• Fidesz: Ne csempésszék vissza a vizitdíjat!

    Szerző: FH

    A Fidesz arra kéri a távozó egészségügyi minisztert, hogy fejezze be tevékenységét és ne próbálja meg visszacsempészni a népszavazáson elutasított vizitdíjat - közölte szombati sajtótájékoztatóján Pesti Imre, a parlament egészségügyi bizottságának fideszes tagja.

    "Horváth Ágnes az elegáns távozás helyett csak újabb konfliktusokat generál az egészségügyben" - jelentette ki Pesti Imre. Az ellenzéki politikus szerint a 10 évvel ezelőtt már megbukott részleges térítési díj újbóli bevezetése nem más, mint a vizitdíj visszacsempészése. A kórházi napidíj helyett pedig az állami és önkormányzati gyógyintézményekben kellene díjat fizetni, ha valaki a választott orvosát keresi fel. Pesti Imre szerint ezeket a terveket március 9-én elutasította az ország.

    Hirdetés

    A politikus szerint az sem elegáns, hogy Horváth Ágnes hivatali idejének utolsó pillanataiban is gazdasági vezetőket nevez ki a különböző egészségügyi intézmények élére.

    Pesti Imre szerint ugyan jó döntést hozott a kormány, amikor nem várt az év végéig és már áprilistól eltörölte a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, ám a kieső bevételek pótlása nélkül a praxisok működése kerül veszélybe. Az államnak alkotmányos kötelessége segíteni a nehéz helyzetbe került orvosokon - tette hozzá a politikus.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.04.12 16:45
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi az alvási apnoe?

    Mi az alvási apnoe?

    Dr. Zsuga Judit

    Mondták már Önnek, hogy hangosan horkol? Fáradtan ébred fel? Álmos napközben?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    A fogturizmus háttere - Vizitdíj bevezetését javasolják

    Orvosi vizitdíj bevezetését javasolja Nagy-Britanniában egy elemző csoport, amely megemlíti Magyarországot a csak "hivatalosan ingyenes" egészségügyi szolgáltatást nyújtó államok között.

    Nem volt nála TAJ-kártya - 20 ezer forintot kértek tőle a sürgősségi ügyeleten

    Az Egészségbiztosítási Felügyelethez fordult egy édesanya, amiért 20300 forintot kértek fiától a sürgősségi ellátásért a Főnix-Med orvosi ügyeletén - tudta meg a Magyar Nemzet.

    Ki emlékszik Horváth Ágnesre?

    A felnőtt magyar lakosság több mint fele nem tud olyan intézkedést említeni, amely Horváth Ágnes - volt egészségügyi miniszter - nevéhez köthető – derül ki a Szinapszis Kft. legújabb, a WEBBeteg kérésére készített felméréséből.

    Megszüntetné a vizitdíjat a csehek kétharmada

    Az egészségügyi vizitdíjat 2008. január elsején vezette be a jobbközép kormány. A téma azóta éles viták tárgya, nemcsak a koalíció és az ellenzék között, valamint a közvélemény körében, hanem a koalíció pártjai között is.

    Horváth Ágnes tanácsokat ad

    Horváth Ágnes volt egészségügyi miniszter jelenleg egy olyan tanácsadó cégnél dolgozik, amelyet az Egészségügyi Minisztérium korábbi szakállamtitkára vezet - írja a szombati Magyar Nemzet.

    Január 1-től fizetni kell az ellátásért Horvátországban

    Január elsejétől fizetni kell Horvátországban az orvosi ellátásért. A zágrábi kabinet reformja értelmében 15 kunát (mintegy 550 forint) kell fizetni a háziorvosnál minden egyes vizsgálatkor, illetve a felírt receptért.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.