• Újra lesz részleges térítési díj a rendelőkben

    Szerző: FH

    Nyolc különböző egészségügyi törvény módosítását terjeszti elő Horváth Ágnes - írja a Napi Gazdaság. Egyebek közt visszaállítaná a vizitdíj bevezetése előtti úgynevezett részleges térítési díjat.

    Elkészült az egészségügyi minisztérium tavaszra tervezett egyik legnagyobb törvénycsomagja. Az ennek részeként ismét bevezetendő térítési díj 2000 forintos összegét korábban annak kellett fizetnie, aki beutaló nélkül vett igénybe szakorvosi ellátást.

    Hirdetés

    A mostani módosítás visszaállítaná ezt a járóbeteg-ellátás esetében, de elképzelhető, hogy nagyobb összeggel. Egy másik paragrafus az egészségügyi várólistákról való törlés menetéről szól. A salátatörvénynek van egy olyan szakasza is, amely tételesen felsorolja, hogy milyen esetben kell mentőt illetve orvosi felügyelet nélküli betegszállítót hívni - tudta meg a gazdasági napilap.

    (FH)

    Módosítva: 2008.04.09 08:38, Megjelenés: 2008.04.09 08:38
   • Cikkajánló

    Helyes orrfújás

    Helyes orrfújás

    Dr. Árki Ildikó

    A kicsik még nem tudják kifújni az orrukat. Tanítsuk meg nekik, hogyan kell!

    Hemokromatózis

    Hemokromatózis

    Dr. Tomonkó Magdoln

    Milyen típusai vannak ennek a betegségnek, és mik lehetnek ezek tünetei?

    A világjárvány miatti korlátozások több tízezer idő előtti halált előzhettek meg

    A világjárvány megfékezésére hozott korlátozások miatt csökkent a légszennyezés, ez több tízezer idő előtti halálozást előzhetett meg Európában és Kínában - állapította meg egy új kutatás.

    Koronavírus - Európai Bizottság: minden tagország egyidejűleg fog hozzájutni a koronavírus elleni oltóanyagokhoz

    Minden tagország egyidejűleg, népességarányosan fog hozzájutni a koronavírus elleni oltóanyagokhoz, amíg azonban nem állnak rendelkezésre a jóváhagyott vakcinák, az alapvető egészségügyi és népegészségügyi szolgáltatások és programok fenntartása mellett továbbra is gondoskodni kell a vírus terjedésének enyhítéséről - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.