• Személycserék távozás előtt

    Szerző: FH

    Menesztésének bejelentése után írt ki pályázatot Horváth Ágnes egészségügyi miniszter több állami kórház vezető posztjaira - írja a Magyar Nemzet.

    A beadási határidő és az elbírálás ideje pedig "meglepően rövid", így a miniszter még az április 30-i távozása előtt dönthet a kinevezésekről. A pályázatok például az Országos Onkológiai Intézet gazdasági igazgatói, az Országos Tiszti Főorvosi Hivatal igazgatói és gazdasági főigazgatói, illetve a szaktárca könyvelői és költségvetési főosztályvezetői posztjára szólnak.

    Hirdetés

    A lap a kinevezési határidő kapcsán felhozta példának, hogy más esetekben nincs ilyen rövid határidő. A minisztérium április 7-i pályázati kiírását a Mátrai Gyógyintézet főigazgatói posztjára például a pályázat benyújtására 30, az elbírálásra pedig további egy hónap áll rendelkezésre. Varju László, a szocialisták frakcióigazgatója korábban azt nyilatkozta: a szabad demokrata minisztériumokban már nem születhetnek hosszú távra szóló döntések.

    (FH)

    Módosítva: 2008.04.10 09:08, Megjelenés: 2008.04.10 09:08
   • Cikkajánló

    Helyes orrfújás

    Helyes orrfújás

    Dr. Árki Ildikó

    A kicsik még nem tudják kifújni az orrukat. Tanítsuk meg nekik, hogyan kell!

    Hemokromatózis

    Hemokromatózis

    Dr. Tomonkó Magdoln

    Milyen típusai vannak ennek a betegségnek, és mik lehetnek ezek tünetei?

    Koronavírus - Oroszországban a vakcinagyártó szerint novemberben megkezdődhet a tömeges védőoltás

    November végén megkezdődhet a COVID-19 elleni tömeges védőoltás Oroszországban - jelentette be Vaszilij Ignatyjev, a Szputnyik V elnevezésű első orosz vakcinát gyártó R-Pharm gyógyszergyár vezérigazgatója kedden egy moszkvai innovációs fórumon.

    Koronavírus: egy hiba miatt holnap megugorhat a fertőzöttek száma Magyarországon

    Nő a koronavírussal fertőzöttek és a betegségben elhunytak száma is Magyarországon, már az elvégzett tesztek több mint 15 százaléka pozitív eredményt adott, mindezek alapján úgy tűnik, a járvány elszabadult - adta hírül a portfolio.hu.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.