• Felmentését kérte az egri kórház főigazgatója

    Szerző: FH

    Munkaviszonyának megszüntetését kérte az egri Markhot Ferenc Megyei Kórház főigazgatója a megyei közgyűlés elnökétől - erősítette meg a Független Hírügynökségnek az intézmény titkársága.

    Sebes Gábor közös megegyezéssel távozna, április 30-ig maradna a kórház vezetője, addig szabadságát tölti. A főigazgatói titkárságon elmondták: nem kaptak felhatalmazást a felmondás indokának közlésére.

    Hirdetés

    Március végén fogadta el a szocialista többségű Heves Megyei Közgyűlés azt a szerződést, amely szerint a Hospinvest Zrt. működtetheti az egri Markhot Ferenc Kórházat a következő 20 évben. A döntés megakadályozása érdekében korábban több demonstráció is volt. A kórház üzemeltetésére egyébként a Hospinvesten kívül a fideszes vezetésű egri önkormányzat és a Debreceni Egyetem is pályázott.

    Az egri önkormányzat többszőr is tiltakozott az ellen, hogy az intézmény üzemeltetését egy profitorientált cég végezze, és azzal vádolták a megyei önkormányzatot, hogy a pályázatot úgy írták ki, hogy az kifejezetten a HospInvest Zrt-nek legyen előnyös.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.04.10 13:53
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mellhártyagyulladás

    Mellhártyagyulladás

    Dr. Brugós László

    A betegség tünetei a fájdalmon és nehézlégzésen kívül lehet a láz.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Baktérium okozta a tömeges megbetegedéseket

    Az első vizsgálati eredmények alapján Campylobacter nevű baktérium okozta a hányással, hasmenéssel, magas lázzal járó tömeges megbetegedéseket Domoszlón és Kisnánán.

    Kardióösvényt alakítottak ki a Normafán

    A Budapest XII. kerületében található túraútvonal elsősorban szív- és érrendszeri vagy magasvérnyomás-betegséggel élők, valamint cukorbetegek számára készült, de egészséges embereknek is ajánlják betegségmegelőzés vagy állapotfelmérés céljából.

    Kivonták a Calcium-Sandoz pezsgőtablettát

    Kiegészítve korábbi határozatát, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet valamennyi, jelenleg gyógyszertárban, gyógyszertáron kívüli gyógyszerforgalmazásban és gyógyszer-nagykereskedelmi raktárban lévő Calcium-Sandoz pezsgőtabletta forgalmazását megtiltja, végleg kivonja a forgalomból.

    Férfiegészség a WHO európai régiójában

    Túlságosan sok európai férfi elkerülhető okok: azaz gyógyítható, ám – időben – föl nem fedezett, vagy nem komolyan vett és ezért nem is kezelt betegségek miatt fiatalon hal meg. Ez a fő megállapítása a témát mélységében most először feldolgozó WHO jelentésnek, amelyet tegnap ismertettek újságírókkal Rómában, a WHO európai régiójának döntéshozói által szervezett találkozón.

    Sztrájk az egri kórházban

    A sürgős eseteket ellátják, az előjegyzett betegeket viszont nem fogadják hétfőtől az egri Markhot Ferenc Kórházban, ahol a dolgozók határozatlan idejű sztrájkba kezdenek. A dolgozók azt szeretnék elérni, hogy a megyei közgyűlés bontsa fel a kórház működtetésére kötött szerződést a Hospinvest Zrt.-vel.

    Újabb orvosok éhségsztrájkolnak Egerben

    Egy hét után az egri Markhot Ferenc Kórház éhségsztrájkoló orvosai közül vasárnap már csak egy koplalt. Az éhségsztrájkot egészségügyi okokból feladó többi kórházvédő helyére hétfőn újak állnak be.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.