A rezidensszövetség a szakorvos-jelöltek plusz pénzéért

Szerző: MTI

Vizsgálatot kezdeményez a Magyar Rezidensszövetség az egészségügyi államtitkárságnál a hiányszakmákban elhelyezkedő szakorvosjelöltek bértöbbletének kifizetéséért - olvasható a Magyar Nemzetben.

A lap a csütörtöki lapszámban azt írja, hogy 150 százalékos bér jár 17 hiányszakmában elhelyezkedő szakorvosjelöltnek, de azt sok kórházban nem kapják meg.

Török Krisztina, az Egészségügyi Minőségfejlesztési és Kórháztechnikai Intézet főigazgatója a Magyar Nemzetet arról tájékoztatta, hogy valóban jelentős összeg maradt a kiemelt díjazásra szánt keretből, mert a kórházak nem hívták le a nekik járó összeget.

Papp Magor, a Magyar Rezidensszövetség elnöke a lapban felszólította a kórházakat, hogy szüntessék meg a jogsértést.

A Magyar Nemzet megszólaltatta Szabó Andrást, a Semmelweis Egyetem II. számú gyermekklinikájának igazgatóját, aki azzal érvelt, hogy bérfeszültséget okozna a különdíjazás. A lapnak így fogalmazott: "nem a rezidensek ellen szólok, de képzeljék el, milyen feszültséget okozhat az, hogy a kezdő fiatal ugyanannyit keres, mint egy nagy tapasztalatú adjunktus, akinek fizetését ebben a szakmában nem egészíti ki hálapénz sem".

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Október 15 - a kézmosás világnapja

Arra figyelmeztet minket, hogy ez az egyszerű módszer az egyik leghatékonyabb eszköz a fertőzések megelőzésére. Most, a koronavírus világjárvány...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.