• Fidesz: Ne csempésszék vissza a vizitdíjat!

    Szerző: FH

    A Fidesz arra kéri a távozó egészségügyi minisztert, hogy fejezze be tevékenységét és ne próbálja meg visszacsempészni a népszavazáson elutasított vizitdíjat - közölte szombati sajtótájékoztatóján Pesti Imre, a parlament egészségügyi bizottságának fideszes tagja.

    "Horváth Ágnes az elegáns távozás helyett csak újabb konfliktusokat generál az egészségügyben" - jelentette ki Pesti Imre. Az ellenzéki politikus szerint a 10 évvel ezelőtt már megbukott részleges térítési díj újbóli bevezetése nem más, mint a vizitdíj visszacsempészése. A kórházi napidíj helyett pedig az állami és önkormányzati gyógyintézményekben kellene díjat fizetni, ha valaki a választott orvosát keresi fel. Pesti Imre szerint ezeket a terveket március 9-én elutasította az ország.

    Hirdetés

    A politikus szerint az sem elegáns, hogy Horváth Ágnes hivatali idejének utolsó pillanataiban is gazdasági vezetőket nevez ki a különböző egészségügyi intézmények élére.

    Pesti Imre szerint ugyan jó döntést hozott a kormány, amikor nem várt az év végéig és már áprilistól eltörölte a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, ám a kieső bevételek pótlása nélkül a praxisok működése kerül veszélybe. Az államnak alkotmányos kötelessége segíteni a nehéz helyzetbe került orvosokon - tette hozzá a politikus.

    (FH)

    Módosítva: 2008.04.12 16:45, Megjelenés: 2008.04.12 16:45
   • Cikkajánló

    Helyes orrfújás

    Helyes orrfújás

    Dr. Árki Ildikó

    A kicsik még nem tudják kifújni az orrukat. Tanítsuk meg nekik, hogyan kell!

    Hemokromatózis

    Hemokromatózis

    Dr. Tomonkó Magdoln

    Milyen típusai vannak ennek a betegségnek, és mik lehetnek ezek tünetei?

    Koronavírus - Az EU tovább szűkítette a járványügyi szempontból biztonságosnak ítélt országok listáját

    Az Európai Unió a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban felülvizsgálta és ismét szűkítette azon országok körét, amelyek állampolgárai korlátozásmentesen léphetnek be az Európai Unióba. Csütörtökön Kanada, Georgia és Tunézia került le a listáról.

    Szlávik: a maszkhordás az alapvető védekezési eszköz

    Jelenleg a távolságtartás és a maszkhordás az alapvető védekezési eszköz a koronavírus-fertőzéssel szemben - mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa egy online szakmai konferencián csütörtökön.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.