Személycserék távozás előtt

Szerző: FH

Menesztésének bejelentése után írt ki pályázatot Horváth Ágnes egészségügyi miniszter több állami kórház vezető posztjaira - írja a Magyar Nemzet.

A beadási határidő és az elbírálás ideje pedig "meglepően rövid", így a miniszter még az április 30-i távozása előtt dönthet a kinevezésekről. A pályázatok például az Országos Onkológiai Intézet gazdasági igazgatói, az Országos Tiszti Főorvosi Hivatal igazgatói és gazdasági főigazgatói, illetve a szaktárca könyvelői és költségvetési főosztályvezetői posztjára szólnak.

A lap a kinevezési határidő kapcsán felhozta példának, hogy más esetekben nincs ilyen rövid határidő. A minisztérium április 7-i pályázati kiírását a Mátrai Gyógyintézet főigazgatói posztjára például a pályázat benyújtására 30, az elbírálásra pedig további egy hónap áll rendelkezésre. Varju László, a szocialisták frakcióigazgatója korábban azt nyilatkozta: a szabad demokrata minisztériumokban már nem születhetnek hosszú távra szóló döntések.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Asztma Asztma

Az asztma és a tisztítószerek használatának összefüggése.

Milyen a maszk hatékonysága? -...

A lakosságot érdemes lenne általánosságban maszkhasználatra kötelezni? A felvetésre Dr. Ludwig Endre járványügyi szakember adott választ.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.