztéséhez mindössze 25 millió forint önerőt kellett biztosítania a tulajdonos megyei önkormányzatnak - tette hozzá Becsó Zsolt (Fidesz-MPSZ), a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.

    (FH)

    Módosítva: 2008.04.16 09:45, Megjelenés: 2008.04.16 09:45
   • Cikkajánló

    Helyes orrfújás

    Helyes orrfújás

    Dr. Árki Ildikó

    A kicsik még nem tudják kifújni az orrukat. Tanítsuk meg nekik, hogyan kell!

    Hemokromatózis

    Hemokromatózis

    Dr. Tomonkó Magdoln

    Milyen típusai vannak ennek a betegségnek, és mik lehetnek ezek tünetei?

    Koronavírus - Újraindul a telefonos információs vonal Debrecenben

    A koronavírus-járvány miatt, a lakosság és a segítségre szorulók támogatása érdekében szerdától újraindítja telefonos információs vonalát a debreceni polgármesteri hivatal - tájékoztatta a városháza kedden az MTI-t.

    Koronavírus - Újabb amerikai gyógyszergyártó függesztette fel kísérleti kezelésének tesztelését

    Újabb amerikai gyógyszergyártó, az Eli Lilly függesztette fel kedden a koronavírus okozta COVID-19 kísérleti kezelésének klinikai tesztelését.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.