Újra lesz részleges térítési díj a rendelőkben

Szerző: FH

Nyolc különböző egészségügyi törvény módosítását terjeszti elő Horváth Ágnes - írja a Napi Gazdaság. Egyebek közt visszaállítaná a vizitdíj bevezetése előtti úgynevezett részleges térítési díjat.

Elkészült az egészségügyi minisztérium tavaszra tervezett egyik legnagyobb törvénycsomagja. Az ennek részeként ismét bevezetendő térítési díj 2000 forintos összegét korábban annak kellett fizetnie, aki beutaló nélkül vett igénybe szakorvosi ellátást.

A mostani módosítás visszaállítaná ezt a járóbeteg-ellátás esetében, de elképzelhető, hogy nagyobb összeggel. Egy másik paragrafus az egészségügyi várólistákról való törlés menetéről szól. A salátatörvénynek van egy olyan szakasza is, amely tételesen felsorolja, hogy milyen esetben kell mentőt illetve orvosi felügyelet nélküli betegszállítót hívni - tudta meg a gazdasági napilap.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Koronavírus - Brit szakértők:...

Több brit szakértő is megkérdőjelezte szombaton azt az előző napi tájékoztatást, hogy a koronavírus néhány hónapja Nagy-Britanniában...

Koronavírus - Orbán: Magyarország...

Magyarország technikailag készen áll a koronavírus elleni oltások tömeges és gyors beadására, amennyiben nagy mennyiségben érkezne vakcina az...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.