• Motoros mentőszolgálat két autópálya mellett

    Szerző: FH

    Április 15-től ismét elindul a motoros mentőszolgálat az M3-as autópályán Gödöllő és az M0-ás autóúton Szigetszentmiklós térségében. Az ügyelet reggel 8-tól este 20 óráig tart majd, és az autópálya szakaszok 50 km-es körzetére terjed ki.

    Az Országos Mentőszolgálat és az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. április 15-től egy-egy mentővel elindítja az autópályák mellett működő motoros mentőszolgálatát. Az ÁAK finanszírozza a járműveket, a felszerelést, ezen kívül biztosítja a telephelyet, az Országos Mentőszolgálat pedig gondoskodik a mentőorvosokról és azok bérezéséről - tájékoztatott az ÁAK Zrt.

    Hirdetés

    Korábban már dolgoztak nagyteljesítményű motorral, megkülönböztető jelzéssel és életmentő felszereléssel ellátott mentőorvosok, a többi között a Balaton déli partján. A motoros mentők akár dugókban is rövid időn belül is a balesetek helyszíneire érkezhetnek, és korszerű felszerelésükkel, amelybe gyógyszerek, kötszerek, infúziók, EKG, és defibrillátor is tartoznak, lényegében a rohamkocsik szintjén biztosítják a sürgősségi beavatkozások feltételeit - áll az ÁAK Zrt. közleményében.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.04.14 15:40
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Diabétesz gyermekeknél

    Diabétesz gyermekeknél

    Dr. Horváth Balázs

    Gyermekkorban többnyire az 1-es típus alakul ki, de a 2-es is egyre gyakoribb.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Tanácsok az utazási betegség megelőzéséhez

    Az utazási betegség az egyensúly-érzékelés zavarai miatt alakul ki.

    A zenei fesztiválok veszélyei az egészségre

    A zenei fesztiválok jó alkalmat teremtenek a fiatalok számára a kikapcsolódásra, a zene élvezetére, a szórakozásra. Azonban, hogy a közösségben és barátokkal töltött idő kellemes emlék maradjon, nem árt elkerülni a baleseteket, a gyomorrontást és az alkoholmérgezést.

    Gyermekeinkre leselkedő veszélyek a nyári szünidőben

    Gyermekeink boldogsággal élvezik a nyári vakációt, a jól megérdemelt szabadságukat, csakhogy a szülők többsége nem minden esetben nyugodt, mivel csemetéje felügyelete nehezen megoldható. S mindezek mellett megannyi nyári veszély is leselkedik a gyermekek egészségére, biztonságára.

    A kerti munkák veszélyei - Permetezés

    Akinek van kiskertje, szívesen tölti az időt a szabadban egy kis kertészkedéssel, barkácsolással, mely nemcsak hasznos elfoglaltság, hanem a kreativitást, életkedvet is növeli, valamint a testedzésnek is igen kiváló formája. A ház körüli, illetve kerti munkáknak azonban vannak veszélyei is!

    Akár drónokat is bevetne a mentőszolgálat az utcai rosszullétekhez

    Jelenleg hiányzik a drónok működtetéséhez a szabályozási környezet, a technológia viszont adott.

    Hogyan tegye bababiztossá a Karácsonyt?

    A karácsony a fénylő díszek, csillogó fenyőfa és gyertyák szezonja - melyeket nézni is gyönyörűség, ám sokkal izgalmasabb megfogni, különösen egy kisgyermeknek!

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.