• Személycserék távozás előtt

    Szerző: FH

    Menesztésének bejelentése után írt ki pályázatot Horváth Ágnes egészségügyi miniszter több állami kórház vezető posztjaira - írja a Magyar Nemzet.

    A beadási határidő és az elbírálás ideje pedig "meglepően rövid", így a miniszter még az április 30-i távozása előtt dönthet a kinevezésekről. A pályázatok például az Országos Onkológiai Intézet gazdasági igazgatói, az Országos Tiszti Főorvosi Hivatal igazgatói és gazdasági főigazgatói, illetve a szaktárca könyvelői és költségvetési főosztályvezetői posztjára szólnak.

    Hirdetés

    A lap a kinevezési határidő kapcsán felhozta példának, hogy más esetekben nincs ilyen rövid határidő. A minisztérium április 7-i pályázati kiírását a Mátrai Gyógyintézet főigazgatói posztjára például a pályázat benyújtására 30, az elbírálásra pedig további egy hónap áll rendelkezésre. Varju László, a szocialisták frakcióigazgatója korábban azt nyilatkozta: a szabad demokrata minisztériumokban már nem születhetnek hosszú távra szóló döntések.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.04.10 09:08
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Alzheimer-kór kezelése

    Alzheimer-kór kezelése

    Dr. Zsuga Judit

    A nyugodt és stabil otthoni környezet csökkenti a viselkedési zavarokat.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Sánta Edit: Izgalmassá teszi a munkámat, hogy újabb és újabb molekuláris vizsgálatokat vezetnek be

    A napokban részt vettem egy betegtalálkozón, ahol azt kérdeztük a résztvevőktől, mi jut eszükbe a patológusról, a patológiáról. Sajnálatos módon kevesen mondták azt, hogy a patológus munkája kapcsolatban van a szövettannal is - mondja Sánta Edit, aki 14. éve dolgozik szakasszisztensként az Országos Onkológiai Intézet Sebészeti és Molekuláris Patológiai Osztályán. Mivel foglalkozik? Mi a kihívás a munkájában? Erre kerestük a választ.

    Műtüdő alkalmazásával három világszínvonalú onkológiai műtét Budapesten

    Az utóbbi hetekben három olyan műtétet hajtott végre az Országos Onkológiai Intézet Mellkassebészeti Osztálya, amelyek nemzetközi viszonylatban is ritkaságnak számítanak.

    Interjú Prof. Dr. Kásler Miklóssal

    Az Országos Onkológiai Intézet hazánk onkológiai módszertani, szervezési, rákmegelőző, oktató, gyógyító, tudományos központja, amelynek immár 22 éve főigazgatója Prof. Dr. Kásler Miklós, aki Sárvárról származik.

    Huszonöt kilogrammos daganatot távolítottak el egy nő testéből

    Egy 25 kilogrammos petefészek-daganatot távolítottak el sikeresen egy nő testéből az Országos Onkológiai Intézetben.

    Csökkenhet a sugárterápiára várók előjegyzési ideje az onkológiai intézetben

    Egy új berendezésnek köszönhetően csökkenhet a sugárterápiára várók előjegyzési ideje az Országos Onkológiai Intézetben (OOI).

    Lézeres tüdőműtétet végeztek egy gyermeken az Országos Onkológiai Intézetben

    Lézerkés segítségével végeztek műtétet egy tízéves kislányon az Országos Onkológiai Intézetben; a beavatkozás az első ilyen volt Magyarországon - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.