Gyilkosság a pszichiátrián - Büntetőeljárás indult

Szerző: MTI

Egy többszörösen kezelt, kisebb bűncselekményeket is elkövető drogbeteg férfi támadta meg a budapesti Nyírő Gyula Kórház pszichiátriáján kedd este a 68 éves beteget, aki ezt követően meghalt - közölte a kórház vezetése szerda reggel az MTI-vel. A 20 éves fiatalember ellen a rendőrség büntetőeljárást indított.

Drogok és veszélyeik

A kórház közleménye szerint a drogbeteg férfi az intézmény egyik pszichiátriai osztályának zárt részlegén a megfelelő kezelés és óvintézkedések ellenére támadta meg a kórteremben a közelében fekvő, mind tudatilag, mind testileg súlyosan leépült 68 éves beteget. A kórház főigazgatója elrendelte a részletes belső vizsgálatot az ügyben.

A Budapest Rendőr-főkapitányság (BRFK) a honlapján szerdán azt közölte, kedd este bejelentés érkezett hozzájuk, amely szerint egy fővárosi kórházban bűncselekmény áldozata lett egy ott ápolt idős beteg. Mint írták, a rendőrség munkatársai haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést, a tanúk kihallgatását, a bűnügyi technikusok elvégezték a helyszíni szemlét. Az összegyűjtött információk alapján a 68 éves beteget a vele közös helyiségben elhelyezett, orvosi kezelés alatt álló 20 éves fiatalember ölte meg. A 20 éves férfival szemben a főkapitányság büntetőeljárást indított.

Olvasson bővebben a leggyakrabban előforduló drogok utcai neveiről és élettani hatásaikról>>

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Keringési zavarok Keringési zavarok

Hogyan kezelhetőek? Mit tehet a megelőzésük érdekében?

Várandósság és ajakherpesz Várandósság és ajakherpesz

Védje meg ajkait a herpesztől a terhesség alatt is! (x)

Mit tehetünk a szívbetegségek...

A szívbetegség az egyik vezető haláloknak számít hazánkban, hozzájárulva akár rokkantsági és egyéb megváltozott munkaképességgel együtt járó...

Hatás mellékhatás nélkül? A...

A betegek a recept nélkül vásárolható termékek közül sokszor a növényi készítményeket választják, abban a meggyőződésben, hogy az nem...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.