Új röntgendiagnosztikai központot adtak át

Szerző: FH

Röntgendiagnosztikai központot adtak át kedden Salgótarjánban. Az egykori bányászváros egészségügyi fejlesztésében kiemelt figyelmet kapott a tüdőgyógyászat, amely most digitális mellkasi felvételek készítésére alkalmas, internetes felületekkel ellátott berendezésekkel bővült.

Dr. Tóth Károly, a kórházi projektet menedzselő főorvos a Független Hírügynökségnek elmondta: csupán a gépberuházásuk összege meghaladta a negyedmilliárd forintot. A tüdőgyógyászati területen túl például a nőgyógyászat új vizsgálóasztalokkal, a kardiológia egy 12 csatornás EKG-készülékkel, az urológia endoszkóp-készlettel, a fül-orr-gége szakrendelés két komplett kezelőegységgel bővült. A kiemelt tüdőgyógyászati területet egyebek közt az is indokolta, hogy tavaly Nógrádban 39-en haltak meg tüdőbetegségben, s ezt a számot a megfelelő időben történő szűréssel töredékére tudnák leszorítani - közölte az illetékes szakfőorvos.

A salgótarjáni Szent Lázár Nógrád Megyei Kórház új röntgendiagnosztikai központját egy uniós pályázat révén 339 millió forintból alakították ki az egészségügyi intézmény egyik részének átalakításával. A 85 ezer lakos ellátását biztosító súlyponti kórház fejlesztéséhez mindössze 25 millió forint önerőt kellett biztosítania a tulajdonos megyei önkormányzatnak - tette hozzá Becsó Zsolt (Fidesz-MPSZ), a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Egészségügy Egészségügy

Zárva lesznek pénteken a szak- és háziorvosi rendelők, gyógyszertárak.

HPV és méhnyakrák HPV és méhnyakrák

Hazánkban több, mint 1500 új esetet észlelnek évente.

Június 14-e a Véradók Világnapja

Aki vért ad, lehetőséget ad. Aki vért ad, életet ad. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére minden...

Az EMA listát tett közzé a...

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) listát tett közzé az Európai Unióban a koronavírus megelőzésére vagy kezelésére jóváhagyott vakcinákról...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.