Személycserék távozás előtt

Szerző: FH

Menesztésének bejelentése után írt ki pályázatot Horváth Ágnes egészségügyi miniszter több állami kórház vezető posztjaira - írja a Magyar Nemzet.

A beadási határidő és az elbírálás ideje pedig "meglepően rövid", így a miniszter még az április 30-i távozása előtt dönthet a kinevezésekről. A pályázatok például az Országos Onkológiai Intézet gazdasági igazgatói, az Országos Tiszti Főorvosi Hivatal igazgatói és gazdasági főigazgatói, illetve a szaktárca könyvelői és költségvetési főosztályvezetői posztjára szólnak.

A lap a kinevezési határidő kapcsán felhozta példának, hogy más esetekben nincs ilyen rövid határidő. A minisztérium április 7-i pályázati kiírását a Mátrai Gyógyintézet főigazgatói posztjára például a pályázat benyújtására 30, az elbírálásra pedig további egy hónap áll rendelkezésre. Varju László, a szocialisták frakcióigazgatója korábban azt nyilatkozta: a szabad demokrata minisztériumokban már nem születhetnek hosszú távra szóló döntések.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Tilos a napozás Tilos a napozás

Gyógyszerek, melyek mellett ellenjavalt a napozás.

Pozitív HPV-diagnózis Pozitív HPV-diagnózis

A citológiai vizsgálatot rendszeresen ismételni kell. Mit tehetünk még? (x)

Az EMA listát tett közzé a...

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) listát tett közzé az Európai Unióban a koronavírus megelőzésére vagy kezelésére jóváhagyott vakcinákról...

Virtuális európai kongresszus...

A több mint 80 ezer pszichiátert tömörítő Európai Pszichiátriai Társaság 2022. június 4–7. között tartja 30. kongresszusát, amelynek rendezési...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.