• Újra lesz részleges térítési díj a rendelőkben

    Szerző: FH

    Nyolc különböző egészségügyi törvény módosítását terjeszti elő Horváth Ágnes - írja a Napi Gazdaság. Egyebek közt visszaállítaná a vizitdíj bevezetése előtti úgynevezett részleges térítési díjat.

    Elkészült az egészségügyi minisztérium tavaszra tervezett egyik legnagyobb törvénycsomagja. Az ennek részeként ismét bevezetendő térítési díj 2000 forintos összegét korábban annak kellett fizetnie, aki beutaló nélkül vett igénybe szakorvosi ellátást.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A mostani módosítás visszaállítaná ezt a járóbeteg-ellátás esetében, de elképzelhető, hogy nagyobb összeggel. Egy másik paragrafus az egészségügyi várólistákról való törlés menetéről szól. A salátatörvénynek van egy olyan szakasza is, amely tételesen felsorolja, hogy milyen esetben kell mentőt illetve orvosi felügyelet nélküli betegszállítót hívni - tudta meg a gazdasági napilap.

    (FH)

    Legutóbb frissült: 2008.04.09 08:38
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    A tenziós fejfájás

    A tenziós fejfájás

    Dr. Zsuga Judit

    Számos ok lehet felelős a kialakulásáért, azonban két formáját különíthetjük el.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    A fogturizmus háttere - Vizitdíj bevezetését javasolják

    Orvosi vizitdíj bevezetését javasolja Nagy-Britanniában egy elemző csoport, amely megemlíti Magyarországot a csak "hivatalosan ingyenes" egészségügyi szolgáltatást nyújtó államok között.

    Nem volt nála TAJ-kártya - 20 ezer forintot kértek tőle a sürgősségi ügyeleten

    Az Egészségbiztosítási Felügyelethez fordult egy édesanya, amiért 20300 forintot kértek fiától a sürgősségi ellátásért a Főnix-Med orvosi ügyeletén - tudta meg a Magyar Nemzet.

    Ki emlékszik Horváth Ágnesre?

    A felnőtt magyar lakosság több mint fele nem tud olyan intézkedést említeni, amely Horváth Ágnes - volt egészségügyi miniszter - nevéhez köthető – derül ki a Szinapszis Kft. legújabb, a WEBBeteg kérésére készített felméréséből.

    Megszüntetné a vizitdíjat a csehek kétharmada

    Az egészségügyi vizitdíjat 2008. január elsején vezette be a jobbközép kormány. A téma azóta éles viták tárgya, nemcsak a koalíció és az ellenzék között, valamint a közvélemény körében, hanem a koalíció pártjai között is.

    Horváth Ágnes tanácsokat ad

    Horváth Ágnes volt egészségügyi miniszter jelenleg egy olyan tanácsadó cégnél dolgozik, amelyet az Egészségügyi Minisztérium korábbi szakállamtitkára vezet - írja a szombati Magyar Nemzet.

    Január 1-től fizetni kell az ellátásért Horvátországban

    Január elsejétől fizetni kell Horvátországban az orvosi ellátásért. A zágrábi kabinet reformja értelmében 15 kunát (mintegy 550 forint) kell fizetni a háziorvosnál minden egyes vizsgálatkor, illetve a felírt receptért.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.