Állami fenntartásúvá válhat mind a 12 fővárosi kórház

Szerző: MTI

Elvi megállapodást kötött a főpolgármester és az egészségügyért felelős államtitkár arról, hogy mind a 12, a fővárosi közgyűlés fenntartásában lévő kórházat átadják az államnak - írta a szombati Népszava.

A napilap úgy tudja: a csütörtöki találkozón Tarlós Istvánon és Szócska Miklóson kívül több illetékes jelen volt, köztük az egészségügyért felelős főpolgármester-helyettes, Szentes Tamás is.

Az egyelőre nem írásos egyezség szerint a kormány átvállalja mind a 12, a fővárosi közgyűlés fenntartásában lévő betegellátó intézmény üzemeltetését, cserébe pedig Budapest átadja a tulajdonosi jogokat az államnak - közölte a napilap, meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

A Népszava szerint a megállapodás egyúttal azt is jelenti, hogy a városvezetés kórház-holdingosítási tervei nem valósulnak meg, a Tarlós által vezetett önkormányzat pedig nem lát el egészségügyi közszolgáltatást.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Angolkór Angolkór

A kóros D-vitamin-hiány tünetei, kezelése és megelőzése.

Leginkább a vidéki kórházakban...

Új struktúra szerint működik júliustól a fekvőbeteg-szakellátás. Az egységes állami kórházhálózat kialakítása nyomán egységes...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.