Étkezési szokások és termékenység

Szerző: Medipress

A férfiak és nők termékenységét életük korai szakaszának táplálkozása is befolyásolja, állítják a Sheffield Egyetem kutatói. Eddig egyedülálló eredményeiket az Ecology című lap december 17.-i számában ismertetik.

A Dr. Ian Rickard által vezetett kutatócsoport 18. századi templomi anyakönyveket elemzett Finnországból, majd ezeket összevetették az adott évek rozs és árpatermésével ugyanazokon a területeken. A "szűk esztendőkben" született szegények közel fele nem fogant gyermeket élete során. Ha ugyanezeknek a szegény családoknak a bő termő években született utódaikat vizsgálták, kiderült, hogy nekik átlagosan legalább egy utóduk született.

Az eredmények szerint a megszületés előtti és az azt követő rövid időszak táplálkozása hatással van a reproduktív rendszer fejlődésére. Dr Rickard szerint "a szegény családok gyeremekeinek táplálása befolyásolja a későbbi termékenységüket. Az eredmények segítenek megérteni a környezeti tényezők hatásait az emberek és állatok egészégére, felfedhetik, hogy az egyes egyének termékenységére milyen egyéni és szociális tényezők hatnak."

(Medipress)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Diabétesz Diabétesz

A cukorbetegség bőrön megjelenő tünetei és következményei.

Dohányzás Dohányzás

Hogyan függ össze a tüdőbetegségekkel?

A magnézium kismértékben...

Az American Heart Association folyóiratában publikált kutatások szerint a magnézium, amely az emberi test számára nélkülözhetetlen elem...

Fitoterápiás készítmények -...

A nemrég megjelent patikai gyógyszerkészítést szabályozó Szabványos Vénygyűjtemények VIII. kötete több mint 50 fitoterápiás cikkelyt tartalmaz....

Bajnokok reggelije - Az élsportolók...

(T)EGYÉL MINDEN NAP AZÉRT, HOGY BAJNOK LEHESS! – ez a szlogenje a Magyar Olimpiai Bizottság most induló rendezvénysorozatának, amellyel a kétszázezer...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.