Felmentését kérte az egri kórház főigazgatója

Szerző: FH

Munkaviszonyának megszüntetését kérte az egri Markhot Ferenc Megyei Kórház főigazgatója a megyei közgyűlés elnökétől - erősítette meg a Független Hírügynökségnek az intézmény titkársága.

Sebes Gábor közös megegyezéssel távozna, április 30-ig maradna a kórház vezetője, addig szabadságát tölti. A főigazgatói titkárságon elmondták: nem kaptak felhatalmazást a felmondás indokának közlésére.

Március végén fogadta el a szocialista többségű Heves Megyei Közgyűlés azt a szerződést, amely szerint a Hospinvest Zrt. működtetheti az egri Markhot Ferenc Kórházat a következő 20 évben. A döntés megakadályozása érdekében korábban több demonstráció is volt. A kórház üzemeltetésére egyébként a Hospinvesten kívül a fideszes vezetésű egri önkormányzat és a Debreceni Egyetem is pályázott.

Az egri önkormányzat többszőr is tiltakozott az ellen, hogy az intézmény üzemeltetését egy profitorientált cég végezze, és azzal vádolták a megyei önkormányzatot, hogy a pályázatot úgy írták ki, hogy az kifejezetten a HospInvest Zrt-nek legyen előnyös.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

MR-vizsgálat MR-vizsgálat

Mit lehet vizsgálni MR segítségével? Hogyan kell felkészülni a vizsgálatra?

Milyen a maszk hatékonysága? -...

A lakosságot érdemes lenne általánosságban maszkhasználatra kötelezni? A felvetésre Dr. Ludwig Endre járványügyi szakember adott választ.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.