Egészségturizmus

Egészségturizmus

Hamarosan indul az olimpia! Minden, amit tudni érdemes!

WEBBeteg - T. A., újságíró
2016-08-01 17:25

Az augusztus 5-én kezdődő olimpián 158 magyar sportoló indul, akik összesen 21 sportágban képviselik majd hazánkat. A csapatra 20 fős egészségügyi személyzet fog vigyázni, és minden magyar olimpikon, mielőtt kiutazna Rióba, legalább háromszor átesik doppingellenőrzésen.

Nyaralási tanácsok allergiásoknak

Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság
2016-07-02 06:51

Az allergiás és az asztmás betegek számára nem kis odafigyelést igényel a nyaralás megszervezése. Néhány hasznos tipp, hogy zökkenőmentesen élvezhessék a pihenés idejét az allergiások is.

Masszázs - Thai, a svéd és a többiek…

WEBBeteg - Bartha Tímea
2016-05-28 09:51

A masszázs gyökerei időszámításunk előtt fellelhetőek számos kultúrában. Már ekkor is tudták az emberek, hogy az érintésnek gyógyító hatása van, és ez a tudás az évszázadok során csak továbbfejlődött. A masszázzsal kapcsolatos kérdéseimre Bodnár Zsuzsa gyógytornász, masszőr válaszolt.

Infra vagy finn? A szaunázás titkai

Orvostkeresek Egészségmagazin
2016-02-29 05:21

A szaunázás nem csak a testet, de a lelket is megújítja, felfrissíti. Lehet a méregtelenítés eszköze, kiváló stresszoldó és bizonyos esetekben különleges társasági élmény. Attól függően, mire vágyunk, választhatjuk a hagyományos finn szaunát vagy az infrakabint. Kincses Zoltán, az Oxygen Wellness Naphegy szaunamestere segít a választásban.

Oltásellenesség: veszélyes vizeken

WEBBeteg
2015-05-29 14:55

Világszerte egyre ijesztőbb méreteket ölt bizonyos - korábban már legyőzöttnek vélt - fertőző betegségek terjedése. Az oltásellenes mozgalmak lassan, de biztosan végzik aknamunkájukat.

Téli utak veszélyei

WEBBeteg, otvenentul.hu
2015-02-02 09:15

Egy turistaútra minden évszakban, de télen különösen körültekintően kell felkészülni, hiszen fogvacogtató hidegből utazunk az izzasztó nyárba.

Nyári utazási tippek

Well PR
2014-07-11 20:11

Nyáron mindenki szeret utazni, azonban egy megfázás, vírus, esetleg egy hasmenéses megbetegedés nagyban beárnyékolhatja a pihenésre szánt időt. Annak érdekében, hogy az egész család számára felhőtlenül teljen ez az időszak, érdemes néhány alapvető dologra odafigyelni, és észben tartani nyaralásunk során – főleg, ha Európán kívül utazunk.