Motoros mentőszolgálat két autópálya mellett

Szerző: FH

Április 15-től ismét elindul a motoros mentőszolgálat az M3-as autópályán Gödöllő és az M0-ás autóúton Szigetszentmiklós térségében. Az ügyelet reggel 8-tól este 20 óráig tart majd, és az autópálya szakaszok 50 km-es körzetére terjed ki.

Az Országos Mentőszolgálat és az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. április 15-től egy-egy mentővel elindítja az autópályák mellett működő motoros mentőszolgálatát. Az ÁAK finanszírozza a járműveket, a felszerelést, ezen kívül biztosítja a telephelyet, az Országos Mentőszolgálat pedig gondoskodik a mentőorvosokról és azok bérezéséről - tájékoztatott az ÁAK Zrt.

Korábban már dolgoztak nagyteljesítményű motorral, megkülönböztető jelzéssel és életmentő felszereléssel ellátott mentőorvosok, a többi között a Balaton déli partján. A motoros mentők akár dugókban is rövid időn belül is a balesetek helyszíneire érkezhetnek, és korszerű felszerelésükkel, amelybe gyógyszerek, kötszerek, infúziók, EKG, és defibrillátor is tartoznak, lényegében a rohamkocsik szintjén biztosítják a sürgősségi beavatkozások feltételeit - áll az ÁAK Zrt. közleményében.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Myeloma multiplex Myeloma multiplex

Az új gyógyszerekkel sokat javult a túlélés és az életminőség.

Koronavírus - Döntöttek a...

A kormány szerdán döntött a koronavírus elleni védettségi igazolvány bevezetéséről. A legfontosabb részleteket egy pénteken megjelenő...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.