Elkészült a steril klíma a Heim Pál Gyermekkórházban

Szerző: MTI

A megújult részlegekben lényegesen biztonságosabb, korszerűbb és komfortosabb körülmények között folytathatják a gyógyító munkát az intézmény munkatársai - közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A rendszert Szentes Tamás szociális ügyekért és egészségügyért felelős főpolgármester-helyettes jelenlétében adták át - olvasható a közleményben.

Mint írták, a főváros által finanszírozott 45 millió forint értékű korszerűsítés hat hét alatt készült el. A betegellátás ez idő alatt is folyamatos volt, mivel belső átszervezésekkel a sebészeti ügyeleti ellátás és a tervezett műtétek is zavartalanul folytak - tették hozzá.

A klíma szerelésével egy időben, alapítványi és szponzori támogatással, festést és mázolást is végeztek, a vizesblokkokba pedig új radiátorokat, mosdókat szereltek be, mintegy 1,5 millió forint értékben.

A modernizációs fejlesztésekről Harmat György főigazgató főorvost idézi a közlemény, aki elmondta: a steril klíma működésbe állításával lehetővé vált, hogy a bakteriális fertőzéseket minimálisra csökkentsék. A rendszer ugyanis olyan speciális filterrel van ellátva, amely kiszűri a káros baktériumokat, gombákat, és részben a vírusokat is - írták a közleményben.

Az intézményvezető közölte: az újítással a kórházban tevékenykedők életkörülményei is jelentősen javultak.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Miért érdemes oltakozni influenza...

A szövődményes influenza súlyos, esetenként halálos kockázatú betegség? A kérdésre Dr. med habil Mészner Zsófia járványügyi szakember...

COVID-19 elleni oltás után lehet...

Az egyszerre beadott vakcinák nem befolyásolják a kialakuló immunválaszokat. A kérdésre Dr. Ludwig Endre járványügyi szakember válaszol.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.