A rezidensszövetség a szakorvos-jelöltek plusz pénzéért

Szerző: MTI

Vizsgálatot kezdeményez a Magyar Rezidensszövetség az egészségügyi államtitkárságnál a hiányszakmákban elhelyezkedő szakorvosjelöltek bértöbbletének kifizetéséért - olvasható a Magyar Nemzetben.

A lap a csütörtöki lapszámban azt írja, hogy 150 százalékos bér jár 17 hiányszakmában elhelyezkedő szakorvosjelöltnek, de azt sok kórházban nem kapják meg.

Török Krisztina, az Egészségügyi Minőségfejlesztési és Kórháztechnikai Intézet főigazgatója a Magyar Nemzetet arról tájékoztatta, hogy valóban jelentős összeg maradt a kiemelt díjazásra szánt keretből, mert a kórházak nem hívták le a nekik járó összeget.

Papp Magor, a Magyar Rezidensszövetség elnöke a lapban felszólította a kórházakat, hogy szüntessék meg a jogsértést.

A Magyar Nemzet megszólaltatta Szabó Andrást, a Semmelweis Egyetem II. számú gyermekklinikájának igazgatóját, aki azzal érvelt, hogy bérfeszültséget okozna a különdíjazás. A lapnak így fogalmazott: "nem a rezidensek ellen szólok, de képzeljék el, milyen feszültséget okozhat az, hogy a kezdő fiatal ugyanannyit keres, mint egy nagy tapasztalatú adjunktus, akinek fizetését ebben a szakmában nem egészíti ki hálapénz sem".

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Korai menopauza Korai menopauza

Mik a tünetei? Hogyan diagnosztizálják? Mire számíthat? Hogyan kezelhető?

Immunonkológia Immunonkológia

Daganatos sejtek és az immunrendszer - Tudnivalók az immunonkológiáról.

Országos tisztifőorvos: változik a...

Az elmúlt heti adatokat tekintve az látható, hogy változik a járványgörbe, az azt megelőző hetihez képest kevesebb pozitív esetet regisztráltak -...

Alvás napközben - karantén...

A karantén miatt otthon töltött időben sokak számára teljesen megváltozott a korábban megszokott napi életritmusuk, amely során különös figyelmet...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.